„Dabar dirbama su dešimt objektų, kurie yra Radviliškyje, Marijampolėje, Lazdijuose, Utenoje, Tauragėje ir Telšiuose. Dėl galimybių apgyvendinti dar kalbame ir su kitomis savivaldybėmis“, – Eltai nurodė Ruklos pabėgėlių priėmimo centro direktorė.

B. Bernotienė pažymi, kad ukrainiečių apgyvendinimui ruošiami objektai – tai nenaudojamos mokyklos. Anot jos, įrengtose patalpose būtų galima apgyvendinti tris tūkstančius ukrainiečių, tačiau, jei būtų poreikis, būtų galima sukurti ir daugiau vietų.

„Kai pasibaigs sąrašas ir galimybės apgyvendinti mokyklose, tada jau kalbėtume ir spręstume dėl viešo naudojimo salių, arenų. Bet kol kas šio klausimo nesprendžiame, stebime srautus ir pagal tai dabar dirbame. Tai kol kas vyksta viskas taip, kaip suplanuota“, – nurodė B. Bernotienė.

Be to, anot Ruklos pabėgėlių priėmimo centro direktorės, nors diskusijos vyksta ir su kitomis savivaldybėmis, kol kas didmiesčiuose įrenginėjamų objektų nėra, nes nėra tam skirtų patalpų.

B. Bernotienė nurodo, kad šiuo metu į ruošiamas patalpas yra vežamos lovos, artimiausiu metu bus gabenama ir buitinė technika, gaunama tiek iš valstybinių institucijų, tiek iš nevyriausybinių organizacijų
„Turime resursų iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT), turime gavę paramą iš Jungtinių Tautų Vyriausiojo pabėgėlių komisaro valdybos, tai lovų, čiužinių, pagalvių, antklodžių.

Dabar bendradarbiaujame su „Maisto banku“, „Lietuvos Caritu“, kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis. Tai yra įvairūs sprendimai, ieškome kuo efektyvesnių sprendimų ir stengiamės naudoti visus turimus resursus, kad kiek galima būtų sutaupyta“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad pirmadienį Rusija paleido į Ukrainos teritoriją 84 sparnuotąsias raketas, Ukrainos kariškiams pavyko sunaikinti 43. Rusų atakos aukomis tapo mažiausiai 11 žmonių, apie 90 buvo sužeista.

Nukentėjo kritinės infrastruktūros objektai šalies sostinėje ir regionuose. Antradienį Rusija vėl atakavo Ukrainą raketomis.

Trečiadienį Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Martynas Šiurkus pranešė, jog šiuo metu į Lietuvą atvykstančių Ukrainos karo pabėgėlių srautai išlieka stabilūs – per savaitę atvyksta apie 400-500 asmenų. Jo teigimu, šiuo metu Lietuva yra pasirengusi priimti maždaug 25 tūkst. karo pabėgėlių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)