Luhansko kryptis

Svatovė. Rusai socialiniuose tinkluose patvirtina prieš keletą dienų įvykdytą sėkmingą ukrainiečių kontrataką prie Novoselivskės.

Agresorius kelis kartus bandė atsiimti šias pozicijas, tačiau ukrainiečiai apsigynė.

Kremina. Kontaktinėje linijoje tęsiasi susidūrimai. Panašu, ukrainiečiams pavyko stabilizuoti situaciją miške į pietvakarius nuo Kreminos.

Lisičianskas. Rusai tęsia atakas Bilohorivkos ruože, jos nebuvo sėkmingos. Tuo pačiu, rusai socialiniuose tinkluose užsimena apie Ukrainos pajėgų vykdomas kontratakas prie Spirnės.

Apie jų mastą ir rezultatus kol kas sunku spręsti. Tačiau pats faktas, kad agresoriaus karo propagandistai apie tai kalba, rodo, jog šis klausimas jiems yra svarbus.

Rusai jaučia pavojų

Žvelgiant į žemėlapį galima suprasti kodėl.

Spirnės kaimas jau kuris laikas yra „niekieno žemė“, o į rytus nuo jo einanti kelių sankirta Verchnokamjanka – Mykolajivka – Berestovė yra rusų rankose.

Jei ukrainiečiams pavyktų susigrąžinti šią sankirtą ir įsitvirtinti aukštumose, atsivertų galimybės judėti į šiaurę link rusų pleišto Verchnokamjanka – Zolatarivka, pabandyti jį nukirsti ir taip paremti savo veiksmus Bilohorivkoje (Luhansko sritis), leidžiantis nuo kalvų judėti į pietryčius per Mykolaivkos, Vrubivkos link Komyšuvachos ir taip išeiti Lisičiansko rusų grupuotei į pietinį flangą, o Bachmuto agresoriaus grupuotės šiauriniam flangui į užnugarį.

Taip pat – judėti į pietus link Bolohorivkos (Donecko sritis) ir priversti reaguoti rusų grupuotės Bachmute šiaurinį flangą.

Tai būtų gera startinė pozicija vystyti puolimą toliau, pavyzdžiui, atkertant rusų grupuotę prie Bachmuto.

Viešų šaltinių duomenimis, Spirnės – Bilohorivkos ruože veikia buvusių „separų“ vienetai (tikėtina, mechanizuotos ir motorizuotos brigadų vienetai kontaktinėje linijoje ir dviejų mechanizuotų brigadų vienetai antrame ešelone).

Jų pajėgos jau ilgą laiką čia vykdo operacijas be tinkamos rotacijos. Tad tai dar viena galima teorinė ukrainiečių kontrpuolimo ašis. Ar ukrainiečiai priims tokį sprendimą ir ims tam ruoštis (permetinės pajėgas, kaups resursus), parodys laikas.

Donecko kryptis

Bachmutas, Chromovė – Rozdolivka. Rusams ir toliau nesiseka pralaužti ukrainiečių gynybos Bohdanivkos – Chromovės ruože.

Bachmuto mieste tęsiasi sunkios kautynės, rusai įnirtingai puola. Ukrainiečiai kontratakuoja geležinkelio stoties apylinkėse bei šiaurinėje miesto dalyje.

Časiv Jaro – Ivanivskės kelio pietinėje dalyje – be pakitimų, dominuoja pozicinės kautynės bei lokalios abipusės atakos.

Avdijivka – Marijinka. Šiauriniame Avdijivkos flange agresoriaus puolimas aprimo, tačiau dar anksti teigti, jog rusų atakos čia galutinai išsikvėpė.

Pervomaiskės ruože Ukrainos gynėjai atmušė rusų atakas prie Vodianų. Agresorius taip pat aktyvus prie Nevelskės, ukrainiečiai ginasi.

Marijinkos ruože rusai intensyvina puolimą pačioje gyvenvietėje, pasistūmėti jiems ir toliau nepavyksta.

Zaporižios kryptis

Nepaisant prastų oro sąlygų, ukrainiečiai surengė lokalias atakas Orihivo ruože. Tikėtina, tai žvalgyba mūšiu, kurios tikslas – išsiaiškinti rusų pozicijas ir ugnies sistemą.

Ukrainos pajėgos toliau poliruoja agresoriaus logistikos ašį Zaporižios ir Pietų kryptyse, tai yra, Melitopolye.

Karas Ukrainoje

Pietų kryptis

Kartu su smūgiais Melitopolyje dažnėja ukrainiečių smūgiai Krymo pusiasalyje. Antrą kartą per pastarąsias dienas „kabūm“ įvyko netoli Feodosijos.

Šį kartą smūgiuota taikiniui Krynyčkų kaime. Jis yra ne tik kelyje Kerčė – Simferopolis. Šis kaimas yra į vakarus nuo Feodosijos ir aplink ją esančių oro uostų.

Tad, teoriškai žiūrint, tokiais smūgiais trikdomas rusų grupuotės aprūpinimas ne tik sausuma iš Kerčės į Krymą, bet ir jūra bei oru į Feodosiją atvykstantiems agresoriaus logistikos kroviniams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)