Luhansko kryptis


Svatovė. Rusai socialiniuose tinkluose vėl skelbia pasistūmėję prie Lyman Peršijaus ir Synkivkos. Ukrainietiški šaltiniai to nepatvirtina.

Kremina. Prieš keletą dienų sugebėję pajudėti link Ternių, okupantai nebegali išvystyti taktinės sėkmės. Neatmestina, kad tikėdamiesi atitraukti Ukrainos vienetus ir resursus nuo Kupjansko ruožo, rusai tęs puolimą Kreminos sektoriuje.

Donecko kryptis


Bachmutas. Šiauriniame flange rusai bando pasistūmėti prie Bohdanivkos, Ukrainos gynėjai išlaikė pozicijas. Tuo tarpu pietiniame flange tęsiasi sunkios kautynės Klišijivkos – Andrijivkos ruože. Neaiški padėtis Klišijivkos šiauriniame pakraštyje.

Avdijivka – Marijinka. Šiaurinis flangas. Rusams nesiseka susikurti tvarių pozicijų Stepovėje. Okupantai užeina į gyvenvietės likučius, tačiau ukrainiečiai kontratakuoja. Fiksuojamas Ukrainos oro pajėgų atakos sraigtasparnių naudojimas. Taip pat rusai bando išplėsti savo flangus į šiaurę ir pietus nuo Krasnohorivkos.

Rytinis flangas. Pramoniniame rajone rusai toliau blaškosi kaip žuvys ant ledo. Jiems nepadeda ir sunkiųjų termobarinių sistemų TOS1A naudojimas.

Karas Ukrainoje

Pervomaiskės ruožas. Agresorius spaudžia Ukrainos gynėjus link Tonenkės, bet ukrainiečiai atsilaiko ir apsigina.

Marijinkos ruožas. Panašu, Ukrainos pajėgos nelinkusios leisti rusams stumtis toliau tam, kad jie neperkirstų Ukrainos pajėgoms svarbių komunikacinių mazgų (kelių) bei neužimtu aukštumų. Agresorius praneša apie atvykstantį ukrainiečių pastiprinimą iš Kurachovės.

Zaporižios kryptis


Robotynės pleište tęsiasi susidūrimai, čia aktyvesni Ukrainos vienetai. Šioje kryptyje taip pat fiksuojamas Ukrainos oro pajėgų atakos sraigtasparnių naudojimas.

Pietų kryptis


Ukrainos pajėgos laiko placdarmus kairiajame Dnipro upės krante, rusams jų eliminuoti nepavyksta.

Maža to, ukrainiečiai vykdo lokalias atakas bandydami stumtis į pietus. Rusai socialiniuose tinkluose su nerimu laukia kada atšals orai ir Dnipras pasidengs ledu, nes tada Ukrainos vienetams judėti per upę taps gerokai paprasčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)