„Yra vilties, kad šis cirkas baigsis ir reikiamos lėšos bus skirtos“, – pabrėžia ekspertai.

Agresoriaus vicepremjeras D. Manturovas paskelbė, kad per tris metus dronų vystymui ir įsigijimui bus skirta 100 mlrd. rublių – žmonių pinigais tai būtų apie 1 mlrd. eurų.

Galima tik spėti, kiek iš šios sumos bus pavogta, tačiau signalas aiškus – rusai dronus mato kaip integralią ir masiškai naudojamą ginkluotės dalį mūšio lauke.

Situacija fronte. Luhansko kryptis


Svatovė. Tęsiasi lokalūs susidūrimai prie Synkivkos ir Tabaivkos, Ukrainos pajėgos išlaiko pozicijas.

Kremina. Rusai ir toliau išlaiko nedidelį, tačiau skausmingą Ukrainos gynėjams pleištą Ternų ruože. Nors čia susidūrimų mastas yra sumenkęs, tačiau okupantai greičiausiai kaupia pajėgas tam, kad pabandytų vystyti sėkmę toliau (pvz. link Syverskyj Doneco upės).

Kaip įprasta, karšta ir pietinio flango miškuose.

Donecko kryptis


Bachmutas. Ukrainos pajėgos vykdė kontratakas prie Klišijivkos, nežymiai pavyko pasigerinti savo pozicijas, tačiau rusų pleišto visiškai nenupjovė. Taip pat tęsiasi sunkios kautynės šiauriniame flange.

Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Situacija toliau komplikuojasi, agresorius vysto sėkmę Veselės ruože. Jis ne tik užėmė „nekieno žemę“ prie karjero, bet ir nusileido žemyn į miesto pakraštį bei pasiekė geležinkelį prie Sapronovo – Doneckajos gatvių sankirtos.

Tiesa, Ukrainos gynėjams pavyko išmušti rusus prie geležinkelio linijos šalia Berdyčių, tačiau sunku pasakyti, ar tai privers okupantus pakeisti savo planus Avdijivkos mieste. Padėtis labai rimta.

Rytinis flangas. Rusai išlaiko pozicijas poilsio komplekse „Caro medžioklė“. Tikėtina, komplikuojantis padėčiai šiauriniame flange, ukrainiečių atakos šiame ruože aprims ir Ukrainos pajėgos čia pereis į gynybą.

Karas Ukrainoje

Pervomaiskės ruožas. Rusai bando išnaudoti susidariusią situaciją šiauriniame flange, todėl suintensyvino puolimo operacijas Tonenkės ir Opytnės ruožuose. Ukrainiečiai apsigynė.

Marijinka – Vuhledaras. Tęsiasi susidūrimai Krasnohorivkos – Heorhijivkos bei Novomychailivkos ruožuose. Padėtis išlieka sudėtinga, tačiau kontroliuojama Ukrainos vienetų.

Zaporižios kryptis


Tęsiasi abipusės atakos Robotynės pleište. Prie Prijutnės rusų aktyvumas kažkiek sumažėjo, jie bando įsitvirtinti anksčiau užimtose pozicijose.

Pietų kryptyje – be pakitimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)