„Tai yra svarbiau, nei mes esame įpratę matyti efektingą fronto ruožo, kaimo, ar gyvenviečių išvadavimą – kada matome Ukrainos vėliavas plazdant nedidelėse gyvenvietėse. Ir džiaugiamės, jog Ukrainos kariuomenė stumiasi pamažu į priekį – po kelis šimtus metrų, ar kilometrą.

Tačiau turime suvokti, kad smūgiai į priešo užnugarį, naikinant jo logistinius mazgus... Kas yra mazgai? Tai yra vietos, kuriose sukaupta karinė amunicija, maisto, šaudmenų sandėliai, stovi tankai, artilerija, gyvoji jėga. Tokie šūviai Ukrainos į tuos logistinius mazgus, į geležinkelio linijas, artilerijos vienetus, tiltus yra labai svarbūs.

Priešas nebegali savo daliniams atgabent greitai, saugiai maisto, šovinių. Taip iš karto yra paralyžiuojama veikla“, – tikino M. Sėjūnas.

Visuomenės informacinio saugumo agentūros įkūrėjas tikino, jog būtent toks Ukrainos kontrpuolimas ir vyksta.

„Priešo užnugaryje naikinimas tų visų svarbių, strateginių jų objektų“, – laidoje „Delfi diena“ sakė M. Sėjūnas.

Paklaustas, ar galima tikėtis, jog Krymas bus nauja kontrpuolimo kryptis, pašnekovas tvirtino, jog taip.

„Tai yra pagrindinė numatyta kontrpuolimo kryptis. Rusija jau daro tam tikrus veiksmus. Jeigu, tarkime, dabar „Storm Shadow“ raketomis yra apšaudomi tam tikri objektai, Sergejus Šoigu nori vėl sukelti skandalą. Ypatingai Joe Bideno neigiamą reakciją, kad jis sakytų, jog vakarietiškais ginklais negalima kovoti Krymo pusiasalyje, kad Vakarai sakytų, kad Kyjivas turi sustoti atakavęs Krymą.

Tačiau mes spėjame, jog to neatsitiks ir ukrainiečiai po truputėlį (judės), reikia turėti kantrybės. Tai vyksta sisteminis priešo naikinimas ir ėjimas tam tikra kryptimi. Yra tam tikri riboti raketų pasiekimo kilometrai, tai reikia brautis toliau į priešo įtvirtinimus“, – laidoje „Delfi diena“ naujausias žinias iš Ukrainos komentaro M. Sėjūnas.

Visuomenės informacinio saugumo agentūros įkūrėjas M. Sėjūnas dar kartą ragino suvokti, jog kontrpuolimas yra ilgas procesas, toks jis ir bus.

„Nebus tokio greito išvadavimo ir paniško Rusijos kariuomenės bėgimo. Prisiminkime, kad jų gyvosios jėgos yra skaičiuojama apie 350 tūkst. karių šiuo metu“, – akcentavo jis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį taip pat teigė, jog Rusija rengia teroristinį išpuolį rusų užimtoje Zaporižios jėgainėje.

Anot M. Sėjūno, šioje situacijoje iš Rusijos galima tikėtis visko.

„Toks bandymas išvesti iš pusiausvyros, pažeisti, padaryti dar vieną branduolinę katastrofą, arba dalį išleisti branduolinių toksinių dalelių – tai yra teroro aktas, kuriam Kremlius gali ryžtis. Mes turime būti pasirengę viskam“, – tikino M. Sėjūnas laidoje „Delfi diena“.

Jo teigimu, Vakarai turi labai aiškiai pagrasinti Rusijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)