Ekspertai rašo, kad ukrainiečiai pratęsė dronų (UAV) operacijas prieš agresoriaus pajėgas ir infrastruktūrą.

Dronų spiečiumi atakuoti taikiniai Kryme. Rusai skelbia, kad ukrainiečių dronus numušė arba nutupdė elektroninės kovos priemonėmis.

„Kol kas nematėme šių smūgių rezultatų, tad neatmestina, kad rusų teiginiai gali būti teisingi“, – teigia jie.

Pasak jų, ukrainiečiai ir vėl smogė agresoriaus logistikai kritiškai svarbiam oro uostui Jeiske, esančiam Krasnodaro srityje.

Panašu, ukrainiečiai keičia dronų skrydžio trajektoriją. Skrenda per Juodosios jūros pusę aplenkdami sausumoje išdėstytas agresoriaus oro stebėjimo ir gynybos priemones.

Luhansko kryptis

Svatovė. Sektoriuje jau kelinta diena tvyro sąlyginė ramybė šiauriniame ir pietiniame flange. Galbūt atsargiai galima teigti, kad agresorius atsisakė sumanymo stumtis iš šiaurės link Kupjansko, o paskui atakuoti palei kelią Svatovė–Kupjanskas.

Kremina. Agresorius vykdo atakas Ploščankos–Červonopopivkos ruože, siekia išnaudoti antradienio nedidelį pasistūmėjimą „niekieno žemėje“. Ukrainiečiai apsigynė.

Rusų atakos nuo Dibrovos link Zaričnės ir Jampolivkos toliau neduoda rezultato. Miškuose į pietvakarius nuo Kreminos tęsiasi sunkios pozicinės kautynės.

Lysyčanskas. Rusai suaktyvino atakas šiaurės rytinėse Bilohorivkos prieigose. Šių veiksmų priežastis tradicinė – padėti savoms pajėgoms, kovojančioms Kreminos pietvakariuose. Tačiau ukrainiečiai toliau kietai ginasi ir neužleidžia pozicijų.

Donecko kryptis

Bachmutas. Berhivka–Rozdolivka, Šiaurinės Bachmuto prieigos. Situacija toliau blogėja. Rusai įsitvirtino Berhivkos–Jahidnės ruože ir ne tik siekia išplėsti savo placdarmą flanguose, bet ir stumiasi į vakarus Bohdanivkos–Chromovės link.

Mūšiai vyksta šių gyvenviečių prieigose, tad atsitraukimo iš Bachmuto galimybės vis mažėja.

Ruožuose Orichovo Vasilivka–Zeliazniansė–Vasiukivka (link Slovjansko) ir Vasiukivka–Rozdolivka –Veselė (link Siversko) ukrainiečiai atmuša agresoriaus lokalias atakas, tačiau gynėjų pajėgos sukaustytos mūšiu ir neturi galimybių manevru paremti savo veiksmų šiaurinėse Bachmuto prieigose.

Bachmuto rytinėse ir pietrytinėse prieigose rusai stumiasi link Bachmutovkos upės, tačiau sklandus ukrainiečių atsitraukimas už šios gynybos linijos rusų pasistūmėjimo šiaurinėse Bachmuto prieigose kontekste neatrodo perspektyviai.

Kelyje Kostyantinivka–Časiv Jaras–Bachmutas tęsiasi snukiadaužis į pietus nuo Časiv Jaro. Savo ruožtu agresorius pasistūmėjo Bachmuto pietuose, kas dar labiau pablogina miesto gynėjų padėtį.

Avdijivka–Marijinka. Didelių pasikeitimų nėra, agresorius toliau spaudžia tose pačiose vietose – Avdijivka, Pervomaiskė, Marijinka.

Prieš kelias dienas okupantai buvo apsidžiaugę, kad po metų mūšių jie rado raktą į Marijinkoje įtvirtintą rajoną. Ta proga antradienį ir trečiadienį rusai gavo gerai į knyslę ir retorika vėl grįžo į tradiciškai ne itin entuziastingą lygį.

Vuhledaras. Lokalūs susidūrimai vyksta pietrytinėse Vuhledaro prieigose, ukrainiečiai kantriai naikina agresoriaus pozicijas, radę progą pereina į greitas kontratakas, kažkiek išnaudodami netikėtumo faktorių.

Rusų artilerija aktyviai dirba, taip pat jie vykdo atakas manevriniais vienetais, tačiau motyvacija ir puolamųjų veiksmų intensyvumas gerokai sumenkęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją