Savo ruožtu karybos ekspertas atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas atkreipia dėmesį, kad nors iš tiesų vyksta karių judėjimas, taip stiprinamos gynybinės pozicijos ir ruošiamasi itin nuožmiems mūšiams.

Kalbėdamas apie karo eigą, jis konstatuoja, kad Ukrainos karai toliau veikia alindami priešą, po truputį eina į priekį išlaisvindami okupuotas teritorijas.

„Tai labiausiai siutina Rusijos Federaciją. Jie negali nieko padaryti, nei sustabdyti vykstančio puolimo, nei jų kariuomenės alinimo ir naikinimo“, – konstatavo O. Ždanovas.

Jis pastebi, kad Rusija į nuožmiausių kovų vietas, Donecko ir Chersono kryptis siųs mobilizuotus, prastai parengtus ir apmokytus karius, tačiau siūlo nenuvertinti jų keliamos grėsmės. Nors tai nemotyvuoti, prastai apmokyti, nežinia kaip veikiančiais ginklais apginkluoti rusai, tačiau jų – itin daug. Būtent šis, kiekybinis faktorius, O. Ždanovo vertinimu, jau sukuria problemas fronte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)