Pasirodė vertinimų, kad yra nuimtas Rusijos Generalinio štabo viršininkas armijos generolas V. Gerasimovas.

Neva tai indikuoja faktas, kad pastaruoju metu dokumentus pasirašo laikinai pareigas einantis generolas pulkininkas V. Pozničiras.

Reikia priminti, kad tokių gandų apie V. Gerasimovo nuėmimą buvo ne kartą.

Diktatorius V. Putinas retai atsisako nepopuliarių, nekompetentingų, tačiau lojalių bendražygių. Kita vertus, „rinkimų“ kontekste pademonstruoti pokyčius pagunda jam gali kilti.

Kremliui ši padėtis labai nemaloni


Agresoriaus telegramo kanaluose ir toliau dominuoja žinios apie tai, kas, anot Kremliaus, jau pasibaigė užvakar, t. y., Ukrainos pajėgų remiamų rusų vienetų (pvz. RLL) operacijos prieš okupantų pajėgas Belgorodo ir Kursko srityse.

Mūšiai tęsiasi keliuose pasienio kaimuose Rusijos pusėje.

Patys Kremliaus karo propagandistai pripažįsta, kad puolantieji turi „tam tikrų laimėjimų“.

Kremliui susiklosčiusi padėtis yra labai nemaloni, jie situaciją bando išspręsti koncentruodami artilerijos ugnį pasienyje, Sumų – Charkivo linijoje.

Karas Ukrainoje

Taip pat pajungta karo propagandos sunkioji artilerija – triūbijama apie puolančius nesuskaičiuojamus kiekius „Bradley“ bei „kaip tigrai besikaunančius“ Kremliaus talkininkus.

Luhansko kryptis


Svatovė. Tęsiasi lokalūs susidūrimai Synkivkos ir Tabaivkos ruožuose, pakitimų nėra.

Kremina. Visgi agresoriui pavyko pasistūmėti prie Ternų. Jie apie 1 km pajudėjo kalvose prie šios gyvenvietės bei įsitvirtino keliose pozicijose.

Tarp rusų pozicijų ir Žerebeco upės 2 km ruože yra Ternų gyvenvietė, dabar esanti žemumoje, t. y., ukrainiečių pozicijos gali būti apšaudomos pilnu spektru rusų ginkluotės.

Tai automatiškai nereiškia katastrofinių pasekmių, nes rusų pleištas yra gana siauras ir sunkiai gali tapti didesnio puolimo placdarmu. Tačiau tai papildoma problema Ukrainos gynėjams.

Lysyčanskas. Tęsiasi lokalūs susidūrimai, kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Donecko kryptis


Bachmutas. Bandydamas sutrikdyti ukrainiečių pajėgų logistiką, agresorius surengė galingus smūgius Slovianske.

Šiaurinis flangas. Sunkios kautynės tęsiasi, pakitimų kontaktinėje linijoje nefiksuota. Pietiniame flange – taip pat be pakitimų.

Avdijivka – Vuhledaras.

Šiaurinis flangas. Snukiadaužis tęsiasi, karšta ruože Berdyčiai – Orlivka – Tonenkė. Situacija dinamiška.

Centras. Okupantams pavyko užimti „niekieno“ teritoriją prie Pervomaiskės ir išlyginti kontaktinę liniją sau naudinga linkme. Rusai dabar gali vystyti puolimą pačioje gyvenvietėje bei nuo šiaurinėse jos prieigose esančių aukštumų remti savo atakuojančius vienetus.

Pietinis flangas. Rusams pavyko pasistūmėti prie Novomychailivkos. Jie įsitvirtino šiaurės rytinėse gyvenvietės prieigose, kurios buvo „niekieno“. Ši teritorija ilgą laiką iš trijų pusių buvo užspausta Rusijos pajėgų ir ukrainiečiai tik rimtų ugnies priemonių dėka (artilerija, dronai, PTRK), neleido rusams čia įsitvirtinti.

Zaporižios kryptis


Be pakitimų, tęsiasi sunkūs, tačiau lokalūs susidūrimai Robotynės pleište, prie Staromajorskės bei Zolota Nyvos.

Pietų kryptis


Ukrainos pajėgos smogė rusų logistiniam centrui Škadovske.

Okupantai ėmė vykdyti reidus į Ukrainos gynėjų kontroliuojamą dešinįjį Dnipro upės krantą, bandydami primesti savo mūšio ritmą. Ukrainos pajėgos išlaiko pozicijas kairiajame upės krante bei vykdo operacijas salose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)