Delfi primena, kad propagandistas V. Tatarskis, kurio tikrasis vardas yra Maksimas Fominas, žuvo sekmadienį Sankt Peterburge esančioje Jevgenijaus Prigožino kavinėje.

Kalbėdamas laidoje „DELFI Diena“ E. Papečkys pasakojo, kad V. Tatarskis pastaruoju metu buvo vienas iš Vladimiro Putino kritikų.

Tačiau karybos ekspertas pabrėžė, kad jis nekritikavo Rusijos prezidento taip, kad už tai būtų galima keršyti.

„Bet Kremliaus režimui labai naudinga turėti tokių aukų, nes V. Tatarskis buvo labai priimtinas rusofašistinei Rusijos visuomenės daliai. Toks savas vaikinas, pasiruošęs plėšti, žudyti, kuris neprivažiuodavo arčiau fronto, vietoje to sukdavo per degalines užsidėjęs šalmą, neperšaunamą liemenę, gerdavo kavą ir kalbėdavo tai, ką norėjo išgirsti tiek didmiesčių, tiek glūdumoje gyvenantys rusofašistai – taip pavadinčiau tą visuomenės dalį“, – laidoje kalbėjo E. Papečkys.

Po mirties tapo kankiniu

Po žūties V. Tatarskis, anot E. Papečkio, tapo kankiniu, o tai padeda Rusijos režimui suvienyti visuomenę agresijos prieš Ukrainą palaikymui.

Tiesa, E. Papečkys vis dėlto neatmeta, jog V. Tatarskį galėjo susprogdinti ir ukrainiečiai.

„Bet kodėl tai reikėjo daryti Sankt Peterburge, kodėl taip sudėtingai, kodėl atsiranda kažkokia mergina (…) Be jokių abejonių, bus išsiaiškinta kas įvyko, kaip ji atnešė, visos tos aplinkybės... Galima jį buvo susprogdinti ir paprasčiau tame Sankt Peterburge, o dabar viskas demonstratyviai – viskas matoma, viskas įrašyta“, – kalbėjo jis.

Karybos ekspertas atkreipė dėmesį, kad informacija apie V. Tatarskio nužudymą po Rusijos viešąją erdvę ėmė plisti dar neišsisklaidžius dūmams po sprogimo.

Ji pirmiausiai pasirodė Rusijos valstybinėje naujienų agentūroje TASS, vėliau detalės pasklido telegramo kanaluose.

Tai, pasak laidos pašnekovo, ir kelia įtarimą, nes, pavyzdžiui, pirmadienį Melitopolyje buvo susprogdintas vietinės okupacinės administracijos vienas vadovų, tačiau visuomenė apie tai buvo informuota nedidele žinute, kurioje nėra daug kalbama apie įvykio aplinkybes.

„Matosi, kad režimui V. Tatarskio susprogdinimas tiesiog labai reikalingas“, – įsitikinęs „DELFI Dienos“ pašnekovas.

Karybos ekspertas atkreipė dėmesį, kad šeštadienį ir sekmadienį Rusijos viešojoje erdvėje paprastai tvyro ramybė – nėra oficialių Maskvos atstovų pasisakymų, savaitgalį beveik nėra ką skaityti valstybinėje naujienų agentūroje TASS.

Tačiau šiuo atveju viskas buvo kitaip – apie įvykį iškart informavo TASS, jo detalės ėmė plisti socialiniuose tinkluose.

„Arba tas informacijos srautas yra sutapimas, arba tai suplanuota akcija, kai iškart informacija buvo permesta TASS, į socialinius tinklus. Akivaizdu, kad tokią operaciją galėjo padaryti tik specialiosios tarnybos“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją