Luhansko kryptis


Svatovė. Agresorius stiprina spaudimą Synkivkos ir Tabaivkos ruožuose esantiems Ukrainos vienetams. Atakų daugiau, jos intensyvesnės. Kaip minėjo ekspertai vakar, čia rusai turi pakankami pajėgų pradėti didesnio masto puolimą.

Kremina. Rusai vėl pabandė pralaužti ukrainiečių gynybą Ternų ruože, Ukrainos gynėjai išlaikė pozicijas.

Lysyčanskas. Mūšiai Bilohorivkos ruože kiek aprimo, tačiau suintensyvėjo prie Rozdolivkos. Bandymu atakuoti įvairiose kontaktinės linijos vietose okupantai greičiausiai bando išvarginti ukrainiečių vienetus tam, kad sudarytų sąlygas intensyvesniems puolimo veiksmams Syverso link.

Tiesa, kol Kreminos sektoriuje rusams nepavyko užimti pietinio flango ir įsitvirtinti palei Siverskyj Doneco upę, greičiausiai tokie bandymai bus tik lokalaus pobūdžio.

Donecko kryptis


Bachmutas. Šiaurinis flangas. Sunkios kautynės vyksta Ivanivskės gatvėse bei šiauriau esančiose kalvose. Situacija labai dinamiška, bet rusams pasistūmėti ir įsitvirtinti nepavyksta.

Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Okupantai intensyviai atakuoja visoje kontaktinėje linijoje bei išplėtė savo pozicijas Stepovės apylinkėse.

Neatmestina, kad taip rusai rengiasi smūgiuoti šiauriau, link Novobachmutivkos, įsiveržti į Ukrainos gynėjų užnugarį ir taip atkirsti kontaktinėje linijoje veikiančius ukrainiečių vienetus (PVEV – pridedamoje schemoje). Tuo tarpu ukrainiečiai bando laikyti pozicijas bei kontratakuoja.

Pietinis flangas. Agresorius pasistūmėjo „niekieno teritorijoje“ pietinėse Krasnohorivkos prieigose. Vis labiau ryškėja jo noras patogesniu keliu, per šią gyvenvietę, užlipti į aukštumas, iš ten paremti puolimą Heorhijivkoje, su tikslu stumtis link Kurahovės.

Karas Ukrainoje

Tai, kad ši gyvenvietė yra vienas iš puolimo tikslų, parodo ir intensyvūs rusų aviacijos smūgiai.

Fiksuojamos rusų atakos prie Vuhledaro. Okupantai ilgas savaites bandė užimti Novomychailivką, prasimušti iki kelio Vuhledaras – Kostiantinivka.

Sėkmės atveju greičiausiai būtų pradėję galutinį operacijos etapą – Vuhledaro puolimą iš pietų ir šiaurės rytų.

Jei toks buvo rusų sumanymas, tai jis neišdegė – kelias ukrainiečių rankose, o agresoriui pavyko užimti tik dalį Novomychailivkos. V. Putino „rinkimai“ artėja ir dabar rusai strimgalviais pradeda skubinti įvykius.

Zaporižios kryptis


Orichivas. Sunkios kautynės tęsiasi Robotynės ir Verbovės prieigose. Padėtis labai dinamiška, tačiau ukrainiečiai rusų neišleidžia iš „niekieno teritorijos“.

Velyka Novosylka. Okupantai organizavo keletą atakų prie Staromajorskės, ukrainiečiai apsigynė. Vakar rusai skelbė apie „grandiozinę“ pergalę prie Marfopilio – neva užėmė keletą Ukrainos gynėjų stebėjimo postų. Tačiau nei ukrainietiški, nei nepriklausomi šaltiniai to nepatvirtina.

Pietų kryptis


Rusų karo propagandistai nustebino ir patys save, ir S. Šoigu. Jie teigia, kad ukrainiečių kairiajame Dnipro upės krante vėl daug, reikalauja aukštų vadų duoti didesnių vamzdžių, nes tuoj čia gali būti blogai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją