Geras ženklas – Ukrainos gynybos ministras R. Umerovas, kariuomenės vadas gen. V. Zalužnas ir Sausumos pajėgų vadas gen. A. Syrskis kartu aplankė karius fronte.

Reikia viltis, kad tai konflikto politinėje – karinėje vadovybėje pabaigos pradžia.

Ukrainos telekomunikacijų ir bankinė infrastruktūra patyrė kibernetines atakas.

Tai dar vienas įrodymas, kad karas – tai ne tik patrankos ir apkasai. O dabar žiūrim ką turim fronte.

Luhansko kryptis


Svatovė. Vakar ekspertai rašė, kad rusams pavyko pasistūmėti prie Peršotravnevės, kas kelia grėsmę ukrainiečių atsikovotų pozicijų prie Jahidnės šiauriniam flangui ir užnugariui. Ukrainos gynėjai sureagavo į šią grėsmę – kontratakavo prie Peršotravnevės ir sugebėjo susigrąžinti dalį pozicijų.

Tai visiškai neeliminuoja grėsmės jų pozicijoms prie Jahidnės, bet bus šiek tiek lengviau jas laikyti.

Kremina. Tęsiasi susidūrimai Torskės – Ternų ruože bei pietiniame flange. Kontaktinė linija nejuda.

Lysyčanskas. Agresorius vėl atnaujino operacijas pietiniame sektoriaus flange. Puldamas Spirnės – Veselės ruože, jis sugebėjo pasistūmėti ir bando vystyti sėkmę link Vyjimkos.

Neatmestina, kad artimiausiu metu atsinaujins rusų puolimo operacijos prie Rozdolivkos, suintensyvės puolimas Kreminos sektoriaus pietiniame flange, su tikslu ukrainiečių Syversko – Bilohorivkos ruožą paversti dar vienu įtampos židiniu.

Donecko kryptis


Bachmutas. Šiaurinis flangas. Okupantams ir toliau pavyksta po truputį judėti Bohdanivkos – Ivanivskės ruože.

Jie išlygino kontaktinę liniją sau naudinga linkme ir tęsia operacijas link Bohdanivkos ir Ivanivskės esančių aukštumų. Artimiausios dienos parodys, ar ukrainiečiai stabilizuos padėtį čia, ar bus priversti atsitraukti už kanalo ir pradėti Časiv Jaro gynybą.

Karas Ukrainoje

Pietinis flangas. Sunkūs mūšiai Klišijivkos – Andrijivkos ruože tęsiasi, didesnių pakitimų nėra. Tuo tarpu Ukrainos pajėgos įsitvirtino ant terikono Majorskės ruože.

Tai suteikia Ukrainos vienetams didelį pranašumą tęsiant operacijas link Horlivkos, tačiau ar ukrainiečiai tam turės pajėgų – sunku pasakyti. „Laikom kumščius“, – rašo jie.
Avdijivka – Marijinka. Rusai gerokai suintensyvino operacijas. Visame sektoriuje fiksuojamas vienas didžiausių atakų per dieną skaičius – okupantai Ukrainos gynėjų pozicijas įvairiuose ruožuose atakavo net 56 kartus.

Šiaurinis flangas. Agresoriaus puolimas pagrindinėje ašyje lieka įstrigęs, rusai ieško silpnų vietų ukrainiečių gynyboje ir atakuoja kur tik gali.

Rytinis flangas. Rusai sukoncentravo manevrinius ir paramos ugnimi vienetus ir surengė labai intensyvų šturmą. Jiems pavyko užimti pramoninio rajono likučius, tačiau iš jo išeiti ir išplėsti placdarmą – ne.

Pervomaiskės ir Marijinkos ruožuose tęsiasi labai sunkios kautynės, tačiau ukrainiečiai išlaikė pozicijas.

Zaporižios kryptis


Tęsiasi susidūrimai Robotynės pleište bei prie Prijutnės ir Staromajorskės. Kontaktinėje linijoje pakitimų nefiksuota.

Pietų kryptis

Situacija išlieka nepakitusi – Ukrainos gynėjai išlaiko placdarmus kairiajame Dnipro upės krante.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)