Gerokai sumažėjo ne tik rusų raketų smūgiai Ukrainoje – jau antra diena sąlyginai mažas yra ir okupantų „Šahed“ dronų aktyvumas. Atsižvelgiant į tai, kad gana senokai buvo išlindusi informacija apie agresoriaus transporto aviacijos skrydžius į Iraną ir atgal, tikėtina „mopedų“ resursas taip pat ne begalinis, o jų gamyba pačioje Rusijoje yra ribota.

Kita vertus, net ir trūkstant ugnies priemonių, rusai nelinkę daryti ilgų pertraukų ir smūgiuoja prikaupę ženklesnį kiekį raketų bei dronų. Tikėtina, taip bus ir šį kartą.

Luhansko kryptis


Svatovė. Agresorius suintensyvino operacijas prie Synkivkos, tačiau Ukrainos pajėgos išlaiko pozicijas. Tabaivkos – Krochmalnės ruože šį kartą ramiau.

Rusai greičiausiai kaupia pajėgas naujoms operacijoms. Taip pat neatmestina, kad agresorius bandys netikėtai smogti kituose ruožuose (pvz. prie šiauriau esančios Ivanivkos ar piečiau esančios Berestovės gyvenvietės).

Kremina. Labai sunkios kautynės vyksta Ternų ruože. Ukrainos gynėjams nepavyksta stabilizuoti situacijos, okupantai dar šiek tiek išplėtė savo pozicijas ir toliau puola.

Lysyčanskas. Rusai atnaujino puolimą prie Bilohorivkos. Ukrainos pajėgos apsigynė.

Donecko kryptis


Bachmutas. Rusams nepavyko atsiimti keleto vakar ukrainiečių atsikovotų pozicijų prie Klišijivkos. Bohdanivkos ir Ivanivskės ruožuose tęsiasi sunkūs mūšiai, ukrainiečiai išlaikė pozicijas.

Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Situacija sistemiškai blogėja. Okupantai ne tik įsitvirtina vakar užimtose pozicijose aplink Sapronovo – Doneckajos gatves, bet ir išplėtė savo pozicijas šiauriau esančiame miške bei įsitvirtino kalvose.

Gynyba Avdijivkos mieste po truputį skyla į dvi dalis: a) cheminių produktų gamyklos teritorija ir b) gyvenamieji Avdijivkos rajonai. Be to, agresorius pavojingai priartėjo prie Ukrainos vienetų aprūpinimo kelių.

Rytinis flangas. Kaip ir prognozuota, mūšių intensyvumas aplink poilsio kompleksą „Caro medžioklė“ rimsta. Tikėtina, ukrainiečiai persigrupuoja.

Karas Ukrainoje

Pervomaiskės ruožas. Rusai toliau bando išnaudoti esamą situaciją ir tęsia intensyvias atakas Tonenkės – Severnės ruože. Ukrainiečiai išlaikė pozicijas. Taip pat viešoje erdvėje pasirodė informacija apie Ukrainos gynėjų sėkmingas kontratakas, tačiau kol kas patikimesnių to patvirtinimų aptikti nepavyko.

Marijinka – Vuhledaras. Kontaktinėje linijoje tęsiasi sunkios kautynės.

Po ilgų ir kruvinų savaičių bandant užimti Heorhijivką, agresoriui pagaliau tapo aiški jo negalėjimo pasistūmėti į priekį priežastis. Rusų karo propagandistai „atrado“, jog ši gyvenvietė yra žemumoje, o ukrainiečiai, pasirodo, puolančius rusus talžo nuo aukštumų.

Norint padaryti tokią „genialią“ išvadą prieš pradedant puolimą būtų užtekę tik pasižiūrėti į žemėlapį.

Rusai skelbia, neva jiems pavyko įsitvirtinti Novomychailivkos pakraštyje, tačiau kiti šaltiniai to nepatvirtina.

Zaporižios kryptis


Okupantai atnaujino bandymus pasistūmėti prie Prijutnės, ukrainiečiai apsigynė.

Pietų kryptis – be esminių pakitimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)