Karybos ekspertai teigia, kad kaip ir buvo galima spėti, už ukrainiečių smūgius Kryme rusai keršija. Ir tai daro taip, kaip moka.

Buvo atakuoti gyvenamieji rajonai Mykolaijive ir gyvenvietės aplink Nikopolą. Būtent čia fiksuota daugiausiai netekčių, nes gyvenvietes rusai apšaudė naktį – 14 civilių žuvo, 13 sužeista.

„Teroristinės valstybės teroristiniai darbai“, – rašo ekspertai.

Taiko šuoliuojančią taktiką

Agresorius tradiciškai aktyvesnis šiaurės rytiniame Charkivo sektoriaus ruože, lokalūs susidūrimai tęsiasi.

Rusai suaktyvėjo ir vakariniame ruože, tačiau čia jų ataka greitai atmušta.

Anot ekspertų, Rusijos pajėgos ir toliau naudoja šuoliuojančią taktiką, kai atakuojama įvairiose sektoriaus vietose norint išvarginti ukrainiečių manevrinius vienetus, neleisti jiems koncentruoti pajėgų lokalioms atakos.

Iziumo sektoriuje rusai ir toliau pasyvūs, ukrainiečiai tuo naudojasi, tęsia lokalias atakas.

Reaguodami į tai okupantai pabandė kontratakuoti prie Velyka Komyšuvachos, bet buvo atmušti. Kontaktinė linija kol kas nejuda.

Spirnėje fiksuojamas dažnesnis, nei įprastai aviacijos naudojimas. Todėl karybos žinovai neatmeta, kad netrukus čia agresorius gali bandyti koncentruoti pajėgų likučius ir pasiekti bent taktinę sėkmę.

Situacija blogėja

„Svarbu paminėti, kad Siversko mieste humanitarinė situacija vis blogėja – orkai artilerijos smūgiais griauna civilinės infrastruktūros likučius, trūksta vandens“, – rašo jie.

Tęsiasi mūšiai rytinėse Bachmuto miesto prieigose. Atrodo, kad ukrainiečiai sustabdė agresoriaus puolimą, jam nesiseka išplėsti placdarmo.

Taip pat nesėkme baigėsi dar vienas puolimas Zaicevės link, tad rusams iš pietų Bachmuto link kelias uždarytas.

Okupantai bandė šturmuoti Jakovlivką, pulti Soledaro link, bet ukrainiečiai apsigynė ir perėjo į kontratakas. Jos, pasak ekspertų, greičiausiai susijusios su tuo, kad rusų pajėgos yra išsekusios – nėra kuo jų rotuoti.

„Panašu, kad orkų viltys per Piskus nužygiuoti iki Aliaskos toliau kryptingai bliūkšta“, – vertindami padėtį Centro sektoriuje, ironizuoja „Locked N’ Loaded“.

Anot jų, rusams čia vis nepavyksta pasistūmėti, nes ukrainiečiai sėkmingai apsigina. Okupantai be rezultatų šturmavo Krasnohorivką, pietinį Avdijivkos ruožą.

„Tikėtina, kad agresorius bando užimti geležinkelio linijų sankirtą ir į rytus esančią pramoninę Avdijivkos zoną. Išvysčius puolimą toliau, tai palengvintų jo tiekimą, bei sudarytų sąlygas iš šiaurės rytų pulti Piskų link. Atakos atmuštos. Ateityje orkams lengviau nebus, kadangi vakar Ukrainos artileristai į orą pakėlė orkų šaudmenų sandėlį, bei atakavo automobilių ir geležinkelio sankirtą vos 10 km nuo kontaktinės linijos“, – teigia karybos žinovai.

Atakos metu, anot jų, galėjo būti sunaikintas rusų komunikacinis mazgas, o gal ir kokia logistinė kolona, tačiau kol kas dar trūksta detalesnės informacijos.

Karybos žinovai rašo, kad artilerijos pranašumas rusams ir leidžia palaikyti puolimo tempą, tačiau, kaip matome, ukrainiečiai šią problemą sprendžia.

„Intensyvus rūkymas rusų kariniuose objektuose tęsiasi. „Kabūm“ nutiko gyvenvietėje prie Azovo jūros – Kyrylivkoje. Trūksta informacijos, koks taikinys buvo atakuotas. Tuo pačiu vėl smogta Nova Kachovkai. Iki tol vienintelė veikianti agresoriaus pilnavertė transporto arterija į dešinįjį Dnipro krantą vėl stipriai apgadinta, sunkiosios technikos judėjimas apribotas“, – teigia jie.

„Locked N’ Loaded“ panašu, kad kad puolimas nuo Snihurivkos rusams nepavyko.

Esą socialiniuose tinkluose nebesigirdi okupantų desantininkų pašlovinimų, tad labai tikėtina, kad „denacifikuotojai“ utilizuoti arba atsitraukė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)