Luhansko kryptis

Svatovė. Kontaktinėje linijoje didelių pakitimų nėra – rusai tęsia nesėkmingas lokalias atakas Synkivkos ir Tabaivkos ruožuose.

Ukrainiečių ekspertas A. Kovalenko pateikė šiame sektoriuje veikiančios agresoriaus grupuotės sudėtį. Jo teigimu, sektoriuje veikia apie 80 tūkst. rusų karių, apie 3 tūkst. šarvuotos technikos vienetų ir apie 1,2 tūkst. artilerijos sistemų (įskaitant MLRS).

Ekspertai šiuos skaičius sugretino su duomenimis apie kitus sektorius.

Visoje Zaporižios kryptyje veikia apie 65 – 70 tūkst. rusų karių, 1,5 tūkst. šarvuotos technikos vienetų ir apie 650 artilerijos sistemų (įskaitant MLRS).

Reiktų pabrėžti, kad Svatovės sektoriaus kontaktinės linijos ilgis apie 100 km, o Zaporižios krypties – apie 150 km. Taigi, „ramiame“ Svatovės sektoriuje karių yra apie 12 proc. daugiau, o šarvuotos technikos ir artilerijos technikos vienetų net dvigubai tiek, kiek šiuo metu „karštoje“ Zaporižios kryptyje.

Be to, Svatovės sektoriuje okupantai turi bene patogiausias galimybes logistine prasme remti savo vienetus iš Rusijos teritorijos. Dėl to galima daryti prielaidą, kad agresorius dar tikrai intensyvins operacijas Kupjansko link, tik klausimas – kada.

Kremina. Rusai bando pasistūmėti Ternų ruože, bet ukrainiečiai apsigynė.

Donecko kryptis

Bachmutas. Šiaurinis flangas. Labai sunkios kautynės vyksta Ivanivskėje, didelė mūšių dinamika „niekieno teritorijoje“, kuri yra gyvenvietėje bei ant šiauriau esančių kalvų. Agresorius su KAB'ais intensyviai smūgiuoja Časiv Jarą.

Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusai toliau stumiasi į priekį. Jie įsitvirtino Stepovėje ir Severnėje, pasiekė Orlivką ir Tonenkės pakraščius.

Tokiu būdu iš esmės geru gynybiniu ruožu galėjusioje būti Berdyčių – Orlivkos – Tonenkės linijoje jau veikia agresoriaus vienetai. Svarbiu faktoriumi išlieka ukrainiečių artilerijos trūkumas ir okupantų aviacijos mėtomi KAB‘ai.

Karas Ukrainoje

Nors rusai neteko dar vieno „Su34“, tačiau tai nesumažina jų pastangų koreguojamomis aviacinėmis bombomis atakuoti Ukrainos gynėjų pozicijas. Jei nepavyks išsilaikyti šiame rože, gali būti, kad ukrainiečiai bandys įsikabinti į vakariau, aukštumose už vandens telkinių esantį Berdyčių – Semenivkos ruožą.

Tačiau labai tikėtina, kad siekdamas apsunkinti tokius veiksmus, agresorius gali pradėti intensyvias puolimo operacijas šiauriau link Novobachmutivkos su tikslu pabandyti sugriauti Ukrainos pajėgų planus. Padėtis yra sudėtinga, ekspertai stebės situaciją.

Pietinis flangas. Agresoriaus pajėgos suintensyvino operacijas prie Krasnohorivkos. Tai daroma tam, kad didesniu lanku pabandytų apeiti sunkiai įkandamą Ukrainos vienetų laikomą gynybos rajoną Heorhijivką. Ukrainiečiai išlaiko pozicijas.

Pasirodė vaizdai kaip ukrainiečiai jau kelintą kartą talžo okupantus kelio atkarpoje, gavusioje „mirties kelio“ pravardę, tačiau situacija vis vien išlieka sudėtinga.

Zaporižios kryptis

Orichivas. Rusai tęsia savo išsigalvojimus ir raportuoja apie didžias pergales prie Robotynės, tačiau toliau negu griuvėsiai jiems pasistūmėti nepavyksta.

O prie griuvėsių juos jau pasitinka ukrainiečių karšti bučkiai ir linkėjimai: artilerija, dronai ir kitas gėris. Sunkūs mūšiai tęsiasi.

Pietų kryptis – be pakitimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)