Ukrainos prezidentas paskyrė naujus Sausumos, Desanto – šturmo ir Teritorinės gynybos pajėgų vadus.

„Pagal žanro klasiką Ukrainos žiniasklaidoje prasidėjo rusų šnipų paieškos. Tai nepadeda nei pakelti pajėgų moralės, nei naujiems vadams kryptingai įsilieti į darbus“, – teigia ekspertai.

Luhansko kryptis

Svatovė. Didelių pasikeitimų kontaktinėje linijoje nėra. Rusai atakuoja prie Synkivkos ir Tabaivkos, ukrainiečiams pavyko apsiginti.

Kremina. Situacija Ternų ruože kiek aprimo, tačiau susidūrimai tęsiasi. Savo ruožtu Ukrainos gynėjai kiek pasigerino savo taktinę padėtį šiauriniame flange. Čia pavyko nustumti okupantus nuo aukštumų prie Novovodianės.

Lysyčanskas Agresorius toliau atakuoja prie Bilohorivkos, čia tęsiasi sunkios kautynės. Tuo tarpu vakar įsiplieskusias rusų atakas Spirnės – Veselės ruože ukrainiečiai užgesino, bet neaišku, ar ilgam.

Donecko kryptis

Bachmutas. Šiaurinis flangas. Tęsiasi mūšis dėl kalvų, jungiančių Ivanivskę ir Časiv Jarą. Ukrainos vienetai laikosi.

Pietinis flangas. Pastarosiomis dienomis rusams buvo pavykę pasigerinti savo taktinę padėtį prie Klišijivkos, tačiau po to ukrainiečiai kontratakavo ir išmušė agresoriaus vienetus iš dalies naujai užimtų pozicijų.

Avdijivka – Vuhledaras. Situacija Avdijivkos mieste vis labiau atitinka ekspertų vasario pradžios prognozes, kai jie rašė, jog rusai gali bandyti prasiveržti į miestą iš šiaurės, pasiekti geležinkelio stotį (dabar rusams iki jos 1,7 km) ir tokiu būdu perskelti miesto gynybos pajėgas į dvi dalis. Jie neatmetė, kad rusai surengs pagalbinį smūgį nuo Opytnės – „Caro medžioklės“ ruožo.

Šiaurinis flangas. Rusai po truputį toliau vysto sėkmę ir plečia savo pozicijas geležinkelio stoties prieigose. Maža to, jie kirto geležinkelį ir artėja prie iki tol esmine Ukrainos pajėgų logistine arterija buvusio Industrialnos prospekto.

Karas Ukrainoje

Rytinis flangas. Agresorius vykdo intensyvias atakas, pasistūmėjo link kelių sankirtos Opytnė – „Caro medžioklė“ – Avdijivka – Spartakas.

Pervomaiskės ruožas. Rusai pajudėjo nuo Opytnės į šiaurės rytus, taigi, tarp Opytnės ir poilsio komplekso „Caro medžioklė“ esančioms Ukrainos pajėgoms kyla apsupimo grėsmė.

Marijinka – Vuhledaras. Tęsiasi nuožmios kautynės Heorhiivkos ir Pobedos gyvenvietėse, rusai juda „niekieno žeme“.

Prie Novomychailivkos padėtis taip pat išlieka labai sunki. Okupantai išlaiko užimtas pozicijas šios gyvenvietės pietrytiniame pakraštyje bei į vakarus nuo Solodkės.

Zaporižios ir Pietų kryptyse toliau tęsiasi lokalūs susidūrimai, kontaktinė linija nejuda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)