„Generolas V. Zalužnas palieka postą, nauju kariuomenės vadu paskirtas generolas Syrskis. Niekas nesugrius, bus kitaip. Ačiū, generole!“, – apžvalgoje rašo karo ekspertai.

Trečiadienio vakarą labai rimtas sprogimas įvyko Iževske esančioje okupantų raketų gamykloje. Gali būti, kad pasidarbavo ukrainiečiai, bet neatmestina ir pačių rusų kreivarankių „kokybiško“ darbo rezultatas.

Luhansko kryptis

Svatovė. Agresorius Tabaivkos – Krochmalnės ruože sukoncentravo pajėgas ir bando pralaužti ukrainiečių gynybą.

Įdomu tai, kad čia sutelktos pajėgos susideda iš 3 tankų pulkų ir 3 mechanizuotųjų pėstininkų pulkų. Didelis tankų kiekis rodo, kad bus bandoma padaryti plačią prasiveržimo vietą Ukrainos pajėgų gynybos flanguose vietoje operatyvaus lipimo į aukštumas.

Tikėtina, bus bandymas mechanizuotais vienetais jas apeiti ir blokuoti (atskirti). Greitu metu šis ruožas kurį laiką gali būti labai karštas.

Karas Ukrainoje

Kremina. Ukrainos gynėjai neleidžia okupantams prasiveržti Ternų ruože, kautynės labai sunkios. Taip pat, tradiciškai karšta pietinio flango miškuose.

Lysyčanskas. Nepatvirtintais duomenimis, rusams pavyko šiek tiek pasistūmėti Bilohorivkos prieigose, ukrainiečiai kontratakuoja.

Donecko kryptis

Bachmutas. Tęsiasi sunkios kautynės prie Ivanivskės ir Klišijivkos, kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Avdijivka – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Šiauriniame miesto pakraštyje pozicijos eina iš rankų į rankas, nepatvirtintais duomenimis rusai šiek tiek pajudėjo į priekį. Tęsiasi mūšis dėl geležinkelio tilto.

Rytinis flangas. Dominuoja pozicinės kautynės.

Pervomaiskės ruožas. Ukrainiečiai atmušė rusų atakas Tonenkės – Severnės ruože, tačiau toks okupantų spaudimas prikausto ženklius Ukrainos pajėgų resursus, kurių dalis galėtų būti mesti į šiaurinį flangą.

Marijinka – Vuhledaras. Tęsiasi sunkios kautynės, rusų išmušti iš Novomychailivkos pietrytinio pakraščio Ukrainos gynėjams nepavyksta.

Zaporižios kryptis

Oras pasitaisė, todėl į dangų vėl kyla dronai. Smagu, kad ir toliau šioje srityje dominuoja ukrainiečiai. Negana to, jie vykdo lokalias atakas Robotynės pleište. O prie Prijutnės ir toliau aktyvesni rusai.

Pietų kryptis

Be pakitimų, ukrainiečiai išlaiko placdarmus kairiajame Dnipro upės krante.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)