Autoritetinga idėjų kalvė IISS teigia, jog Rusija turi arba gebės pasigaminti ginkluotės ir šarvuotos technikos dar 2-3 metams aktyvių karinių veiksmų Ukrainoje.

Situacija fronte. Luhansko kryptis


Svatovė. Kontaktinėje linijoje didelių pakitimų nėra, tęsiasi lokalūs susidūrimai.

Kremina. Rusai atakuoja Ternų ruože ir pietinio flango miškuose. Kontaktinė linija čia taip pat nejuda.

Lysyčanskas. Tęsiasi susidūrimai Bilohorivkoje, kontaktinė linija be pakitimų.

Donecko kryptis


Bachmutas. Šiaurinis flangas. Agresorius įsitvirtina vakar užimtose pozicijose Bohdanivkos – Chromovės ruože.

Aiškėja, kad vakarykštė sėkmė didžiausia dalimi buvo nulemta metodišku rusų darbu atakos dronais („mėtymo“ ir FPV). Okupantai kurį laiką daužė Ukrainos gynėjų pozicijas, o po to desantininkai puolė susilpnėjusias Ukrainos pajėgas.

Tai rodo, kad: 1) šiame ruože ukrainiečių EW priemonės nebuvo efektyvios, 2) rusai radę galimybę taip pat kaip ir ukrainiečiai nešvaisto artilerijos amunicijos, o atakuoja dronais.

Pietinis flangas. Tęsiasi susidūrimai prie Klišijivkos, abi pusės radusios progą vykdo lokalias atakas.

Avdijivka – Vuhledaras. Žvelgiant į žemėlapį atrodo, kad dabar yra pats metas atitraukinėti pajėgas iš Avdijivkos miesto bei lyginti kontaktinę liniją Marijinkos – Vuhledaro sektoriuje.

Karas Ukrainoje

Šiaurinis flangas. Okupantai dar kažkiek išplėtė savo pozicijas šiaurinėje miesto dalyje ir pasiekė Industrialnyj prospektą. Ukrainiečiams aprūpinti miesto gynėjus atsargomis teliko vienas didesnis tiekimo kelias ir keli mažesni lauko keliukai, tačiau ir jie yra apšaudomi kryžmine rusų artilerijos ir minosvaidžių ugnimi. Beje, vyraujant šiltesniems ir lietingiems orams, įvairūs lauko keliukai yra sunkiai pravažiuojami.

Rytinis flangas. Agresorius toliau rengia lokalias atakas ir kausto Ukrainos vienetus.

Pervomaiskės ruožas. Prieš dieną ekspertai atsargiai pasidžiaugė, kad ukrainiečiai neleidžia rusams vystyti sėkmės į šiaurės rytus nuo Opytnės. Tačiau dabar aiškėja, kad visgi okupantams pavyko dar pasistūmėti šiame ruože. Ateina metas situaciją poilsio komplekse „Caro medžioklė“ ir Opytnėje vertinti kaip vieną ruožą.

Marijinka – Vuhledaras. Čia taip pat padėtis ir toliau komplikuojasi. Rusams pavyko nežymiai pasigerinti savo situaciją Heorhijivkoje.

Novomychailivkoje agresorius išplėtė savo pozicijas pietrytiniame pakraštyje ir dabar kontroliuoja pietrytinius ir rytinius gyvenvietės pakraščius.

Zaporižios kryptis


Tikėtina, rusai numušė ukrainiečių sraigtasparnį Mi-8. Agresoriaus telegramo kanaluose ginčijamasi, kuo tai buvo atlikta, ar įprastu būdu, t. y., naudojant MANPADS, ar su PTRK.
Tai, kad su prieštankiniu kompleksu yra įmanoma numušti sraigtasparnį, jau įrodė ukrainiečiai dar praėjusiais metais.

Agresorius surengė keletą atakų Robotynės pleište, Ukrainos gynėjai išlaikė pozicijas.

Pietų kryptis


Ukrainiečiams pavyko šiek tiek pasigerinti savo taktinę situaciją prie Krynkų. Taip pat Ukrainos pajėgos įvykdė smūgį Kryme, buvo atakuotas Sakų oro uostas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją