Luhansko kryptis


Svatovė. Rusai toliau daužosi šiauriniame flange, bet stringa ir miršta Lyman Peršijaus – Synkivkos ruože. Tuo tarpu Ukrainos gynėjai rodo motyvaciją nenusileisti – jie vėl kontratakavo prie Jahidnės, sugebėdami išmušti okupantus iš priekinių pozicijų.

Praėjusį kartą, prieš dvi savaites, ukrainiečiai čia taip pat sėkmingai užpuolė, tačiau po to rusai atsiėmė didžiąją dalį pozicijų. Ekspertai viliasi, kad šį kartą Ukrainos pajėgų laimėjimai ne tik bus tvaresni, bet kartu tai taps pirmais ženklais perimant iniciatyvą.

Kremina. Rusai atnaujino spaudimą link Ternų bei pietiniame flange, tačiau Ukrainos vienetai išlaikė pozicijas.

Lysyčanskas. Vakarykštė rusų ataka prie Spirnės žlugo. Agresorius beveik dviejų batalionų dydžio pajėgomis bandė išstumti Ukrainos gynėjus, tačiau liko gulėti purvo voniose.

Donecko kryptis


Bachmutas. Šiaurinis flangas. Okupantai tęsia tai, ką pradėjo vakar – puola tiek į vakarus prie Bohdanivkos (su tikslu išeiti prie Časiv Jaro), tiek į šiaurės rytus prie Rozdolivkos (su tikslu sukaustyti Syverske – Bilohorivkoje esančias Ukrainos pajėgas). Ukrainiečiai ginasi ir išlaiko pozicijas.

Pietinis flangas. Tęsiasi sunkios kautynės Klišijivkos – Andrijivkos ruože, rusams nepavyksta įsiropšti į kalvas. Agresoriaus karo propagandistai skelbia, kad pietiniame flange „oficialiai artilerijos šaudmenų badas baigtas, dabar bus galima smūgiuoti ir pavieniams taikiniams.“

Karas Ukrainoje

Tiesą sakant, nebuvo panašu, kad bent jau kelis mėnesius rusai turėjo problemų su artilerijos šaudmenimis. Neatmestina, kad tai yra PSYOPS siekiant paveikti ukrainiečių moralę ir pakelti ūpą savo auditorijai.

Avdijivka – Marijinka. Šiaurinis flangas. Okupantai toliau atakuoja Stepovėje, situacija „niekieno žemėje“ labai dinamiška, tačiau Ukrainos gynėjai priešui gyvenvietės griuvėsiuose įsitvirtinti neleidžia.

Agresorius į kontaktinę liniją įvedė iki tol rezerve buvusią 30-ąją motošaulių brigadą. Jos vienetų kovinis krikštas nenusisekė – ataka link chemijos produktų gamyklos baigėsi dideliais nuostoliais, išgyvenusiems teko paskubomis grįžti iš kur atėjus. Tačiau galima neabejoti – rusai čia bandys pulti dar ne kartą.

Rytinis flangas. Rusų karo propagandistai agresoriaus bandymus įsitvirtinti Avdijivkos pramoniniame rajone pateikia kaip didelę pergalę.

Tačiau realybė yra ta, kad rusų vienetai čia yra neapsaugoti ir jiems atakuojant prie Kamjankos bei Opytnės pakeisti situacijos kol kas nesiseka.

Vuhledaras. Agresoriaus atakos prie Novomychailivkos nebuvo sėkmingos.

Zaporižios kryptis


Orichivas. Ukrainiečiai suintensyvino operacijas prie Verbovės ir siekia susigrąžinti prieš kelias dienas prarastas pozicijas. Situacija yra permaininga.

Velyka Novosylka. Rusai pabandė pastuksenti Ukrainos pajėgų gynybą prie Staromajorskės, tačiau patys gavo į nosį ir skubiai atsitraukė.

Pietų kryptis


Okupantų karo propagandistai įsitempę. Maža to, kad pripažįsta, jog Ukrainos pajėgos įsitvirtina prie Krynkų ir prie Antonivkos geležinkelio tilto (įsirenginėja ugnies taškus, pozicijas, minuoja prieigas, rotuoja ir aprūpina pajėgas).

Jie dar ir su nerimu balse skelbia, kad Ukrainos artileristai su haubicomis „Cezar“, Kinburno nerijoje ir prie Hola Prystan, nebaudžiami daužo rusų pozicijas ir logistiką.

Taip pat pranešama, kad Ukrainos SOP ir jūrų pėstininkai Očakivo apylinkėse sąveikauja ir kartas nuo karto vykdo reidus Kinburno nerijoje.

Jei ši rusų informacija yra bent iš dalies teisinga, tai yra labai geros naujienos.

Nors ukrainiečiai neužleidžia pozicijų kairiajame Dnipro upės krante, reikia suprasti, kad amžinai tai nesitęs. Anksčiau ar vėliau rusai užspaus savo mase (KAB‘ai, artilerija, „mėsos šturmai“ ir pan.).

Todėl vienintelis būdas Ukrainos vienetams to išvengti – plėsti placdarmus, didinti jų gynybos gilumą ir sunkinti čia veikiančias ukrainiečių pajėgas (šalia jūrų pėstininkų privalo atsirasti mechanizuoti vienetai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)