Rusai vėl surengė smūgį Myrhorodo oro uostui. Kaip ir anksčiau, jie tikisi prigauti „pirmosiomis karo dienomis sunaikintą“ Ukrainos aviaciją. Pirmiausia – „Storm Shadow“/SCALP nešėjus Su24.

Luhansko kryptis


Svatovė. Rusai dar šiek tiek pasistūmėjo „niekieno žemėje“ link kelio Kupjanskas – Krochmalnė.
Šis judesys vyksta gana plačiu frontu, tad galima drąsiai teigti – tai ne lokali operacija, siekiant pagerinti taktinę situaciją, o bandymas blokuoti Kupjanską iš rytų.

Kremina. Pakitimų kontaktinėje linijoje nėra. Rusai surengė keletą atakų pietiniame flange, tačiau ukrainiečiai apsigynė. Kituose ruožuose dominuoja pozicinės kautynės.

Donecko kryptis


Bachmutas. Šiaurinis flangas. Rusai tęsia atakas bandydami užimti „niekieno žemę“ prie Chromovės, Ukrainos pajėgos apsigynė.

Pietinis flangas. Dominuoja abipusės atakos. Rusai bando bent jau išplėsti „niekieno žemę“ į kalvas Klišijivkos – Andrijivkos ruože (t. y., į vakarus), ukrainiečiai bando įsitvirtinti rytinėje geležinkelio dalyje. Situacija permaininga.

Karas Ukrainoje

Avdijivka – Marijinka. Šiaurinis flangas. Labai sunkios kautynės, tačiau ukrainiečiams vis dar pavyksta neleisti rusams įsitvirtinti vakarinėje geležinkelio dalyje bei įsiveržti į cheminių produktų gamyklos teritoriją į pietus nuo terikono.

Pervomaiskės ruožas. Agresorius sukoncentravo pastangas Severnėje – Opytnėje ir sugebėjo pasistūmėti apie 700 m. Neatmestina, kad nesisekant pasiekti pagrindinio tikslo (Tonenkė – Severnė), rusai ieško kitų kelių iš pietvakarių blokuoti Avdijivką.

Tuo tarpu ukrainiečiai kontratakavo prie Pervomaiskės ir pastūmė rusų pozicijas.

Marijinka – Pobeda. Tęsiasi sunkios kautynės. Rusai negailėdami pajėgų varo jas į atakas, tačiau bent kiek pasistūmėti taip ir nepavyksta.

Zaporižios kryptis


Orichivas. Rusų pastangos kontratakuoti išblėso iki minimo, priekinėje linijoje daug „Štorm Z“ kalinių. Ukrainiečiai tęsia operacijas. Jiems pavyko nupjauti dalį rusų pleišto prie Verbovės. Sunkus darbas tęsiasi.

Velyka Novosylka. Rusai atakavo prie Staromajorskės, nieko nepešė. Sektoriuje dominuoja pozicinės kautynės.

Pietų kryptis


Ukrainiečiai toliau išlaiko ir stiprina placdarmus kairiajame Dnipro krante. Tuo pačiu atėjo patvirtinamas dėl sėkmingo Ukrainos pajėgų smūgio lapkričio 1 d. agresoriaus pajėgų valdymo punktui Henčeske.

Patvirtinta, kad smūgio metu žuvo rusų grupuotės „Dnepr“ valdymo punkto vado pavaduotojai pulkininkai V. Dobriakovas ir O. Galkinas, bei ugnies valdymo viršininkas pulkininkas A. Koblovas. Tikėtina, nekrologų bus ir daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)