Luhansko kryptis

Svatovė. Kaip ir spėjo ekspertai, matydami ukrainiečių bandymus perimti iniciatyvą, rusai suaktyvino savo veiksmus Synkivkos ir Tabaivkos ruožuose. Nors atakų skaičius ir intensyvumas išaugo, agresoriui nepavyko nieko nuveikti. Ukrainiečiai išlaikė pozicijas.

Kremina. Susidūrimų mastas kiek sumenko, tačiau agresorius vis dar bando pasigerinti savo taktinę situaciją Ternų ruože. Dirba ukrainiečių 60-oji brigada.

Lysyčanskas. Rusai raketomis smogė gynybos gilumoje esančiam Slovianskui, buvo girdėti galingi sprogimai. Kontaktinėje linijoje – be pakitimų.

Donecko kryptis

Rusai smūgiavo Kramatorskui, kuris yra svarbus logistinis ukrainiečių centras.

Bachmutas. Šiaurinis flangas. Rusai įsitvirtina Ivanivskės gyvenvietės centre, bando stumtis toliau. Ukrainos pajėgos ginasi, radusios progą pereina į kontratakas. Padėtis išlieka sudėtinga.

Pietinis flangas. Rusai suintensyvino bandymus pasistūmėti kalvose prie Klišijivkos, bet ukrainiečiai išlaikė pozicijas.

Karas Ukrainoje

Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Tęsiasi sunkios kautynės, rusai bando įsitvirtinti „niekieno“ teritorijoje, tačiau toliau laužyti ukrainiečių gynybos gynėjai nebeleidžia. Gerai, kad ukrainiečių artileristams atsiranda šaudmenų atakuoti nedideles pėstininkų grupes.

Centras. Sunkios kautynės Pervomaiskės – Nevelskės ruože, Ukrainos pajėgos išlaikė pozicijas.

Pietinis flangas. Rusams pavyko pasistūmėti Novomychailivkoje, dabar pusę gyvenvietės kontroliuoja rusai, pusę – ukrainiečiai.

Zaporižios kryptis


Orichivas. Tęsiasi susidūrimai Robotynės gyvenvietės griuvėsiuose bei prie Verbovės. Ukrainos pajėgos išlaiko pozicijas.

Pietų kryptis


Ukrainos pajėgos raketomis smogė taikiniams Gvardeisko kariniame oro uoste (Krymas). Agresorius artilerija ir MLRS atakavo civilinę infrastruktūrą Chersone ir Mykolajive.

Kontaktinėje linijoje – be pakitimų. Vis pasirodo vaizdų apie demotyvuotus agresoriaus karius, kas iš esmės nulemta logistikos problemomis bei dideliais atakuojančių nuostoliais.

Tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad ir kairiajame krante veikiantiems ukrainiečiams ne pyragai. Dėl būtinybės kirsti didžiulę Dnipro upę, jų logistika ir pajėgų rotacija gerokai labiau komplikuota nei rusų. Sunkūs mūšiai tęsiasi.

Pažeidė rusų geležinkelį


Pažeistas už daugiau nei 900 km nuo kontaktinės linijos esantis rusų geležinkelio tiltas prie Čapajevsko (Samaros sr.). Po sprogimo pažeisti bėgiai, tačiau pačios konstrukcijos išlaikė. Visgi judėjimas per šį tiltą kuriam laikui sustabdytas.

Tikėtina, juo vyko ir kariniai kroviniai iš Samaros į Volgogradą, o po to į Rostovą prie Dono. Kuriam laikui tai sutrikdys agresoriaus logistiką, tačiau praktika rodo, kad geležinkelių bėgius jie sutaiso sąlyginai operatyviai. Bet vis tiek – lašas po lašo ir akmenį pratašo.

Skelbiama, kad Ukrainos karinė žvalgyba įvykdė sėkmingą kibernetinę ataką prieš Rusijos Gynybos ministerijos sistemas ir perėmė svarbią informaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją