Antrą naktį iš eilės agresorius su dronais atakavo Ukrainos civilinę ir karinę infrastruktūrą. Smūgiai daugiausia buvo koncentruoti pietinėje ir vakarinėje valstybės dalyje bei aplink Ukrainos sostinę. Iš 45 „Šahed“ dronų Ukrainos gynėjai numušė 40.

Luhansko kryptis


Svatovė. Rusams pavyko nežymiai pasistūmėti Jahidnės ruože. Prie Synkivkos šį kartą ramiau.

Kremina. Sunkios kautynės tęsiasi Ternų ruože bei pietinio flango miškuose. Kontaktinė linija nejuda.

Lysyčanskas. Rusai suintensyvino operacijas Spirnės – Veselės ruože, tačiau ukrainiečiai apsigynė.

Donecko kryptis


Bachmutas. Ukrainiečiai neleidžia okupantams vystyti vakarykštės sėkmės Bohdanivkos – Chromovės ruože. Tuo tarpu agresoriui pavyko kažkiek pasigerinti savo taktinę situaciją prie Klišijivkos.

Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusai toliau vysto sėkmę Avdijivkos mieste. Pildosi ekspertų aptartas galimas rusų veiksmų eigos variantas (VEV) – jie iš esmės pasiekė geležinkelio stoties prieigas, tęsiasi labai sunkūs mūšiai. Situacija komplikuojasi.

Karas Ukrainoje

Rytinis flangas. Okupantai tęsia lokalias atakas ir taip kausto Ukrainos vienetus bei su jais susietus resursus, kurie dabar kaip niekada yra reikalingi šiauriniame flange.

Pervomaiskės ruožas. Panaši padėtis ir prie Tonenkės – Severnės ruožo, rusai savo atakomis kausto Ukrainos pajėgas. Negana to, okupantams pavyko kažkiek pajudėti į priekį Pervomaisės – Nevelskės ruože.

Marijinka – Vuhledaras. Labai sudėtinga padėtis yra prie Novomychailivkos. Rusai sugebėjo pasistūmėti į rytus nuo Solodkės, link kelio Vuhledaras – Kostjantinivka.

Zaporižios kryptis


Rusai bando atakuoti prie Verbovės ir Robotynės, tačiau Ukrainos gynėjai su dronais besiskleidžiančių agresoriaus vienetų šarvuotą techniką daužo dar mūšio rikiuotės formavimo vietose.

Pietų kryptis – be pakitimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją