„NSGK dar prieš porą mėnesių priėmė tokį rekomendacinį sprendimą pagalvoti apie bent jau tam tikrų pasienio punktų uždarymą“, – LRT radijui teigė L. Kasčiūnas.

Politikas įsitikinęs, kad tik laiko klausimas, kada bus priimti sprendimai dėl kai kurių pasienio punktų uždarymo.

„Manau, kad kai kurių (pasienio – ELTA) punktų uždarymas yra išvis tik laiko klausimas, tai tikrai bus padaryta, aš dabar tik nedetalizuosiu kurių. Bet jeigu tik matysime situaciją, kad ji aštrėja, sprendimas bus priimtas ir dėl visiško sienos uždarymo“, – akcentavo jis.

L. Kasčiūnas teigia, kad sienos uždarymas būtų reikalingas tuo atveju, jei būtų fiksuojamos reguliarios provokacijos.

„Paaštrėjimas yra reguliarios provokacijos, matant, kad uždarymas tų pasienio punktų duotų efektą. Nes turėkime galvoje, kad uždarymas punktų nėra kokia nors panacėja“, – akcentavo NSGK pirmininkas.

„Jeigu jie veiktų per Lietuvos, Latvijos, Lenkijos pasienio žaliąsias zonas, tai tada klausimas ne apie punktus, klausimas apie tai, kaip mes reaguojame prie mūsų fizinio barjero, kur mes savo sieną saugome ne per punktus“, – taip pat pažymėjo jis.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda taip pat sako, kad Lietuvai bei kaimyninėms Latvijai ir Lenkijai gali tekti uždaryti sieną su Baltarusija, jeigu saugumo situacija dėl į šalį atvykusios karinės samdinių grupuotės „Wagner“ taptų itin komplikuota. Visgi, G. Nausėda pažymėjo, kad tai būtų kraštutinė priemonė.

Pastaruoju metu stebimas Rusijos karinės bendrovės „Wagner“ samdinių persikėlimas į Baltarusiją.

Į kaimyninę šalį atvykę „Wagner“ samdiniai kartu su Baltarusijos armija vykdo pratybas Bresto poligone, esančiame už 40 km nuo Ukrainos ir 30 km nuo Lenkijos sienų. Lenkijos vadovybė prieš keletą savaičių nutarė perkelti karines formuotes iš šalies vakarų į rytus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)