Nukentėjo vogtas laivas

Vienas dievo įsakymų skelbia – nevok, rašo ekspertai savo apžvalgoje.

2014 m. Krymo aneksijos metu rusai iš Ukrainos pavogė desantinį laivą „Kostantin Olšanskyj“. Per Ukrainos pajėgų smūgį Sevastopolyje, prie ankstesnės ekspertų apžvalgos metu minėtų laivų, nukentėjo ir šis – vogtas laivas. Taigi, smūgio metu viso buvo apgadinti 4 laivai.

Kaip ir galima buvo spėti, agresorius oficialiai apkaltino Vakarus ir Ukrainą prisidėjus prie teroristinio išpuolio Maskvoje. Tai rusai padarė FSB vadovo A. Bortnikovo lūpomis.

Po pastarųjų dienų smūgių, dalis Kharkiv ir Odesa gyventojų gyvena tamsoje, nes kol kas elektros tiekimas yra sutrikęs. Ypač sudėtinga situacija Charkive, kad čia atstatyti dalį infrastruktūros gali prireikti net metų.

Situacija fronte. Luhansko kryptis

Kremina. Tradiciškai sunkios kautynės vyksta Ternų – Jampolivkos ruože, Ukrainos gynėjai išlaikė pozicijas bei kontratakuoja. Situacija permaininga.

Lysyčanskas. Rusai tęsia operacijas visoje kontaktinėje linijoje, tačiau ir toliau jiems nepavyksta pasistūmėti.

Donecko kryptis

Bachmutas. Šiaurinis flangas. Iš viešų šaltinių galima susidaryti įspūdį, kad agresoriaus puolimo tempas nukrito. Nepaisant to, situacija Bohdanivkos – Ivanivskės ruože išlieka sudėtinga.

Okupantai yra pavojingai priartėję prie Časiv Jaro. Praktika rodo, kad „pajutęs kraują“, agresorius visomis išgalėmis stengiasi užimti gyvenvietes, net nepaisydamas išsekusių savo vienetų, jų patiriamų nuostolių ar stringančių tiekimo linijų.

Be to, rusai jau įrodė, jog geba gana operatyviai telkti žemos kokybės, tačiau gausius pajėgų rezervus. Vakar ekspertai rašė, kad šiame ruože jau į kovą yra metami rezerve buvę okupantų vienetai, tad gali būti, kad ilgai netrukus mūšiai vėl suintensyvės.

Pietinis flangas. Tęsiasi mūšiai Klišijivkos – Andrijivkos – Kurdiumivkos ruože, kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Karas Ukrainoje

Avdihivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Agresorius toliau intensyviai bando apeiti ukrainiečių gynybos linijas iš šiaurės per Berdyčius, kur jo judėjimo neriboja upė Durna.

Ukrainos pajėgos išlaikė pozicijas. Rusai skelbia šturmuojantys pietines Semenivkos prieigas, t.y. neva persikėlė per minėtą upę, tačiau kiek tame tiesos – sunku pasakyti. Taip pat fiksuojamos agresoriaus pastangos vystyti sėkmę prie Tonenkės ir stumtis į vakarus. Okupantai greičiausiai bando prasimušti į Durna upės vingį link Umanskės. Labai tikėtina, kad visos šios operacijos šiauriniame flange yra bendro agresoriaus sumanymo užimti į vakarus nuo Durnos upės esančias aukštumas, taip sudarant sąlygas tolimesniam savo vienetų judėjimui link Pokrovsko.

Pietinis flangas. Rusai įsitvirtina pastarosiomis dienomis užimtose pozicijose Novomychailivkos ir šios gyvenvietės šiaurinėse prieigose. Taip pat tęsiasi sunkios kautynės pietinėse Krasnohorivkos bei Heorhijivkos prieigose.

Zaporižios kryptis

Tęsiasi mūšiai Robotynėje, agresoriaus puolimo tempas čia nukrito, rusai socialiniuose tinkluose prognozuoja ukrainiečių kontratakas. Tačiau yra fiksuojamos okupantų atakos rytiniame pleišto flange prie Bilohirios.

Tai rodo, kad rusai ieško, kur galėtų sukurti Ukrainos gynėjams įtampos židinius ir perimti iniciatyvą į savo rankas, taip išstumiant Ukrainos pajėgas iš pleišto.

Pietų kryptis

Agresorius dronais atakavo Odesą. Kontaktinėje linijoje – be pakitimų. Rusų karo propagandistai skelbia, kad 90 proc. jų šturmų prie Krynkų buvo sėkmingi, o ukrainiečiai neva slepiasi rūsiuose.

Jei tai būtų tiesa, tai okupantai ne eilę mėnesių šturmuotų Krynkų gyvenvietę, o jau būtų kažkur prie Lvivo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)