„Man įsiminė dėl to, kad maždaug prieš dešimt metų supratau, kad tam tikros literatūros skaityti negaliu, nesigauna, bet leidinį „Neliečiamieji“ perskaičiau nuo pradžios iki galo, vadinasi galiu. Taip buvo įvairių smulkių triukų, apsižodžiavimų vožtelėjimų vienas kitam, bet kad būtų kažkas tokio, ypač kai sekame užsienio rinkimus, aš pasigendu normalių lietuviškų muštynių viešojoje erdvėje. (…) Tiesiog nėra idėjų, nėra žmonių, nėra charizmos“, – kalbėjo A. Katauskas.

Laidoje šių rinikimų kampanija palyginta su Eurovizija.

„Iš tiesų, jeigu pažiūrėti debatus, kurie buvo prieš šiuos rinkimus ir atsiminus Euroviziją dešimtmečio senumo, kada pamatydavome pirmą kartą užlipusias grupes ant scenos, kur iki to laiko niekas apie juos negirdėjo, tai labai panašus jausmas. Tu matai kad žmonės stovi, kažką daro, nelabai supranti ką, jie nelabai supranta ką“ , – teigė A. Katauskas.

Anot, jo rinkėjai turėtų pradėti reikalauti, kad normalūs politikai dalyvautų politikoje.

„Pradėkime juos spausti dėl to, ką jie žino, ką sugeba, kaip kalba, ar iš viso sugeba kalbėti., ar iš viso įsivaizduoja kokį darbą darys. Tas pasakymas kai po visų rinkimų pirmus metus aiškinasi, kur valgykla, kuriame aukšte jų kabinetas, tai nėra tinkamas būdas“, – teigė jis.

A. Katauskas atkreipė dėmesį, kad Lietuvoje praktiškai nebeugdomi jaunieji politikai.

„Poilitinės partijos Lietuvoje faktiškai sunaikinusios savo jaunųjų politikų ugdymo mokyklas. Anksčiau turėjome labai stiprias ir dešiniųjų, ir kairiųjų. Jaunieji politikai mokėsi, dirbo padėjėjais pas vyresnius kolegas, kurie dirba politikoje. Į tai būdavo investuojama, dabar dažnai pamatome politikoje, kurie nieko bendro neturi su politika. Praktiškai vos ne krepšininkų partiją turime kandidatuojančią Seime. Negali taip būti.

Jeigu jie ruoštų (TSPMI – Delfi), jeigu iš jų paruoštų specialistų rinktumėmės turėtume visai kitokį rezultatą. Dažnai renkamės iš „Facebook“, o regionuose renkamės verslininkus, neaišku pagal ką įgijusius galias žmones, matome tai viešojoje erdvėje. Jei pažiūrėti keturis metus, aš pats nuolat stebintis politinį pasaulį tikrai ne visus politikus galėčiau atpažinti“, – sakė A. Katauskas ir priminė, kad Lietuva renka pusę Seimo, tačiau vienmandatėse galių centrai sukoncentruoti visai kitaip, ten vyksta kova, kurios nematome.

„Mes tą rinkimą labai dažnai tiesmukai suprantame, bet atsakysiu komentaru iš jūsų portalo, iš po vieno straipsnio: „nežinau, ar tas politikas geras, ar blogas, bet penki eurai yra penki eurai“. Kai kurie žmonės nesuprasdami apie ką eina kalba jie gali lengvai padaryti sprendimus, kurie iš tikrųjų nulems po to daugiau, bet jam bus taip pat nusispjauti, kaip buvo prieš tai“, – sakė A. Katauskas.