Ukrainos dronų operacijos Rusijos gynybos gilumoje tęsiasi. Dronai pastebėti prie Maskvos, kuriam laikui buvo uždarytas Domodedovo oro uostas. Be to, atakuota Rusijos degalų gamykla Jaroslavlyje (apie 850 km. nuo kontaktinės linijos).

Agresorius naktį surengė kombinuotą smūgį prieš Ukrainos karinę ir civilinę infrastruktūrą. Atakavo 22 „Šahedais“, penkiomis S300/S400 ir dvejomis Kh59 raketomis. Ukrainiečiams pavyko numušti 17 „Šahedus“.

Jau tapo įprasta, kad, pridengus dronais, rusų raketos prasmunka ukrainiečių oro gynybą. Taip įvyko ir dabar. Sprogimai supurtė Dnipro ir Kryvyj Riho miestus.

Susidūrimai Rusijos teritorijoje (Kursko ir Belhorodo srityse) tęsiasi. Su Kremliaus režimu kovojančios pajėgos teigia pasistūmėjusios keletoje gyvenviečių, tačiau situaciją ir toliau gaubia karo rūkas.

Luhansko kryptis

Svatovė. Tęsiasi lokalūs susidūrimai, pakitimų kontaktinėje linijoje nėra.
Kremina. Mūšių intensyvumas nukrito, agresorius greičiausiai vykdo pajėgų pergrupavimą.

Lysyčanskas. Okupantai tęsia operacijas Rozdolivkos ruože, bandydami pasigerinti savo padėtį ir sukurti sąlygas ateities operacijoms link Syversko.

Donecko kryptis

Bachmutas. Šiaurinis flangas. Atsinaujino susidūrimai Ivanivskėje. Rusai bando užbaigti gyvenvietės užėmimą ir įsitvirtinti kalvose. Ukrainos vienetai apsigynė.

Pietinis flangas. Susidūrimai vyksta pagrinde prie Klišijivkos, kontaktinėje linijoje be pakitimų.
Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Rusai dar šiek tiek pasistūmėjo ruože Orlivka – Tonenkė. „Niekieno“ teritorija, kuri yra tarp okupantų vienetų ir ukrainiečių pagrindinės gynybos linijos einančios palei Durnos upę, dar labiau sumažėjo.

Karas Ukrainoje

Tikėtina, kad tai rusai pabandys išnaudoti suintensyvindami atakas prie Berdyčių, siekdami apeiti pagrindines Ukrainos gynėjų pozicijas iš šiaurės.

Reaguodami į tai, ukrainiečiai vykdo intensyvias kontratakas nuo Novobachmutivkos link rusų kontroliuojamo Stepovės (šiauriau Berdyčių).

Rusų karo propagandistai pripažįsta, kad ukrainiečiai sugebėjo pasistūmėti. Mūšis tęsiasi.

Centras. Tęsiasi sunkūs susidūrimai Pervomaiskės gyvenvietėje, kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Pietinis flangas. Sunkios kautynės tęsiasi visoje kontaktinėje linijoje. Rusai pabandė pajudėti į priekį prie Novomychailivkos, tačiau ukrainiečiai sutaršė dar vieną agresoriaus koloną.

Pasirodė informacija apie Ukrainos gynėjų sėkmingas kontratakas Krasnohorivkoje. Tikėtina, dirba ukrainiečių 3-osios šturmo brigados vienas iš batalionų. Rusai stumiami iš pietinių gyvenvietės pakraščių, jie situaciją bando stabilizuoti naudodami KAB.

Zaporižios kryptis

Agresorius sugebėjo pasistūmėti prie Verbovės. Tokiu būdu Robotynės pleištas yra po truputį „kramtomas“.

Neatmestina, kad ukrainiečiams gali tekti palikti iš trijų pusių apšaudomą ir nuolat rusų manevriniais vienetais atakuojamą placdarmą, siekiant išlyginti kontaktinę liniją palei aukštumas ruože Kopanai – Novopokrovka.

Tiesa, mažai tikėtina, kad tai bus staigus fronto pralaužimas ir subyrėjimas. Ukrainos pajėgos turi pakankamai vienetų tam, kad išlaikytų kontaktinę liniją stabilioje būklėje.

Tiesiog patiriami nuostoliai taktiškai nepatogioje situacijoje gali tapti nebepriimtini. Jeigu toks rusų spaudimas ir toliau tęsis, Ukrainos gynėjai gali su mūšiais atsitraukti į kitas pozicijas.

Pietų kryptis

Be pakitimų. Ukrainiečių placdarmai kairiajame Dnipro upės krante ir toliau laikosi, tačiau reikia viltis, kad Ukrainos karinė vadovybė turi sumanymą, kokia yra šios operacijos tolimesnė perspektyva, t. y., ar planuojama plėsti placdarmus ar visgi atitraukti vienetus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)