Reikšmingiausias praėjusios savaitės geopolitinis įvykis — JAV prezidento J. Bideno kreipimasis į amerikiečius ir pasaulį. Juo galingiausios šalies vadovas ir jo aplinka siekė nubraukti visas diskusijas, neva JAV nebus pajėgi remti Ukrainos ir Izraelio vienu metu.

Labai tikėtina, J. Bidenas Kongresui išsiuntė prašymą 100 mlrd. dolerių, iš kurių 60 mlrd. bus skirta Ukrainai, 10 mlrd. Izraeliui, o likutis — kitiems klausimams.

Pasakyti ir svarbūs žodžiai, kad Ukrainos ir Izraelio sėkmės užtikrinimas yra gyvybiškai svarbus JAV nacionaliniam saugumui. Tuo pačiu jis iš esmės sulygino „Hamas“ ir Rusiją, jų rėmėju įvardintas Iranas. Kartu su pirmu ir labai sėkmingu ukrainiečių smūgiu ATACMS raketomis agresoriaus oro uostams, šios žinios nuteikia optimistiškai.

Tačiau kodėl viso šių teisingų darbų ir žodžių reikėjo laukti iki 2023 m. spalio vidurio? Ar galima teigti, jog teroristų ataka prieš Izraelį tapo tuo skambučiu, kuris privertė Amerikos politinį elitą sukrusti ir pradėti rimčiau duoti atkirtį pasaulio blogiukams?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)