Teigiama, kad gen. V. Zalužno įpėdiniu gali tapti karinės žvalgybos (GUR) dabartinis vadas gen. K. Budanovas.

Kiek ši informacija patikima, sunku spręsti, tačiau kad Ukrainos kariuomenės vado pareigos gali atitekti konvencinių operacijų, logistikos ir pajėgų vystymo neplanavusiam (kad ir pačiam kiečiausiam) karinės žvalgybos vadui, būtų labai keistas sprendimas.

Luhansko kryptis


Svatovė. Situacija išlieka sudėtinga. Savaitgalį agresorius gerokai suintensyvino veiksmus Tabaivkos – Krochmalnės ruože.

Užvakar okupantams buvo pavykę įžengti į Tabaivkos gyvenvietę, tačiau ukrainiečiai kontratakavo ir juos išmušė. Vietovė yra tinkama gynybai iš pozicijų bei kontratakoms, nes ukrainiečiai kontroliuoja vakariau esančias aukštumas. Tačiau visiškai nustumti agresoriaus į pradines jo pozicijas nepavyksta, rusai vis labiau įsitvirtina gyvenvietės pakraštyje. Taip pat agresoriui kelis šimtus metrų pavyko pasistūmėti miške šiaurinėse Synkivkos prieigose.

Kremina. Tęsiasi snukiadaužis Ternų ruože, pozicijos eina iš rankų į rankas. Okupantai pabandė perlaužti įvykius savo naudai, tačiau taip, kad moka tik jie – surikiavo šarvuotos technikos koloną ir pasileido strimgalviais į puolimą.

Rezultatas nuspėjamas. Žiūrint į kitas sektoriaus vietas, labai sunkios kautynės vyksta pietinio flango miškuose.

Donecko kryptis


Bachmutas. Agresorius telkia rezervus ir, tikėtina, artimiausiu metu bandys pralaužti Ukrainos vienetų gynybą prie Bohdanivkos ir Klišijivkos. Šiuo metu Ukrainos gynėjai išlaiko pozicijas.

Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Šiuo metu čia vyksta labai sunkios kautynės, agresorius atakuoja beveik visomis kryptimis, ukrainiečiai kaip atsaką suorganizavo keletą kontratakų. Kontaktinėje linijoje kol kas – be pakitimų.

Karas Ukrainoje

Rytinis flangas. Mūšių intensyvumas kiek sumenko, tačiau ukrainiečiai tęsia kontratakas. Fiksuojama, kad agresorius telkia pajėgas bei galimai bandys pajudėti į šiaurę, link aukštumų ir Avdijivkos gyvenamųjų rajonų.

Pervomaiskės ruožas. Tai, kad rusai bandys išplėsti savo pozicijas rytiniame flange, rodo ir veiksmai prie Opytnės. Gaila, bet prie šios gyvenvietės Ukrainos gynėjai neatlaikė spaudimo ir buvo priversti atsitraukti į kitą gynybos ruožą (pozicijas).

Taigi, galimai proveržį rytiniame flange rusai bandys pasiekti palei kelią einanti iš Opytnės į poilsio kompleksą „Caro medžioklė“, taip sujungiant šiuose ruožuose veikiančius agresoriaus vienetus.

Kas gali būti dar blogiau, kad jie, apeidami aukštumas, sudarys sąlygas tolimesniam puolimui į šiaurę link Avdijivkos.

Marijinka – Vuhledaras. Okupantams pavyko pasistūmėti ir įsitvirtinti Novomychailivkos šiaurės rytinėse prieigose, tačiau ukrainiečiai tęsia savo įtvirtinto rajono gynybą.

Zaporižios kryptis


Robotynės pleište okupantai yra priversti gintis nuo Ukrainos vienetų lokalių atakų, rusai ir toliau skundžiasi ukrainiečių dronų ir artilerijos aktyvumu. Tai agresorius bando kompensuoti KAB‘ų smūgiais.

Pietų kryptis – be pakitimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)