Luhansko kryptyje esančiame Svatove, pakitimų kontaktinėje linijoje nėra, pasak karo ekspertų, sektoriuje tęsiasi kovinė rutina.

Kreminoje Ukrainos pajėgos išlaikė pozicijas Terny ruože bei pietinio flango miškuose.

Lysyčianske agresoriaus atakos Bilohorivka kažkiek sumenko.

„Tikėtina, rusai persigrupuoja ir netrukus vėl atnaujins spaudimą. Taip pat, tęsiasi susidūrimai Vesele ruože, ukrainiečiai apsigynė“, – konstatavo karo ekspertai.

Donecko kryptyje esančio Bachmuto šiauriniame flange Rusijos pajėgos atakuoja Ivanivske.

Karas Ukrainoje

„Padėtis niekieno žemėje permaininga, bet Ukrainos gynėjai išlaiko pagrindines pozicijas kalvose“, – feisbuke rašė pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertai.

Kol pietiniame flange kontaktinėje linijoje pakitimų nėra, Avdijivkos – Vuhledaro šiauriniame flange judesys fiksuojamas.

„Panašu, agresoriaus persigrupavimas yra baigtas ir jis pradėjo vykdyti intensyvias atakas visoje kontaktinėje linijoje. Ukrainiečiai kiek atsitraukė link Orlianka, tokiu būdu niekieno žemė tarp šios gyvenvietės bei chemijos produktų gamyklos padidėjo.

Jau rašėme, kad tame nieko kardinaliai blogo nėra, nes ukrainiečių gynyba ir toliau remiasi geromis pozicijomis aukštumose. Taip pat karšta aplink Lastochkine gyvenvietę“, – įžvalgomis apie padėtį fronte feisbuke dalijosi karo ekspertai.

Centre pakitimų nefiksuota, o pietiniame Ukrainos flange, nepatvirtintais duomenimis, agresoriui pavyko pasistūmėti ir įsikurti Pobeda gyvenvietėje.

Karas Ukrainoje

„Labai tikėtina, kad okupantai sieks leistis nuo aukštumų į pietus, su tikslu pasiekti svarbų ukrainiečių gynybos mazgą Kostyantinivka. Jis yra kritiškai svarbus tiek Novomykhailivka, tiek Vuhledaro gynybai“, – feisbuke rašė karo ekspertai.

Zaporižios kryptyje esančiame Orihive tęsiasi kautynės Robotyne pleište, teigė pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertai.

„Rusai ir toliau bando pulti, o kalvose besiginantys ukrainiečiai neleidžia okupantams įsitvirtinti niekieno žemėje“, – teigė karo ekspertai.

Kol Velyka Novosylka pakititimų nefiksuota, ketvirtadienio rytą pranešta apie sėkmingą Ukrainos pajėgų smūgį poligone buvusiems rusų kariams. Teigiama, kad per ukrainiečių ataka Rusijos pajėgos neteko 60 karių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją