Luhansko kryptis

Svatovė. Sektoriuje sąlyginė ramybė – dominuoja lokalūs susidūrimai ir abipusiai artilerijos apšaudymai.

Kremina. Kaip ir spėta, agresoriaus atakos ėmė silpti, rusai ir toliau gynėjų pozicijas atakuoja termobarinėmis sistemomis „Solncepiok“.

Neatmestina, kad atskiruose ruožuose į gynybą pereinantys okupantai taip bando atgrasyti ukrainiečius nuo kontratakų ir laimėti laiko pritraukiant savo rezervinius vienetus ar papildomas pajėgas.

Lisičianskas. Rusai atnaujino atakas Bilohorivkoje – Verchnokamjanskėje, tačiau nieko nepešė.

Donecko kryptis

Bachmutas, Berhivka – Rozdolivka. Jau ne pirmą dieną rusai bando nusverti situaciją savo naudai Bohdanivkoje – Chromovėje, bet kaip ekspertai rašė savaitinėje apžvalgoje, agresoriaus jėgos nebe tos, kokios buvo prieš mėnesį, tad ukrainiečiai apsigynė.

Padėtis mieste išlieka labai įtempta. Rusai po truputį stumiasi pietinėje miesto dalyje. Okupantams pavyko išstumti ukrainiečius iš miesto centro, agresorius įsitvirtina.

Tuo tarpu šiaurinėje dalyje rusų puolimo potencialą sumažino ukrainiečių galingas smūgis netiesiogine ugnimi į spalvotųjų metalų apdirbimo gamyklos teritoriją (tikėtina, smogta su „Točka-U“ raketa).

Išnaudodami šį smūgį ukrainiečiai pereidinėja į kontratakas, padėtis labai dinamiška.

Časiv Jaro – Ivanivskės kelio pietinėje dalyje padėtis – be pakitimų, ukrainiečiai išlaiko pozicijas. Tuo pačiu Ukrainos vienetai toliau aktyvūs kelyje Bachmutas – Horlivka.

Rusai bus priversti reaguoti

Jie surengė kontratakas Ozaranivkos – Kurdiumivkos ruože ir nustūmė agresoriaus pozicijas prie Ozaranivkos apie 700 m.

Jei šis judėjimas virs malonia tendencija, rusai bus priversti reaguoti į tai (permetinėti papildomas pajėgas į šį ruožą). O tai palengvins gynėjų dalią pietinėje miesto dalyje, o gal ir atvers daugiau agresoriaus gynybos spragų.

Avdijivka – Marijinka. Avdijivkos šiauriniame flange tęsiasi susidūrimai, ukrainiečiai išlaiko pozicijas.

Socialiniuose tinkluose rusai praneša, kad ukrainiečiai rengiasi kontratakoms ar net kontrpuolimui.

Ekspertai rašo galintys tik priminti, kad stringant savajam puolimui skalambinti apie neva rengiamą ir „atmuštą“ ukrainiečių puolimą – tradicinė rusų informacinių operacijų taktika.

Taip bandoma pateisinti nesugebėjimą pralaužti ukrainiečių gynybos.

Pervomaiskės ruože vyksta sunkios kautynės. Rusams pavyko pasistūmėti prie Nevelskės, tačiau situacija permaininga. Ukrainiečių vienetai ruože taip pat aktyvūs.

Vuhledaras. Agresorius suaktyvino veiksmus, aršūs mūšiai verda rytinėse miesto prieigose, situacija nėra aiški. Tikėtina, kad šis rusų suaktyvėjimas susijęs su jų nesėkmėmis Marijinkos ruože.

Čia agresoriaus puolimas yra įstrigęs. Neatmestina, kad vykdydami aktyvesnius veiksmus Vuhledaro sektoriuje okupantai tikisi iš Marijinkos ruožo atitraukti dalį ukrainiečių vienetų.

Tik ekspertai labai abejoja, ar jiems pavyks.

„Zaporižios kryptyje – vėl kabūm. Šį kartą Melitopolyje. Ukrainos pajėgos raketomis apšaudė rusų karinę infrastruktūrą. Tuo pačiu tęsiasi Ukrainos partizanų ir žvalgybos tarnybų operacijos prieš kolaborantus“ – rašo ekspertai.

Pietų kryptis

Rusai bando Kiburno neriją ir pusiasalį išnaudoti čia išdėstant artilerijos vienetus, siekiant apšaudyti Ukrainos vienetus ir kitus taikinius esančius dešiniajame Dnipro krante.

Ukrainos SOP ir artileristai bendromis pastangomis bando kaip įmanoma apriboti (trikdyti) šiuos rusų veiksmus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją