Kaip anksčiau ir spėjo ekspertai, Ukrainos teritorijoje dažnėja agresoriaus smūgiai raketomis. Rusai į šiaurinėje Ukrainoje esančius objektus (pagrinde – Kyjivą) pirmadienį paleido 8 raketas, bei 18 „Šhahed“ dronų.

Visas šias grėsmes Ukrainos oro gynyba sunaikino.

Dažnėja kalbos apie švediškų naikintuvų „Gripen“ perdavimą Ukrainai. Kalbos gerai, bet pasidžiaugsime kai pamatysime juos fronte.

Luhansko kryptis

Svatovė. Šiuo metu rusams nepavyksta atsikovoti pozicijų prie Jahidnės. Reta išimtis, tačiau jie ne tik daužo galvą į sieną, bet ir organizavo eilę atakų kiek šiauriau esančiame Peršotravnevės ruože.

Panašu, čia okupantai pasistūmėjo, tokiu būdu kyla grėsmė Ukrainos gynėjų pozicijų prie Jahidnės šiauriniam flangui ir užnugariui.

Kremina. Rusai tęsia operacijas Torskės – Ternų ruože, tačiau ukrainiečiai išlaiko pozicijas. Taip pat agresorius ėmė aktyviau stuksenti kiek šiauriau, prie Makijivkos.

Tikėtina, nesisekant prasiveržti link Ternų, tokiu būdu okupantai ieško silpnų vietų ukrainiečių gynyboje. Ukrainos pajėgos apsigynė.

Donecko kryptis

Bachmutas. Šiaurinis flangas. Situacija ima komplikuotis vis sparčiau. Rusams pavyko pajudėti į priekį visame Bohdanivkos – Chromovės ruože nuo kelių šimtų metrų iki 1,3 km.

Agresorius kabinasi į aukštumas ir jose įsitvirtina, taip kurdamas sau sąlygas toliau stumtis Bohdanivkos – Ivanivskės ruože. Kaip ekspertai jau minėjo anksčiau, tai ne tik kels grėsmę Časiv Jaro apylinkėse veikiantiems Ukrainos vienetams, bet ir pietiniame flange esančiam Klišijivkos – Andrijivkos ruožui.

Pietinis flangas. Padėtis prie Klišijivkos negerėja, tačiau rusai toliau pasistūmėti per pirmadienį nesugebėjo. Situacija gali sparčiai pasikeisti, jei agresoriui pavyks įsitvirtinti Bohdanivkos – Ivanivskės ruože.

Avdijivka – Marijinka. Šiaurinis flangas. Snukiadaužis tęsiasi įprastiniuose ruožuose, tačiau ukrainiečiai laikosi. Nepavykstant prasiveržti ir įsitvirtinti Stepovėje, okupantai toliau bando lįsti į visas puses, bet be rezultatų.

Rytinis flangas. Rusų karo propagandistai paskelbė, kad jų pajėgos išėjo iš pramoninės zonos bei pasiekė aukštumas rytiniame miesto pakraštyje. Ukrainos pajėgų pėstininkai ir artileristai turi kitą nuomonę. Mūšiai tęsiasi.

Karas Ukrainoje

Pervomaiskės ruožas. Ir toliau Ukrainos pajėgos tvirtai kontroliuoja situaciją prie Tonenkės.

Marijinkos ruožas. Rusams dar šiek tiek pavyko pasistūmėti griuvėsiais virtusioje gyvenvietėje. Didžioji dalis Marijinkos kontroliuojama rusų, mažesnė dalis yra tapusi „niekieno“.

Tokį rezultatą rusai pasiekė per pusantrų metų šturmuojant 10 tūkst. gyventojų neturėjusį miestelį.

Vuhledaras. Rusai suintensyvino operacijas Novomychailivkoje, jiems pavyko kiek pasistūmėti. Tokį pat triuką pabandė atlikti prie Vuhledaro, tačiau Ukrainos gynėjai jų ataką atmušė.

Zaporižios kryptis. Orichivas. Rusai įsitvirtina sekmadienį atsiimtose pozicijose prie Novoprokopivkos, tęsiasi abiejų pusių judesys flanguose.

Pietų kryptis


Rusų zekiška, bomžiška, desantūriška grupuotė susiėmė ir pabandė išstumti ukrainiečius iš Krynkų.

Puolė stipriai, labai stengėsi, bet kaip dažnai būna – nesigavo. Ukrainiečiai apsigynė, kontratakavo ir nežymiai pasigerino savo taktinę padėtį.

Sėkmės receptas – jūrų pėstininkų, artilerijos, dronų ir elektroninės kovos sąveika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)