Sunku pasakyti, ar tai reiškia, kad ukrainiečiai pakeis visą savo smūgių kryptį.

Degalų saugyklos – gana svarbus, tačiau lyginant su kariniais oro uostais mažiau oro gynybos priemonėmis apsaugotas taikinys, tad smūgių kaštų ir naudos analizė sakytų, kad degalų saugyklos turėtų likti prioritetiniu taikiniu.

Kita vertus, atakuojamų objektų įvairumas suteikia daugiau netikėtumo ir nežinomumo.

Agresoriaus propagandiniai kanalai teigia, jog Kursko ir Belgorodo srityse operacijas vykdę Kremliui oponuojantys rusų vienetai yra išstumti ir nugalėti. Tiesa, tai jie sako beveik kiekvieną dieną, tad neatmestina, kad apie mūšius Rusijos teritorijoje dar išgirsime.

Situacija fronte. Luhansko kryptis


Svatovė. Okupantai suintensyvino operacijas prie Synkivkos. Informacijos iš mūšio lauko trūksta, tad neaišku, ar atakuojama tose pačiose vietose, ar bandoma apeiti įtvirtintu rajonu paverstą gyvenvietę ir jos prieigas.

Kremina. Ukrainos pajėgos toliau neleidžia rusams pasistūmėti prie Ternų.

Lysyčanskas. Rusų pajėgos atakuoja prie Bilohorivkos bei atnaujino atakas prie Spirnės. Abiejuose ruožuose Ukrainos gynėjai išlaikė pozicijas. Be to, aiškėja prieš dvi dienas vykusių susidūrimų prie Rozdolivkos detalės.

Jau ekspertai minėjo, kad okupantams čia nepavyko pajudėti į priekį. Tuo tarpu rusų telegramo kanaluose pranešama, jog ukrainiečiai tomis dienomis vykdė „žvalgybą mūšiu“. Tad neatmestina, kad Ukrainos pajėgos ne tik gynėsi pozicijose, bet ir kontratakavo. Kas leido gana greitai nuraminti agresoriaus pastangas pasigerinti savo taktinę padėtį.

Donecko kryptis


Bachmutas. Šiaurinis flangas. Panašu, kad mūšiai čia kiek aprimo. Rusai dar bando pasistūmėti prie Ivanivskės, tačiau šios pastangos nebe tokios aktyvios kaip ankstesnėmis dienomis. Žvelgiant nuo sofos susidaro įspūdis, kad rusų puolimo intensyvumo dinamika vis dažniau banguoja, kas gali būti dėl senkančių resursų.

Pietinis flangas. Suaktyvėjo rusų operacijos Klišijivkos – Andrijivkos ruože. Okupantai puola ne tik Klišijivkos gyvenvietę, bet bando vykdyti atakas giliau link kanalo.

Kitais žodžiais tariant, panašu, kad rusai bando iš pietų ne tik užimti Klišijivką bei Andrijivką, taip išlyginant kontaktinę liniją, bet ir paremti savo vienetų veiksmus šiauriniame flange link Časiv Jaro.

Tai netiesiogiai paremtų prieš tai išsakytą vertinimą, kad rusų puolimo galimybės šiauriniame flange slopsta. Tokiais bandymais kelti įtampą Časiv Jaro pietinėse prieigose rusai gali siekti dviejų tikslų:

  • Laimėti laiko rusų pajėgoms Ivanivskės – Bohdanivkos ruože persigrupuoti;
  • Priversti ukrainiečius permesti čia savo vienetus.


Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Tęsiasi susidūrimai, okupantai bando įsitvirtinti likusioje „niekieno“ teritorijoje palei upę Durna.

Centras. Kautynės vyksta Pervomaiskės – Nevelskės ruože, kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Karas Ukrainoje

Pietinis flangas. Rusai pripažįsta, kad pastarąsias dvi dienas Ukrainos gynėjų kontratakos Krasnohorivkoje buvo sėkmingos. Agresoriaus vienetai arba visiškai išstumti iš gyvenvietės, arba veikia „niekieno“ teritorijoje, kuri yra jos pakraštyje.

Zaporižos kryptis


Tęsiasi sunkios kautynės Robotynės pleište. Ukrainiečiai bando neleisti rusams įsitvirtinti vakar užimtose pozicijose prie Verbovės ir kontratakuoja. Taip pat yra fiksuojamos Ukrainos vienetų kontratakos ir pačioje Robotynėje.

Pietų kryptis – be pakitimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją