Sėkmingai smogta degalų gamyklai ir dronų „Šahed“ gamyklai. Pastaruoju atveju, tikėtina, buvo smūgiuota dronu UJ22, neatmestina, kad ir degalų gamykla atakuota tokio pat pobūdžio bepiločiu orlaiviu. Jei dar vakar poreikis apsaugoti degalų gamyklas buvo vienu iš rimčiausių rusų galvos skausmų, tai dabar prie to prisideda ir būtinybė apsaugoti kitą kritiškai svarbią infrastruktūrą.

Galvos skausmų daugėja, o jiems slopinti būtinų oro gynybos priemonių rusams trūksta.

Neatmestina, kad aplink svarbiausius agresoriaus infrastruktūros objektus atsiras oro gynybos sistemos bei mobilios antidroninės komandos su kulkosvaidžiais.

Luhansko kryptis

Svatovė. Štilis kontaktinėje linijoje tęsiasi.

Kremina. Rusai vėl pabandė prasimušti link Žerebeco upės Ternų – Jampolivkos ruože, ukrainiečiai apsigynė.

Lysyčanskas. Kaip ir spėta, okupantai atnaujino operacijas visoje kontaktinėje linijoje. Jie bando pasigerinti savo situaciją ir sudaryti sąlygas ateities operacijoms link Syversko. Agresorius skelbia, jog jam pavyko pasistūmėti Bilohorivkoje, tačiau ukrainietiški ir nepriklausomi šaltiniai to nepatvirtina.

Donecko kryptis

Bachmutas. Agresorius aviacija ir raketomis (tikėtina, „S300“) atakavo ukrainiečių logistinius centrus Družkivkoje ir Torecke, taip galimai ruošdamasis Časiv Jaro šturmui.

Situacija Časiv Jaro miestelio prieigose yra sudėtinga. Iki rytinio jo pakraščio rusams liko apie 1 km., padėtis dinamiška. Agresoriaus pasiekimai flanguose (aukštumos prie Bohdanivkos ir Ivanivskės) kuklesni, tad okupantai intensyvina atakas čia. Tam, kad Časiv Jaro puolimo operacija prasidėtų ne frontaliai siaurame ruože, o kuo platesniu frontu ir ugnimi dengiant ukrainiečių aprūpinimo kelius.

Labai svarbu, kad Ukrainos gynėjai neužleistų pozicijų rytinėje kanalo pusėje (Bohdanivka – Hryhorivka), nes čia dominuojančios aukštumos apsunkins jiems organizuoti gynybą kitoje kanalo pusėje. Tai gali lemti Časiv Jaro apėjimą iš šiaurės. Labai gerai, kad ukrainiečiai minėtame ruože laikosi.

Agresoriui labai padėtų sėkmė pietiniame flange, pvz. išeiti prie kanalo ir atakuoti link Stupočkų. Tačiau ukrainiečiai toliau ginasi Klišijivkos – Andrijivkos – Kurdiumivkos ruože.

Karas Ukrainoje

Avdijivka – Vuhledaras. Agresorius vėl smūgiavo ukrainiečių logistiniam centrui Pokrovskui.

Šiaurinis flangas. Rusai bando pralaužti Ukrainos vienetų gynybą prie Berdyčių, taip apeinant įtvirtintą rajoną iš šiaurės. Ukrainos pajėgos apsigynė. Situacija Semenivkoje išlieka miglota.

Tiek okupantai, tiek ukrainiečiai skelbia apie čia vykstančius mūšius, tačiau koks jų statusas ir tikslios lokacijos (ar rusai jau yra įsitvirtinę kitoje Durna upės pusėje) iki galo nėra aišku.

Centras. Ukrainos pajėgos apsigynė Pervomaiskėje, tačiau čia padėtis išlieka sudėtinga.

Pietinis flangas. Rusai toliau atakuoja Heorhijivką bei Novomychailivką. Jei dėl pirmos gyvenvietės, panašu, kad okupantams nepavyksta pasistūmėti (ukrainiečiai nuo aukštumų naikina puolantį priešą), tai Novomychailivkoje ir jos prieigose situacija yra sudėtinga.

Čia agresorius tęsia nuolatines atakas, kol kas Ukrainos gynėjams pavyksta jį sulaikyti.

Zaporižios kryptis

Ukrainos pajėgos smūgiavo taikiniams Mariupolyje, apie pasekmes kol kas daugiau detalių trūksta.

Tradicinis lokalus snukiadaužis tradicinėse vietose tęsiasi – Robotynės pleište ir Staromajorskėje. Kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Tiesa, pranešdami apie padėtį prie Robotynės, agresoriaus karo propagandistai pradėjo kalbėti apie „objektyvias priežastis“, kodėl jiems nepavyksta judėti į priekį: 1) puolama yra į kalną, 2) labai intensyvi ukrainiečių ugnis. „Rimtos priežastys“, – ironizuoja ekspertai.

Pietų kryptis

Agresorius praneša, kad Ukrainos pajėgos aplink Krynkus suaktyvėjo.

Fiksuojamos jų atakos, tačiau mūšio baigtis nėra aiški. Taip pat vis dažniau fiksuojamas ukrainiečių aviacijos aktyvumas. Jų „Mig-29“ rusams ant galvų mėto prancūziškus JDAM analogus – bombas AASM250.

Efektyvumu su KAB nėra ko lyginti, tik, deja, rusai nešėjų ir pačių valdomų bombų turi gerokai daugiau. Dėl to ukrainietiškų „Mig'ų“ ir AASM250 tandemo efektas yra tik lokalus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją