Jų teigimu, Luhansko kryptyje agresoriaus pajėgomis raketomis ir dronais atakavo taikinius Charkive.

„Taip pat smūgiuota Poltava, kuri teoriškai gali būti tarpine stotele permetant pajėgas ir resursus iš Kyjivo ir Vakarų Ukrainos į Charkivą – Kupjanską. Tai paremia versiją, jog agresorius ukrainiečių puolimo tikimybę Luhansko kryptyje vertina kaip tikėtiną“, – rašė karo ekspertai.

Situacija Svatove, anot jų, be pakitimų, o Kreminoje agresorius toliau spaudžia, nepaisydamas didelių nuostolių.

„Nepaisydamas didelių nuostolių, agresorius toliau intensyviai spaudžia Torske–Yampolivka ruože. Keletą dienų bandęs prasilaužti tiesiausiu ir ukrainiečių prišaudytu keliu Kremina–Torske, šį kartą pabandė pagudrauti.

Bandė atakuot nuo Chervonopopivka, tačiau tokiems „gudriems“ manevrams ukrainiečiai buvo pasirengę – puikiai atidirbo jų artilerija“, – socialiniame tinkle rašė Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertai.

Lysyčianske ukrainiečiai bando naudotis Rusijos pajėgų atakų intensyvumu.

„Daugėja žinią, kad jiems pavyko pastumti rusų pozicijas prie Shipilivka, tačiau čia kontaktinė linija bangavo ir anksčiau“, – rašė karo ekspertai, kartu žadėdami situaciją toliau stebėti.

Donecko kryptyje esančio Bachmuto šiauriniame flange tęsiasi abipusės atakos Orihovo Vasilivka ruože.

„Tuo pačiu agresorius vis dažniau pranaše apie ukrainiečių atakas Vasiukivka–Rozdolivka–Vesle ruože, t.y. Soledaro link“, – teigė jie.

Bachmuto miesto vakarinėse prieigose situacija nesikeitė, o pietiniame flange – ukrainiečių persigrupavimas, todėl puolimas kiek sumenkęs.

„Rusai bando tuo naudotis ir atakuoja Ivanivkse ir Bila Hora link, tačiau nesėkmingai. Tuo pačiu ukrainiečiai gerai „pagavo“ besirotuojančias rusų pajėgas prie Klishiivka, po artilerijos smūgio didelis kiekis žuvusių ir sužeistų“, – socialiniame tinkle įžvalgomis dalijosi karo ekspertai.

Karas Ukrainoje

Avdijivkos–Mariinkos ruože „rusai toliau daužo galvą į sieną“, rašė jie.

„Rusai toliau daužo galvą į sieną šiauriniame Avdiivka flange, ir bando susigrąžinti prarastas pozicijas prie Vesele. Nepaisant sunkių mūšių ir didelio artilerijos intensyvumo, ukrainiečiai išlaiko pozicijas. Mariinka ruože tęsiasi rusų puolimas Pobeda link. Ir šį kartą ukrainiečiai atsilaikė“, – teigė Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertai

Vuhledare Rusijos pajėgų atakos rezultatų nedavė, konstatavo jie.

Zaporižios kryptyje esančiame Orihive ukrainiečiai toliau išlaiko pozicijas.
„Lobkove – Pyatihatki. Nepaisant to, kad rusai jau keletą kartų telegramo kanaluose „atsiėmė“ Pyatihatki, ukrainiečiai išlaiko pozicijas ir rengia atakas Zherebianki link“, – teigė karo ekspertai.

O Novodanylivka nepatvirtintais duomenis ukrainiečiams pavyko pasistūmėti dar kelis šimtus metrų, tačiau tokie rezultatai labai trapūs, rusai kontratakuoja, rašė karo ekspertai.

„Panašu, kad agresoriaus suaktyvėjimas Avdivijkoje, Mariinkoje ir Vulhedare, neprivertė ukrainiečių stabdyti puolimo Velyka Novosylka sektoriuje“, – teigė jie.

Šiame sektoriuje esančiame Levande – Novodarivka sektoriuje tęsiasi ukrainiečių operacijos link upės Mokryi Yali.

„Tuo pačiu ukrainiečiai atakuoja nuo Makarivka link Novodarivka (į vakarus), ir Staromayorske (į pietus), jiems pavyko pasistūmėti (tokiu būdu rusų padėtis Rivnopil dar labiau komplikuojasi). Siekdami stabdyti ukrainiečiu, rusai aviacija smogė Levadne“, – įžvalgomis socialiniame tinkle dalijosi Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertai.

Rusijos karas prieš Ukrainą

Na, o padėtis Urozhaine–Novodonetske išlieka neaiški, teigia karo ekspertai.

„Kai kurie šaltiniai šią liniją žymi kaip užimtą ukrainiečių, tačiau manytume, kad tai per daug optimistinis vertinimas. Šiame ruože tęsiasi susidūrimai“, – tvirtina jie.

Pietų kryptyje ukrainiečiai sėkmingai atakavo Chonhar tiltą Krymo bottleneck‘e (butelio kakliuke, vert.).

„Stebint vaizdus užklumpa prisiminimai iš praeitų metų smūgių Antanovo tiltui.

Tik priminsime, jog birželio 10 d. į oro pakilo geležinkelio tiltas, vedantis iš Meltitopolio į Krymą. Dabar trikdomas judėjimas automobilių keliu tą pačia kryptimi. Eliminavus šią logistinę liniją būtų sukapota agresoriaus Pietų ir Zaporižios grupuočių sąveika ir tiekimas.

Pasirodo vis daugiau informacijos iš abiejų pusių, kad ukrainiečių žvalgybinės grupės vėl veikia Dniepro salose bei kairiajame upės krante. Tikėtina, tai leis Ukrainai efektyviau naudoti artileriją, kuri dėka nuo užlietų vietovių atsitraukiusių rusų vienetų gali prieiti arčiau“, – rašė karo ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją