Įtakinguose žiniasklaidos leidiniuose pasirodė vertinimų, kad praėjusiuose JAV prezidento rinkimuose Joe Bidenui nusileidusio skandalisto D. Trumpo sugrįžimas į Baltuosius Rūmus kitų metų rudenį – visai tikėtinas.

„Nesuklyskite, visiškai įmanoma, kad D. Trumpas laimės 2024 metų rinkimus“, – prieš keletą dienų skelbė „Business Insider“ antraštė.

Europos ginklų nepakaktų

„Financial times“ apžvalgininkas Gideonas Rachmanas dar vasarą teigė, kad tai Europą įstumtų į saugumo krizę.

Jo vertinimu, antroji D. Trumpo prezidentavimo kadencija greičiausiai būtų dar radikalesnė ir nenuspėjamesnė nei pirmoji. Anot žurnalisto, Europoje labiausiai baiminamasi tokiu atveju tikėtino JAV politikos pasikeitimo Ukrainos atžvilgiu.

„Rizikos yra, – Delfi paklaustas, ar po D. Trumpo sugrįžimo galėtų nutrūkti JAV parama Ukrainai, sakė buvęs užsienio reikalų ministras L. Linkevičius. – Bet garantuoti ir sakyti, kad taip tikrai įvyks, nebūtų teisinga. Juo labiau kad kai užimama pozicija, retorika pasikeičia, yra ir politikos tęstinumas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)