Ekspertai primena, kad Ukrainos prezidentas V. Zelenskis paskelbė, jog bus pagaminta ir kariuomenei perduotas milijonas dronų. Jie viliasi, kad šie planai netruks bus įgyvendinti ir situacija šiame kritiškai svarbiame komponente išsilygins.

„O gal ukrainiečiai vėl susigrąžins persvarą? Pagyvensim – pamatysim“, – rašo ekspertai.

Luhansko kryptis

Svatovė. Rusai atnaujino intensyvų puolimą Lyman Peršijaus – Synkivkos ruože. Nepaisant spaudimo, nieko rimto nuveikti nepavyksta. Jie pasistūmėjo „niekieno žemėje“, tačiau ukrainiečiai juos dusina artilerija ir kontratakomis.

Kremina. Agresorius suintensyvino veiksmus pietiniame flange, pozicijos miške eina iš rankų į rankas.

Lysyčanskas. Taip pat atsinaujino agresoriaus puolimo operacijos prie Bilohorivkos ir Spirnės. Karščiausia pastarajame ruože. Čia taip pat pozicijos eina iš rankų į rankas.

Donecko kryptis

Bachmutas. Rusai tęsia puolimo operacijas ir išlaiko iniciatyvą savo rankose. Šiauriniame flange bando pasistūmėti Bohdanivkos – Ivanivskės ruože, tačiau įsitvirtinę aukštumose ukrainiečiai apsigynė.

Pietiniame flange vyksta sunkios ir permainingos kautynės kalvose prie Klišijivkos. Agresorius skleidė dezinformaciją, kad jiems pavyko užimti kalvas ir įsitvirtinti, tačiau ukrainiečiai ne tik išlaiko dalies aukštumų kontrolę, bet ir kontratakuoja.

Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusams nesisekant pasistūmėti į vakarus nuo Stepovės, jie neturi kitos išeities kaip bandyti stumtis į šiaurės vakarus palei geležinkelį link Novobachmutivkos.

Karas Ukrainoje

Jiems pavyko nežymiai pajudėti šia kryptimi, tačiau taktinės naudos rusams iš to mažai – teritorijos reikia kontroliuoti daugiau, jų pozicijos ukrainiečiams kaip ant delno.

Rytinis flangas. Ukrainos pajėgos toliau laiko agresoriaus vienetus pramoniniame rajone, tęsiasi sunkūs mūšiai.

Marijinka – Vuhledaras. Ukrainiečiai surengė kontrataką, jiems pavyko atsiimti keletą pozicijų ir išlyginti kontaktinę liniją sau naudinga linkme. Tačiau kol kas tai tik taktinio lygmens laimėjimas, kuris esmingai situacijos nepakeitė. Rusai ir toliau išlaiko iniciatyvą ir tęsia savo puolimo operaciją.

Zaporižios krytis

Ukrainos pajėgos smogė agresoriaus kariniams taikiniams Tokmake ir Mariupolyje. Į orą kilo rusų šaudmenų sandėliai.

Kontaktinėje linijoje toliau karšta Robotynės pleište. Tęsiasi abipusės atakos prie Novoprokopivkos bei Verbovės, pozicijos eina iš rankų į rankas.

Pietų kryptis

Agresoriaus gynybos gilumoje neramu. Sprogimai Krasnodare, „garsūs pokštelėjimai“ prie Kerčės tilto, susisiekimas juo uždarytas. Dirba ukrainiečių dronai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)