Luhansko kryptis


Svatovė. Agresoriaus pajėgos kiek suintensyvino operacijas Synkivkos ir Tabaivkos ruožuose. Neatmestina, kad po rotacijos kontaktinėje linijoje pasirodė šviežesni okupantų vienetai.

Kremina. Tęsiasi lokalūs susidūrimai, kontaktinėje linijoje pakitimų nėra.

Lysyčanskas. Rusai stuksena Ukrainos pajėgų gynybai Bilohorivkoje, ukrainiečiai apsigynė.

Donecko kryptis


Bachmutas. Agresorius toliau tęsia intensyvų apšaudymą raketomis į Ukrainos pajėgų logistikai bei rotacijoms svarbius Kostiantynivkos ir Kramatorsko miestus.

Tai rodo, kad okupantai artimiausiu metu tikisi dar labiau komplikuoti ukrainiečių grupuotės Časiv Jare padėtį ir galimai pradėti dar intensyvesnį miesto prieigų šturmą.

Šiaurinis flangas. Kaip ir buvo spėta, rusai bando judėti kalvose, jungiančiose Ivanivskę ir Časiv Jarą. Ukrainos gynėjai buvo priversti užleisti keletą pozicijų bei atsitraukti. Agresorius nuo kalvų remia žemumoje veikiančius savo manevrinius vienetus ir dėl to kažkiek pasistūmėjo Ivanivskės gyvenvietėje.

Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusai įsitvirtina Lastočkynėje, tęsiasi mūšiai Severnėje, agresorius pavojingai priartėjo prie Orlivkos ir Tonenkės.

Ukrainietiški šaltiniai praneša, kad pagrindinėje Ukrainos gynybinėje linijoje jokių rimtesnių inžinerinių įtvirtinimų nėra, esą situacija ir toliau gali prastėti.

Tai sunkiai įtikima, kadangi Ukrainos pajėgos oficialiai patvirtino, kad atsitraukimas iš Avdijivkos buvo planuotas, kas turėtų reikšti, kad buvo ruoštasi ne tik išvesti pajėgas, bet kartu ir užimti įrengtą vėlesnę gynybos liniją – vienas be kito neturi prasmės.

Laiko įrengti kitą gynybos liniją numatytame ruože ukrainiečiai turėjo.

Karas Ukrainoje

Ekspertai viliasi, kad tai tik nepilną atsitraukimo operacijos paveikslą turinčių šaltinių duomenys.

Pietinis flangas. Tęsiasi sunkios kautynės. Komplikuota padėtis yra Novomychailivkoje, rusai bando ne tik pasistūmėti gyvenvietėje, bet ir ją blokuoti (izoliuoti).

Zaporižios kryptis

Orichivas. Okupantai toliau bando pasistūmėti Robotynės gyvenvietėje. Ukrainiečiai tokius jų bandymus apibūdina kaip „banzai atakas“.

Agresorius strimgalviais bando prasimušti tarp griuvėsių, įsitvirtinti, tačiau Ukrainos gynėjai juos naikina prišaudytoje vietovėje. Labai aktyviai veikia abiejų pusių artilerija ir dronai, taip pat bandoma trikdyti oponentų logistiką.

Pietų kryptis


Ukrainos pajėgos išlaiko placdarmus kairiajame Dnipro upės krante.

Rusų propaganda nebežino kaip suderinti realybę ir S. Šoigu paskleistą dezinformaciją, jog neva placdarmai yra išvalyti. Agresoriaus bandymai įžengti į Krynkų griuvėsius beveik visada baigiasi sėkmingais ukrainiečių artilerijos ir dronų smūgiais bei jūrų pėstininkų kontratakomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)