Agresorius dronais bandė atakuoti taikinius Vakarų Ukrainoje. Neatmestina, kad bandoma paveikti karinės paramos tiekimo iš Vakarų dinamiką.

Luhansko kryptis


Didelių pakitimų kontaktinėje linijoje nėra. Rusai tęsia operacijas šiauriniame Svatovės flange, tačiau ukrainiečiai išlaiko pozicijas. Kreminos ir Lysyčansko sektoriuose – sąlyginė ramybė (lokalūs susidūrimai, dirba abiejų pusių artilerija ir dronai).

Fiksuojamas agresoriaus pajėgų telkimas Kreminos sektoriuje.

Donecko kryptis


Iš vieno koncerto į kitą – taip galima būtų pavadinti rusų 810-os jūrų pėstininkų brigados padalinių rutiną gynybos gilumoje. Jų vadai surengė jiems koncertą.

„Atvažiavo teta iš Maskvos, padainavo. Tada – HIMARS fejerverkai ir visi teleportavosi pas Kobzoną“, – rašo ekspertai.

Bachmutas. Šiauriniame flange tęsiasi lokalūs susidūrimai, pagrindinis veiksmas vyksta pietiniame flange. Rusai ir toliau per savo lavonus kabarojasi į kalvas Klišijivkos – Andrijivkos ruože, intensyviai dirba abiejų pusių artilerija.

Ukrainos pajėgos išlaikė gynybos liniją. Tuo pačiu bandydami sumažinti ukrainiečių prieš kelias dienas pasiektą sėkmę prie Shumų rusai ėmė kontratakuoti Pivničnės. Ukrainiečiai nelieka skolingi. Tai rodo, jog šis ukrainiečių judėjimas rusams skauda, tad neatmestina – Ukrainos pajėgos tęs operacijas link Horlivkos.

Avdijivka – Marijinka. Šiaurinis flangas. Rusai tęsia pastangas apsisaugoti savo flangus ir atakuoja link Keramiko. Šios jų atakos nebuvo sėkmingos, tačiau agresoriui pavyko nežymiai išplėsti savo pozicijas vakarinėje geležinkelio pusėje. Ukrainiečiai kiek atsitraukė, Stepovės rytinis pakraštys dabar yra „niekieno“.

Rytinis flangas. Ukrainos pajėgos daugiausia artilerijos pastangomis neleidžia rusams vystyti sėkmės rytiniame Avdijivkos pakraštyje. Tai svarbu ne tik todėl, kad rusai nejuda priekin, bet ir kad ukrainiečiai laimi šiek tiek laiko perdėlioti manevrinius vienetus ir sustiprinti savo gynybos liniją.

Pervomaiskės ir Marijinkos ruožuose be didelių pakitimų. Judesys „niekieno žemėje“, tačiau ukrainiečiai išlaiko pagrindines pozicijas.

Vuhledaras. Po keleto dienų nesėkmingų atakų rusai sugebėjo pasistūmėti Novomychailivkos pietinėse prieigose. Rusams pavyko užimti svarbias aukštumas, tačiau pati ukrainiečių ginama gyvenvietė yra ant kalvų, tad šis rusų laimėjimas jiems duoda ne daug.

Zaporižios kryptis. Tęsiasi susidūrimai Robotynės pleišto flanguose ir prie Staromajorskės, kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Pietų kryptis


Nepatvirtintais duomenimis, ukrainiečių jūrų pėstininkai dar šiek tiek pasistūmėjo Krynkų ruože, operacijos tęsiasi ir kituose placdarmuose.

Ukrainiečiai toliau atakuoja rusų tiekimo kelius. Atskiruose socialinių tinklų kanaluose (ypač ukrainiečių) sklando nesveikai optimistiška retorika dėl padėties kairiajame Dnipro krante.

Ekspertų duomenimis, teiginiai apie „greitą rusų gynybos pralaužimą“, „neišvengiamą rusų atsitraukimą į trečią gynybos liniją“ ar „katastrofinį agresoriaus pajėgų trūkumą kairiajame krante“ neatitinka tikrovės. Laukia sunkus mūšis.

Sevastopolyje tiek naktį, tiek dieną girdėti galingi sprogimai. Turbūt vėl „nieko nenutiko“.

Rusai intensyviai dronais ir keliomis raketomis atakavo Odesą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)