Trečią kadenciją Seime dirbantis M. Bastys prieš dvejus metus už beveik 300 tūkst. Lt įsigijo komercines patalpas. Patalpų pardavėja – Tamara Žurova, „Vilniaus brigados“ ir Lietuvos mafijos krikštatėvio Georgijaus Dekanidzės našlė.

Turtą iš G. Dekanidzės našlės įsigijęs Seimo narys DELFI teigė tiesiog ieškojęs ploto verslui.

„Paėmėme kreditą ir su būsima žmona nupirkome, taip. Patalpos čia, Viniuje, A. Juozapavičiaus g. 2. Buvo tuo metu komercinės paskirties, dabar performuotos į paslaugų“, - pasakojo M. Bastys.

Politikas tikino neturėjęs žalio supratimo apie tai, kad NT perka iš mafijos krikštatėviu tituluoto G. Dekanidzės našlės.

Mindaugas Bastys
„Aš su „Ober-Haus“ atstovu derinau tą klausimą, kadangi jisai buvo įgaliotas paruošti pirkimo-pardavimo sandorį. O T. Žurova tiktai pasirašė dokumentus. Jeigu visai atvirai, aš tiktai vėliau sužinojau, kad yra pakeista pavardė“, - tęsė M. Bastys.

Politikas teigė NT sandorio eigoje sužinojęs, kokia spalvinga kitos sandorio pusės biografija. Vis dėlto tai netapo motyvu paieškoti kito ploto Vilniuje.

„Jeigu tinka patalpos – jas perki. Jeigu kaina netinka, kokybė tų patalpų ar vieta – paprasčiausiai neperki“, - aiškino M. Bastys.

Ankstesne patalpų istorija ir tuo, kaip jos atsidūrė Dekanidzių rankose, Seimo narys teigė nesidomėjęs. „Ne, tikrai nesidomėjau. Tiesiog domėjausi patalpomis, kurios tiko mano žmonai – jinai tiesiog ieškojo internete, kol surado patalpas, kurios atitiko poreikį ir kainą“, - tikino socdemas.

Su T. Žurova Seimo narys teigė bendravęs tik vienu klausimu – dėl patalpų kainos sumažinimo. Tačiau derybos esą buvo ne itin sėkmingos.

„Kainą galutinę reikėjo suderinti, viską reikėjo paruošti. Tai žinoma, kad vieną kartą buvo susitikta. Iš principo – ar perkam, ar sutinka parduoti. O kitas – jau parašų dėjimas pas notarą. Ir viskas. Kitaip ir negali būti. Įsivaizduokit, kada jūs namą perkat, ar jūs ten pradedat draugauti su tuo, kuris parduoda? Ne, nesąmonė čia. (…) Visada norisi mažesne kaina. Ir norėjome ta mažesne kaina nupirkti. Bet nesutiko mažesne kaina parduoti – kokią suderėjome, už tokią ir nupirkome“, - reziumavo M. Bastys.

Beje, neseniai įgytas Seimo nario turtas buvo puikiai žinomas organizuotą nusikalstamumą narpliojantiems pareigūnams. Čia „Vilniaus brigados“ klestėjimo laikais veikė parduotuvė, kurios pavadinimas turbūt ne atsitiktinai sutapo su G. Dekanidzės sutuoktinės vardu. Parduotuvė buvo pakrikštyta „Tamara“.