Jų teigimu, Luhansko kryptyje esančio Svatovo apylinkėse ukrainiečiai surengė keletą kontratakų, sėkmingai dirba jų artilerija. O tai lėmė, jog rusų puolimas šiame ruože aprimo.

Kreminoje agresorius, matydamas grėsmę savo grupuotės Dibrovos flangams, intensyviau spaudžia link Nevskės ir miške į pietvakarius nuo Kreminos.

„Pasistūmėti ir toliau nepavyksta, ukrainiečiai apsigina“, – teigė jie.

Karo ekspertai teigia kad Lysyčanke agresorius rėmė savo pajėgų veiksmus Kreminos sektoriuje (miške į pietvakarius nuo Kreminos) ir atakavo nuo Šypylivkos palei Severskyi Doneco upę. Ukrainiečiai išlaikė pozicijas.

Tikėtina, kad Donecke esančiame Bachmute agresoriaus puolimo potencialas gerokai sumenkęs, „tačiau jis neturi kitos išeities, tik atakuoti“.

„Priešingu atveju ukrainiečiai gali pradėti vykdyti lokalias atakas. Kartu su permaininga padėtimi pietiniame flange tai galėtų grėsti rusams didelėmis problemomis, pvz., ukrainiečių sėkmės atveju mieste pasistūmėjusių rusų pajėgų flangai taptų pažeidžiami. Todėl agresorius ir bando daužyti galvą į sieną“, – feisbuke ketvirtadienį rašė pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertai.

O Bachmuto mieste rusai po truputį stumiasi toliau. Neatmestina, anot karo ekspertų, kad čia agresorius stengiasi kuo greičiau užimti visą miestą ir paskelbti „grandiozinę pergalę“, jausdamas trapią situaciją šiauriniame ir pietiniame flanguose

„Tikėtina, todėl rusai ukrainiečių pozicijas ėmė atakuoti jau anksčiau minėtomis termobarinėmis sistemomis“, – svarstė jie.

O Avdijivkos šiauriniame flange agresorius nenustoja atakuoti ruože Stepovė–Novokalinovė, tačiau atakos ir toliau atakos baigėsi nesėkme.

„Ukrainiečiai ne tik ginasi, bet ir vykdo kontratakas“, – socialiniame tinkle rašė karo ekspertai.

Na, o Pervomaisko ruože pozicijos eina iš rankų į rankas, sunkios kautynės tęsiasi.

Mariinkos ruože agresorius meta dideles pajėgas siekdamas sugrįžti į Pobedos prieigas, tačiau ukrainiečiai išlaiko pozicijas ir kontratakuoja.

Zaporižios kryptyje – „rutininiai fejerverkai Melitopolyje“.

„ Smūgiai geležinkelio stotyje ir kituose rusų kariniuose objektuose. Pastaruoju metu ukrainiečiai tokio pobūdžio smūgius rengia beveik kasdien“, – feisbuke rašė karo ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją