Anot ekspertų, kaip ir buvo galima tikėtis, ukrainiečiai tęsia smūgius agresoriaus logistikos linijoms. Vėl kentėjo per Kerčės tiltą einantys aprūpinimo keliai – dronais smūgiuota Iljinskio degalų saugyklai prie Krasnodaro.

Taip pat atakuota Novošachtinsko degalų saugykla kelyje Šachtai–Debalcevė.

„Viskas tik prasideda“, – pabrėžia jie.

Savo ruožtu rusai surengė didesnio masto smūgį iranietiškais dronais savižudžiais. Pagrindiniai smūgiai teko Odesai. 12 iš 18 ukrainiečių numuštų dronų teko šiam uostui (iš viso rusai surengė antskrydžius 24 dronais).

Viena vertus, tai rusų bandymas kelti statymus diplomatinėse derybose dėl grūdų susitarimo. Kita vertus, rusų soc. tinkluose Juodosios jūros pakrantė, o ypač Odesa ir Očaikivas, yra įvardijami kaip svarbiausia Ukrainos pajėgų jūrų ir oro dronų paleidimo vieta.

Neatmestina, kad tokiais smūgiais okupantai bandė padaryti žalą šiems ukrainiečių pajėgumams arba bent jau tokią regimybę parduoti savo auditorijai.

Naujienos iš fronto

Karas Ukrainoje

Luhansko kryptis

Svatovė. Sektoriuje – sąlyginė ramybė.

Kremina. Lokalūs susidūrimai Ploščankos–Červonopopivkos ruože ir pietiniame flange.

Lysyčanskas. Rusai pabandė atakuoti prie Bilohorivkos, Ukrainos vienetai apsigynė. Maža to, pasirodė nepatvirtintų duomenų, kad gynėjai kontratakų metu pastūmė rusų pozicijas į rytus.

Donecko kryptis

Bachmutas. Mūšių intensyvumas pastarosiomis dienomis sumenko. Rusų puolimas pradeda buksuoti, tačiau jei tikėsime viešų šaltinių duomenimis, dar vienam „mėsos šturmo“ etapui jie turi pajėgų savo gynybos gilumoje.

Klausimas, ar jie ryšis apnuoginti savo užnugarį. O stringant operacijoms kontaktinėje linijoje rusai intensyvina artilerijos, MLRS ir raketų smūgius Ukrainos pajėgų gynybos gilumoje (Kostiantynivka, Kramatorskas).

Chromovės–Bohdanivkos ruože rusų atakos baigėsi nesėkme, ukrainiečiai pereina į kontratakas ir siekia išmušti agresorių iš pozicijų.

Bachmuto mieste mūšiai tęsiasi vakarinėje miesto dalyje, gynėjai išlaikė pozicijas.

Kelio Časiv Jaras–Ivanivskė pietinėje dalyje agresorius vis dar bando nuspėjamą ir šimtus kartų žlugusį manevrą atkirsti Časiv Jarą. Tradiciškai – be rezultatų.

Avdijivka–Marijinka. Avdijivkos šiauriniame flange rusai bandė išplėsti savo kontroliuojamą placdarmą ir apsaugoti flangus, tačiau jų atakos Niu Jorko gyvenvietės link nenusisekė.
Pervomaiskės ruože okupantai atakavo prie Severnės, t. y. bandė pasistūmėti vakariniame Avdijivkos flange, tačiau nesėkmingai.

Kitur dominuoja lokalūs susidūrimai (Nevelskė, Pervomaiskė, Vodianė).

Marijinkos ruože ukrainiečiai ir toliau sėkmingai gina pačią gyvenvietę. Rusai tikėdamiesi pasiekti kelią Vuhledaras–Marijinka vėl surengė puolimą prie Novomychailivkos, tačiau ir šis jų sumanymas žlugo.

Vuhledaras. Be pakitimų.

Zaporižios kryptis

Ukrainiečiai toliau vykdo žvalgybą mūšiu Orihivo ruože, agresorius ginasi. Dirba abiejų pusių artilerija.

Pietų kryptis

Be artilerinės rutinos galima paminėti, kad didėja abiejų pusių aktyvumas Dnipro upės salose.

Ukrainos vienetai iš jų vykdo reidus į kairįjį krantą, koreguoja artilerijos ugnį, o rusai bando tam užkirsti kelią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)