Luhansko kryptyje esančiame Svatove, anot jų, tebesitęsia pozicinės kautynės.

„Tiesa, nedidelis suaktyvėjimas prie Novoselivske. Čia ukrainiečiai nežymiai pastūmė agresoriaus pozicijas, didžioji dalis gyvenvietės yra Ukrainos gynėjų rankose. Kartu rusai skundžiasi labai suaktyvėjusia ukrainiečių artilerija“, – rašė karo ekspertai.

O vakarinėse ir pietvakarinėse Kreminos prieigose ukrainiečiai išlaiko iniciatyvą.

„Rusai socialiniuose tinkluose pripažįsta, kad ukrainiečių žvalgybos, SOP grupės ir nedidelis lengvųjų pėstininkų vienetai po truputį stumiasi link kelio Kremina – Rubižnė“, – konstatavo pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertai.

Lysyčianske, anot karo ekspertu, tebesitęsia sunkios kautynės keliuose ruožuose. Bet ukrainiečiai atmuša agresoriaus atakas.

„Tikėtina, šis suaktyvėjimas susijęs ne tik su rusų bandymu atgrasyti ukrainiečius imtis aktyvesnių veiksmų Kremina srityje, bet ir prikaustyti ukrainiečių pajėgas ir neleisti joms sustiprinti ukrainiečių gynybos Seversko link“, – įžvalgomis socialiniame tinkle dalijosi karo ekspertai.

Donecko kryptyje esančiame Bachmuto mieste ir toliau agresoriaus pastangos sutelktos atkirsti ukrainiečių tiekimą ir blokuoti miestą iš šiaurės rytų bei pietvakarių.

Karo ekspertai rašė, kad Soledaro – Krasna Hora ruože agresorius tęsia puolimą.

„Tikėtina nuo Soledaro pagrindinės ukrainiečių pajėgos jau atsitraukusios į kitą Bakhmutovka upės krantą. Rusai ne tik įsitvirtina šioje gyvenvietėje, bet ir stumiasi priekin. Tuo pačiu agresorius toliau bando atakuoti Rozdolivka – Vesele ruože, taip siekdami stumtis Seversko link“, – rašė jie.

Karas Ukrainoje

Jie taip pat teigė, jog Krasna Hora rusams pasistūmėti nepavyko.

„Tačiau agresorius vysto sėkmę prie Pidhorodnės, kas gali baigtis ukrainiečių vienetų Krasna Hora blokavimu.

Žvelgiant iš šono atrodo, kad pribrendo laikas greitam ukrainiečių atsitraukimui į naujas pozicijas, priešingu atveju atsitraukti gali nebebūti galimybės. Tačiau ukrainiečiai vietoje mato geriau, ne mums juos mokinti“, – teigė karo ekspertai.

Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertai antradienio vakarą feisbuke teigė, jog Bachmuto prieigose ukrainiečiai atmušė agresoriaus atakas ir kontaktinė linija nejuda.

O kelyje Horlivka – Bachmutas agresorius toliau atakuoja Klishiivka ruože, turi taktinę sėkmę. Ir tendencijos ten nėra optimistinės.

„Jiems pavyko pasistūmėti šiaurinėje dalyje, ypač stipriai agresorius atakuoja iš pietų. Laikom kumščius, kad ukrainiečiams pavyks neprileisti agresoriaus prie kelio Konstantinovka – Chasiv Jaras – Bachmutas, bet tendencijos nėra optimistinės“, – teigė jie.

AvdijivkaMarinka sektoriuje tęsiasi intensyvios agresoriaus atakos Avdijivka, Pervomaiskas ir Marinka ruožuose.

„Ir vėl čia fiksuojamos senokai pamirštos tankų ir šarvuočių atakos. Pasirodė informacija, kad kontaktinėje linijoje vėl veikia dar 2014 – 2015 m. mūšiuose fiksuoti „separų“ vienetai „Somali“ ir „Piatnashka“.

Tad neatmestina, kad būtent jie, nepaisant aukštesnės vadovybės nurodymų grįžo prie „senos geros“ tankų smūgių taktikos.

Gaunasi labai ne kaip – jau kelinta diena fiksuojami padidėję ne tik rusų gyvosios jėgos, bet šarvuotos technikos nuostoliai“, – teigė karo ekspertai.

Jie taip pat dalijosi informacija, kad praėjusią savaitę agresoriaus vidutiniai dienos gyvosios jėgos nuostoliai buvo 588,57, o šarvuotos technikos – 12,8.

„O per paskutines dvi dienas vidutiniškai kasdien rusai neteko 830 karių ir 23,5 šarvuotos technikos vienetų. Prie to neabejotinai prisidėjo begalviškos rusų atakos Avdijivka – Marinka sektoriuje“, – teigė ekspertai.

Vuhledar sektoriuje, panašu, kad ukrainiečiai rusams gerai aplaužė ragus vakariniame Pavlivka flange, rašo karo ekspertai.

„Nes antradienį atakos šia kryptimi nebepasikartojo“, – teigė pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertai.

Zaporižios ir Pietų kryptyse pakitimų nėra, rašė jie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)