Geopolitinis kontekstas

Rengiantis tradiciniam Ramšteino susitikimui (JAV naujas karinės paramos paketas, „Mig29“ perdavimas, „Leopard“ išvykimai į Ukrainą, „Challenger“ atvykimas ir pan.) ir jo metu sąjungininkai orientavosi į Ukrainos poreikių tenkinimą artėjančiam ukrainiečių puolimui.

Be tankų klausimo didelis dėmesys skirtas Ukrainos oro gynybos stiprinimui. Jei anksčiau to priežastis buvo agresoriaus smūgiai Ukrainos civilinei infrastruktūrai, tai dabar nerimą kelia rusų valdomų aviacinių bombų naudojimas (rusiškas JDAM analogas).

Tai gali būti veiksnys smūgiuojant puolančioms ukrainiečių pajėgoms bei atakuojant logistiką, tad būtina didinti Ukrainos oro gynybos priemones kontakto linijoje.

Žinoma, dar geriau būtų vakarietiški naikintuvai („F16“), bet bent jau viešai apie tai nekalbama. Tuo pačiu sąjungininkai ėmė aktyviau kalbėti apie galimą Ukrainos narystę NATO taip suteikiant daugiau motyvacijos jų veiksmams mūšio lauke ir bei paramos gyventojų tarpe.

Kremliaus vadeivų susitikimai su Kinijos gynybos ministru iš esmės apsiribojo nuosaikiomis ir saugiomis deklaracijomis. Tai patvirtintų spėjimą, kad šis vizitas daugiau protokolinio pobūdžio. Tačiau neatmestina, kad gali būti priimti techniniai susitarimai dėl dvigubos paskirties prekių tiekimo Rusijai. Tuo pačiu galima spėti, kad buvo tartasi dėl Rusijos laikysenos ir karinės šios laikysenos dedamosios Kinijos agresijos prieš Taivaną atveju.

Situacija fronte

Atsižvelgiant į kylančias diskusijas dėl galimo Ukrainos puolimo kartu su padėties sektoriuose apžvalga ekspertai pateikia ir galimą ukrainiečių puolimo variantą (VEV) su tikėtinais rusų kontrveiksmais.

Kadangi abiejų pusių vienetų dislokacija, pajėgų logistinis statusas, rezervų vietos surinkti remiantis viešai prieinama ir todėl netikslia informacija, šis vertinamas yra iliustracinio pobūdžio.

Luhansko kryptis

Svatovė. Savaitės bėgyje sektoriuje situacija iš esmės nepasikeitė. Lokalūs susidūrimai vyko visuose kontaktinės linijos ruožuose. Rusai buvo aktyvesni šiauriniame flange, o ukrainiečiai — pietiniame ir centre.

Vertinimas: lygiosios po aktyvių veiksmų.

Asociatyvi nuotr.

Galimas VEV:

Labiausiai tikėtinas ukrainiečių siekis sektoriuje — perkirsti kelią Troickė — Svatovė (šiaurinė Savtovės dalis) su tikslu atkirsti agresoriaus tiekimą iš Rusijos teritorijos ir sudaryti sąlygas išeiti į jo gynybos gilumą link Starobelsko.

Tikėtina, agresorius siektų sustabdyti ukrainiečių puolimą pagrindinėje ir pagalbinėse puolimo ašyse ir kontratakuoti iš šiaurinio flango, kur yra sutelkęs stiprius tankų ir mechanizuotus vienetus. Ukrainiečių tankų ir mechanizuotų vienetų rezervas aplink Kupjanską greičiausiai skirtas minimizuoti šią grėsmę.

Rizika: Agresorius turi potencialą įrengti geras gynybines pozicijas (daug vandens kliūčių, raižyta ir apgyvendinta vietovė), plačias manevro ir logistines galimybes (šalia Rusijos teritorija, didelis okupuotos Luhansko srities gynybos gylis ir pan.), kas gali lemti lėtą ukrainiečių puolimo tempą.

Galimybės: Dėl gilaus savo užnugario ir sąlyginai saugių flangų šis ukrainiečių puolimo VEV turi potencialo pasiekti operacinio (Svatovė) ir sudaryti sąlygas pasiekti strateginio (Starobelskas) lygio rezultatus.

Kremina. Agresorius tęsė operacijas miške į pietryčius nuo Kreminos. Po užpraeitą savaitę pasiektų taktinių laimėjimų, ukrainiečiams pavyko stabilizuoti situaciją. Nepaisant to, agresorius ir toliau bando perlaužti situaciją savo naudai ir išeiti Bilohorivkos sektoriui į šiaurinį flangą.

Ploščankos — Červonopopivkos ruože vis dažniau kontratakuoja ukrainiečiai, tačiau kontaktinė linija nejuda.

Vertinimas: iniciatyvą turi agresorius.

Galimas VEV:

Labiausiai tikėtinas ukrainiečių siekis sektoriuje — perkirsti kelią Svatovė — Kremina (pvz. prie Krasnoričenskės) su tikslu apeiti Kreminoje įtvirtintą rajoną iš šiaurės ir/ar Svatovėje įtvirtintą rajoną iš pietų ir sudaryti sąlygas išeiti į jo gynybos gilumą link Starobelsko ar Novoaidaro.

Tikėtina, agresorius siektų sustabdyti ukrainiečių puolimą pagrindinėje ir pagalbinėse puolimo ašyse ir sutelktais stipriais tankų ir mechanizuotais vienetais kontratakuoti nuo Kreminos puolantiesiems į flangą su tikslu pasiekti Makijivką.

Rizika: Agresorius turi potencialą įrengti geras gynybines pozicijas (daug vandens kliūčių, raižyta ir apgyvendinta vietovė), plačias manevro ir logistines galimybes (didelis okupuotos Luhansko srities gynybos gylis ir pan.), kas gali lemti lėtą ukrainiečių puolimo tempą.

Galimybės: Dėl gilaus savo užnugario ir sąlyginai saugių flangų šis ukrainiečių puolimo VEV turi potencialo pasiekti operacinio (Kremina/Svatovė) ir strateginio (Starobelskas/Novoaidaras) lygio rezultatus.

Lisičianskas. Agresorius pabandė atakų svorį perkelti į Spirnės ruožą, tačiau antroje savaitės pusėje čia jo puolimas išsikvėpė. Prie Bilohorivkos dominavo abipusė gynyba ir lokalios atakos. Neatmestina, kad vis dar tikėdamasis pasistūmėti šiauriniame sektoriaus flange (miškas į pietvakarius nuo Kreminos), agresorius Bilohorivkos ruože taupo pajėgas ir resursus siekdamas atnaujinti puolimą.

Vertinimas: lygiosios po aktyvių veiksmų.

Galimas puolimo VEV:

Labiausiai tikėtinas ukrainiečių siekis sektoriuje — nuo Spirnės vystyti puolimą link Vrubivkos, taip apeinant rusų grupuotės Bachmute šiaurį flangą ir smogti į šiaurės rytus link Zolotarivką su tikslu nukirsti agresoriaus kontroliuojamą pleištą ir išlyginti kontaktinę liniją (sumažinti grėsmę Bilohorivkai).

Tikėtina, agresorius siektų sustabdyti ukrainiečių puolimą pagrindinėje ir pagalbinėse puolimo ašyse ir sutelktais stipriais tankų ir mechanizuotais vienetais kontratakuoti nuo Berestovės link Siversko ir taip išeiti puolantiesiems į užnugarį.

Rizika: Agresorius turi gausias mechanizuotas pajėgas, geras gynybines pozicijas, plačias manevro ir logistines galimybes (didelis okupuotos Luhansko ir Donecko sričių gynybos gylis ir pan.), kas gali lemti ne tik lėtą ukrainiečių puolimo tempą, bet operatyvų agresoriaus kontrpuolimą.

Galimybės: Dėl siauro placdarmo, pažeidžiamų flangų, tačiau sąlyginai palankios vietovės (būtų puolama nuo kalvų žemyn) ukrainiečių puolimo VEV turi potencialo pasiekti ne daugiau kaip operacinio (Vrubivka) lygio rezultatus. Šis VEV gali būti remianti puolimo ašis vykstant pagrindiniam puolimui Kreminos sektoriuje arba būti bendro puolimo dalimi kartu su operacijomis Bachmuto sektoriuje. Tai multiplikuotų tikėtina ribotus puolimo šiame sektoriuje rezultatus.

Donecko kryptis

Bachmutas. Kaip ir prognozuota, agresorius sugebėjo išnaudoti savo pajėgų pergrupavimą ir sėkmingiau ėmė atakuoti šiauriniame flange. Taip jam pavyko nustumti ukrainiečius už geležinkelio linijos pačiame mieste. Tačiau pietiniame flange rusų puolimas įstrigęs. Po keletą dienų puolimo jie patyrė didelius nuostolius ir pradėjo pergrupavimą.

Vertinimas: iniciatyvą turi agresorius.

Galimas puolimo VEV:

Labiausiai tikėtinas ukrainiečių siekis sektoriuje — nuo Kurdiumivkos vystyti puolimą link Odradivkos su tikslu sudaryti sąlygas palei Bachmutovkos upę judėti link Opytnės ir/arba kirsti kelią Bachmutas — Debalcevė prie Klinovės ir taip sunaikinti agresoriaus pietinį flangą bei išeiti visai jo grupuotei į užnugarį.

Tikėtina agresorius siektų sustabdyti ukrainiečių puolimą pagrindinėje ir pagalbinėse puolimo ašyse ir siektų sutelktais stipriais tankų ir mechanizuotais vienetais kontratakuoti nuo Mykolaivka Druhos link Kostjantinivkos.

Rizika: Agresorius turi gausias mechanizuotas pajėgas, geras gynybines pozicijas, plačias manevro ir logistines galimybes (didelis okupuotos Donecko srities gynybos gylis ir pan.), kas gali lemti ne tik lėtą ukrainiečių puolimo tempą, bet operatyvų agresoriaus kontrpuolimą.

Galimybės: Dėl pažeidžiamų flangų ukrainiečių puolimo VEV turi potencialo pasiekti ne daugiau kaip operacinio (Odradivka) lygio rezultatus, tačiau turi mažai perspektyvos įgyvendinti siekį perkirsti kelią Bachmutas — Debalcevė prie Klinovės. Šis VEV gali būti bendro puolimo dalimi kartu su operacijomis Lisičiansko ir Avdijivkos sektoriuose. Tai multiplikuotų tikėtina ribotus puolimo šiame sektoriuje rezultatus.

Avdiivka — Mariinka. Nepaisant nežymių agresoriaus pasistūmėjimų ir intensyvaus puolimo, ukrainiečiai išlaikė pozicijas Avdijivkoje įtvirtintame rajone ir toliau sekina rusų puolimo potencialą. Maža to, gynėjams pavyko pasigerinti savo taktinę padėtį prie Pobedos, kas lengvina Marijinkos gynėjų padėtį. Visgi agresorius išlaiko puolimo potencialą ir diktuoja mūšio ritmą.

Vertinimas: iniciatyvą turi agresorius.

Galimas puolimo VEV:

Labiausiai tikėtinas ukrainiečių siekis sektoriuje — nuo Oleksandropilio atakuoti per Verhotoreckę link svarbaus komunikacinio mazgo tarp Vasilivkos ir Pantelemonivkos ir taip atkristi šiauriniam Avdijivkos flangui grasinančią rusų grupuotę. Tai atvertų ukrainiečiams galimybę atakuoti agresoriaus grupuotei Avdijivkoje į šiaurinį flangą ir/ar agresoriaus grupuotei Bachmute į pietinį flangą.

Tikėtina, agresorius agresorius siektų sustabdyti ukrainiečių puolimą pagrindinėje ir pagalbinėse puolimo ašyse ir siektų sutelktais stipriais tankų ir mechanizuotais vienetais kontratakuotų nuo Spartako link Vasilivkos.

Rizika: Agresorius turi gausias mechanizuotas pajėgas, geras gynybines pozicijas, plačias manevro ir logistines galimybes (didelis okupuotos Donecko srities gynybos gylis ir pan.), kas gali lemti ne tik lėtą ukrainiečių puolimo tempą, bet operatyvų agresoriaus kontrpuolimą.

Galimybės: Dėl pažeidžiamų flangų, tačiau sąlyginai palankios vietovės (nuo Oleksandropilio būtų puolama nuo kalvų žemyn) ukrainiečių puolimo VEV turi potencialo pasiekti ne daugiau kaip operacinio (Vasilivka) lygio rezultatus, tačiau turi mažai perspektyvos įgyvendinti siekį išeiti į Avdijivkos šiaurinį ir/ar Bachmuto pietinį flangą. Šis VEV gali būti bendro puolimo dalimi kartu su operacijomis Lisičiansko, Bachmuto, Vuhledaro sektoriuje. Tai multiplikuotų tikėtina ribotus puolimo šiame sektoriuje rezultatus.

Vuhledaras. Mūšiai sektoriuje tapo aktyvesni. Tikėtina, ukrainiečiai rengiasi čia perimti iniciatyvą ir sudaryti sąlygas ateities operacijoms. Ukrainos pajėgos vykdė žvalgybą mūšiu ir lokalias atakas prie Pavlivkos. Reaguodami į tai, rusai perėjo į kontratakas prie Vuhledaro ir Prečistivos. Jos baigėsi nesėkme.

Vertinimas: lygiosios po aktyvių veiksmų.

Karas Ukrainoje

Galimas puolimo VEV:

Labiausiai tikėtinas ukrainiečių siekis sektoriuje — nuo Kostjantinivkos atakuoti link Olhinkos su tikslu pasiekti Volnovachą ir taip sudaryti sąlygas Ukrainos pajėgų judėjimui link Mariupolio.

Tikėtina, agresorius siektų sustabdyti ukrainiečių puolimą pagrindinėje ir pagalbinėse puolimo ašyse ir siektų sutelktais stipriais tankų ir mechanizuotais vienetais kontratakuotų nuo Mikilskės link Vodianės ir nuo Slavnės link Pobedos su tikslu perkirsti kelią Vuhledaras — Marijinka (t.y. išeiti puolantiesiems į užnugarį).

Rizika: Agresorius turi gausias mechanizuotas pajėgas, geras gynybines pozicijas, plačias manevro galimybes. Logistinės galimybės užtikrina pajėgų aprūpinimą, tačiau yra apribotos sėkmingos ukrainiečių artilerijos veiklos. Tai gali lemti ne tik komplikuotą ukrainiečių puolimo tempo užtikinimą, bet operatyvų agresoriaus kontrpuolimą.

Galimybės: Dėl pažeidžiamų flangų ir sunkiai prognozuojamų gamtinių sąlygų (dėl pagrindinio puolimo ašyje esančių vandens kliūčių ir raižytos vietovės lietaus atveju gali kilti manevro ir logistinių iššūkių) ukrainiečių puolimo VEV turi potencialo pasiekti ne daugiau kaip operacinio (Olhinka) lygio rezultatus, tačiau turi mažai perspektyvos įgyvendinti siekį užimti Volnovachą ir sudaryti sąlygas puolimui link Mariupolio. Šis VEV gali būti bendro puolimo dalimi kartu su operacijomis Zaporižios kryptyje ir Avdijivkos – Marijinkos sektoriuje. Tai multiplikuotų tikėtina ribotus puolimo šiame sektoriuje rezultatus.

Zaporižios kryptis

Savaitės bėgyje rusai bandė pasigerinti savo gynybines pozicijas ir naikinti galimas ukrainiečių puolimo pozicijas Huliajpolės ruože. Ukrainiečiai atsakė kontratakomis. Šią savaitę Ukrainos smūgiai agresoriaus logistinei sistemai nebuvo tokie intensyvūs kaip praėjusią.

Vertinimas: lygiosios pozicinėje gynyboje.

Galimas puolimo VEV:

Labiausiai tikėtinas ukrainiečių siekis sektoriuje — nuo Huliajpolės atakuoti link Polohų su tikslu vystyti puolimą į pietus (ar pietryčius) ir atkirsti agresoriaus pajėgas Melitopolyje — Tokmake nuo tiekimo ir sąveikos su savo pajėgomis aplink Mariupolį. Puolimas nuo Vuhledaro būtų labai reikšmingas sukaustant agresoriaus rytinį flangą.

Tikėtina, agresorius siektų sustabdyti ukrainiečių puolimą pagrindinėje ir pagalbinėse puolimo ašyse ir sutelktais stipriais tankų ir mechanizuotais vienetais kontratakuotų nuo Velyka Novosylkos link kelio Marijinka — Zaporižia siekdami jį perkirsti (pvz. prie Bahatyrio).

Rizika: Agresorius tikisi puolimo šioje kryptyje, turi gausias mechanizuotas pajėgas, geras ir ilgą laiką rengtas gynybines pozicijas, plačias manevro galimybes. Logistinės galimybės užtikrina pajėgų aprūpinimą, tačiau yra apribotos sėkmingos ukrainiečių artilerijos veiklos. Tai gali lemti ne tik komplikuotą ukrainiečių puolimo tempo užtikinimą, bet operatyvų agresoriaus kontrpuolimą. Neatmestina, kad siekdami politinėmis priemonėmis stabdyti ukrainiečių puolimą, rusai gali vykdyti provokacijas Zaporižios atominėje elektrinėje.

Galimybės: Dėl gilaus savo užnugario ir sąlyginai saugių flangų šis ukrainiečių puolimo VEV turi potencialo pasiekti operacinio (Polohai ir Volnovacha) ir strateginio (agresoriaus grupuotės perkirtimas) lygio rezultatus. Prie šio VEV sėkmės smarkiai prisidėtų ukrainiečių operacijos Pietų kryptyje.

Pietų kryptis

Praėjusią savaitę ukrainiečių smūgiai agresoriaus logistinei sistemai ir kariniams taikiniams sumenko. Neatmestina, kad šiuo metu Ukrainos Generalinis štabas analizuoja jo rezultatus, tikslina taikinius ateities smūgiams. Savo ruožtu agresorius intensyvino smūgius Odesai, taip tikėdamasis sunaikinti ukrainiečių dronų ir raketų paleidimo vietas.

Vertinimas: iniciatyvą turi ukrainiečiai.

Galimas puolimo VEV:

Labiausiai tikėtinas ukrainiečių siekis sektoriuje — remti draugiškų pajėgų veiksmus Zaporižios kryptyje, t.y artilerija, raketomis, dronais savižudžiais ir ribotais aviacijos veiksmais rengti masinius smūgius agresoriaus logistinei infrastruktūrai kairiajame Dnipro krante (Nova Kahovka — Holo Prystanas, Skadovskas — Kalančakas— Čaplinka) ir Kryme ( Armianskas — Geničeskas — Džankojus, Sevastopolis — Simferopolis, Kerčė — Feodosija) ir taip trikdyti agresoriaus pajėgų valdymą, rotacijas, aprūpinimą. Neatmestinos ribotos sausumos operacijos Kiburno nerijoje ir ruože Hola Prystanas-Skadovskas su tikslu kaustyti agresoriaus pajėgas.
Tikėtina, agresorius siektų sutelktais aviacijos ir raketų smūgiais naikinti ukrainiečių ugnies priemones dešiniajame Dnipro krante ir vykdys gynybines operacijas Hola Prystane – Skadovske.

Rizika: Siekdami politinėmis priemonėmis stabdyti ukrainiečių puolimą, rusai gali vykdyti provokacijas Zaporižios atominėje elektrinėje.

Galimybės: Dėl gilaus savo užnugario ir saugių flangų šis ukrainiečių VEV turi potencialo pasiekti strateginio (agresoriaus valdymo, rotacijų ir logistikos sutrikdymas) lygio rezultatus.

Karas Ukrainoje

Mūšių dinamika

Praėjusią savaitę agresorius suintensyvino dronų naudojimą. Greičiausiai tam turėjo įtakos anksčiau Rusiją pasiekusi nauja iranietiškų dronų savižudžių siunta iš Teherano. Dėl to šioje kategorijoje išaugo agresoriaus nuostoliai (27 ir 63).

Kiti nuostoliai:

Bendri agresoriaus artilerijos nuostoliai gerokai sumažėjo (60 ir 43), tas pats pasakytina ir apie jo MLRS nuostolius (5 ir 1). Tikėtina, kad tai susiję ne tik su geresne agresoriaus maskuote, bet ir dėl atskiruose ruožuose suintensyvėjusio rusų puolimo (šiaurinis Bachmuto flangas, Marijinka, Vuhledaras). Tai vertė gynėjų artileristus koncentruoti ugnį kontaktinėje linijoje, dėl ko teko mažiau dėmesio skirti agresoriaus gynybos gilumoje esančioms artilerijos sistemoms.

Pastarąjį teiginį patvirtintų augantys rusų gyvosios jėgos nuostoliai (3920 ir 4350). Tuo tarpu rusų šarvuotos technikos netektys nukrito (80 ir 66). Tikėtina, kad tai sietina su vis dažnėjančia rusų „mėsos šturmų“ taktika, kai pagrindine jėga puolant yra pėstininkai, o šarvuota technika juos remia. Išimtis ir toliau išlieka Avdijivkos — Marijinkos sektorius, kur buvę „separų“ vienetai ir toliau stengiasi viską išspręsti tankų ir PKM pastangomis.

Sunaikintų agresoriaus oro gynybos priemonių skaičius išaugo (2 ir 5). Svarbu pastebėti, kad net 4 rusų oro gynybos sistemas ukrainiečiai sunaikino per vieną dieną, t.y. balandžio 21 d. Arba ukrainiečiai aptiko kažkokį dalinį žygyje ir vienu metu sunaikino, pvz., HIMARS pagalba, arba atskiruose ruožuose pasidarbavo ukrainiečių aviacija smogdama HARM raketomis. Taip pat neatmestinas geras artileristų darbas.

Prognozės

Įvertinus aukščiau aptartus galimus Ukrainos puolimo VEV, perspektyviausi laikytini ukrainiečių veiksmai Svatovės ir Kreminos sektoriuose bei Zaporižios kryptyje.

Bendras puolimas Lisičiansko, Bachmuto, Avdijivkos — Marijinos ir Vuhledaro sektoriuose taip pat laikytinas perspektyviu. Tačiau dėl dideslės agresoiaus pajėgų koncentracijos šiuose sektoriuose abejotina, ar ukrainiečiai turėtų didelę persvarą manevriniais vienetais ir sugebėtų paramos ugnimi vienetais (artilerija, raketos, aviacija) užsitikrinti dominavimą.

Tikėtina, kad sukaupęs keliems masiniams smūgiams pakankamą kiekį raketų, agresorius surengs smūgį prieš Ukrainą.

Neatmestina, kad Ukrainos kontrpuolimo išvakarėse agresorius mažiau ims dėmesio skirti civilinės infrastruktūros naikinimui, o savo raketų smūgius gali nukreipti ukrainiečių puolimo potencialo ir logistikos naikinimu.

Tikėtina, dėl nesėkmių bandant pralaužti ukrainiečių gynybą miške į pietvakarius nuo Kreminos, agresorius gali keisti atakos vietą, pagrindines pastangas perkeliant vakariau (pvz. pulti nuo Dibrovos). Mažai tikėtina, kad pagrindinių pastangų kryptis persikels šiauriau (Ploščanka — Červonopopivka), kadangi puolimas į pietvakarius nuo Kreminos yra vienintelė agresoriaus galimybė perimti iniciatyvą Lisiianskosektoriuje ir stumtis link Lymano ir Syversko.

Tikėtina, kad keliui Chromovė — Bohdanivka patekus į tiesioginę agresoriaus ugnį, ukrainiečiai su mūšiais ims trauktis iš likusios Bachmuto dalies. Savo ruožtu rusai gali dar labiau sustiprinti savo grupuotę šiauriniame flange (pvz. pietinio flango sąskaita) ir pabandyti perkirsti paskutinį ukrainiečių atsitraukimo kelią.

Karas Ukrainoje

Neatmestina, kad mūšiai prie Avdijivkos gali įgauti pozicinį pobūdį, nebent rusams pavyktų operatyviai ir be pauzių rotuoti čia besikaunančius vienetus.

Tikėtina, kad ukrainiečių lokalios atakos Zaporižios kryptyje gali kartotis ar net intensyvėti (pvz. pereinant į puolimą Orihivo — Polohų ruože).

Neatmestina, kad rusai surengs preventyvų smūgį Orihivo arba Huliajpolė ruožuose su tikslu trikdyti ukrainiečių pasirengimą puolimui.

Labai tikėtina, kad ukrainiečiai tęs agresoriaus logistinės sistemos naikinimą jo užnugaryje Donecko, Zaporižios ir Pietų kryptyse. Neatmestina, kad Ukraina vėl surengs smūgius į karinius taikinius Rusijos teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją