Agresorius surengė didesnio masto smūgį dronais. Ukrainiečiai skelbia numušę 26 iš 28 „Šached“ dronų. Tačiau kaip tapo gana įprasta, šiais dronais užimdami ukrainiečių oro gynybą rusai kartu atakuoja ir keletu raketų. Šį kartą praėjo 3 raketos Kh22, viena Kh31P ir viena S300.

Tikėtina, atakuoja ne tik civilinę infrastruktūrą, nes teoriškai raketa Kh31P skirta naikinti radiolokatorius (radarus), t. y., iš esmės skirta naikinti oro gynybos priemones.

Neatmestina, kad raketų taikiniai gali būti pagrindiniai tokių kompleksinių atakų prioritetai. Pagrindiniais atakų objektais buvo Odesa, Dnipras ir Charkivas. Pastarajame mieste ir jo apylinkėse rusai jau kelinta diena atakuoja ir aviacija (pagrinde – KAB).

Luhansko kryptis

Kremina. Susidūrimai Ternų – Jampolivkos ruože kiek aprimo. Vis dar nėra patvirtinimo, kad ukrainiečiai pastūmė rusus į rytus.

Tačiau pats faktas, kad jau kelinta diena mūšiai tendencingai rimsta jau yra gera žinia.

Po TOS1A sunaikinimo prieš keletą dienų agresorius meta dar vieną įrankį siekiant pakeisti mūšių dinamiką – Jampolivka yra atakuojama rusų aviacijos.

Ukrainos kariai Donecko regione

Lysyčanskas. Mūšiai taip pat aprimo, tačiau tęsiasi lokalūs susidūrimai bei susišaudymai. Neatmestina, kad agresorius šiuo metu persigrupuoja.

Donecko kryptis


Bachmutas. Šiaurinis flangas. Remiami aviacijos rusai toliau bando pasistūmėti Ivanivskėje, bet Ukrainos gynėjai išlaikė pozicijas.

Pietinis flangas. Susidūrimai tęsiasi, kontaktinėje linijoje – be pakitimų.

Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Tęsiasi susidūrimai prie Berdyčių, 47-osios atskiros mechanizuotos brigados didvyriai ir toliau ne tik laiko kontaktinę liniją, bet ir kontratakuoja.

Tęsiasi sunkios kautynės. Ir toliau neaiški padėtis prie Semenivkos – mūšiai čia tęsiasi, tikėtina rusai bando persikelti į kitą upės Durnos krantą.

Centras. Ukrainos pajėgos apsigynė prie Nevelskės.

Pietinis flangas. Sektoriuje sunki padėtis. Rusai atnaujino atakas prie Krasnohorivkos ir bando pajudėti į priekį Novomckhailivkos. Susidaro įspūdis, kad pagrindinė agresoriaus pastangų kryptis pasislinko nuo šiaurinio sektoriaus flango link pietinio flango.

Zaporižios kryptis


Vyksta sunkios lokalios kautynės Robotynės pleište bei prie Staromajorskės. Pakitimų kontaktinėje linijoje nėra. Rusai vėl skundžiasi dėl ukrainiečių artilerijos intensyvumo ir efektyvumo.

Pietų kryptis


Be pakitimų. Ukrainiečių karybos ekspertai situacijoje kairiajame Dnipro krante mato pozityvą. Netrukus viskas sužaliuos ir Ukrainos pajėgoms bus ne tik lengviau laikyti placdarmus, bet ir juos išplėsti. Galimai taip, tačiau reikia suprasti, kad šiomis sąlygomis būtinai bandys naudotis ir rusai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)