Luhansko kryptis

Karščiausia Svatovės sektoriuje – rusai toliau bando pasiekti kelią Kupjanskas – Krochmalnė ir taip blokuoti Kupjanską iš rytų. Ukrainos pajėgos išlaiko pozicijas. Kituose sektoriuose dominuoja pozicinės kautynės.

Donecko kryptis

Bachmutas. Šiaurinis flangas. Agresorius atnaujino intensyvias atakas Bohdanivkoje – Chromovėje, Ukrainos gynėjams pavyko išlaikyti pozicijas.

Pietinis flangas. Ryte agresorius paskelbė, kad neva jam pavyko atsiimti Klišijivką, o apie pietus jau ši „sėkmė“ kiek sumažėjo – okupantų teigimu gyvenvietė yra „niekieno“. Paskutiniais duomenimis, situacija nepakitusi.

Ukrainos pajėgos toliau kontroliuoja gyvenvietę. Tiesa, rusai kontratakuoja ir bando perimti aukštumų kontrolę.

Avdijivka – Marijinka. Šiaurinis flangas. Agresorius organizavo keletą sėkmingų atakų, po kurių 1) išplėtė savo kontroliuojamą teritoriją palei geležinkelį apie 1,5 km į šiaurę bei 2) kirto geležinkelį ir įsirausė vakarinėje jo pusėje prie pat bėgių.

Rusijos karas prieš Ukrainą

Bloga žinia, kad dabar rusai platesniu frontu gali atakuoti Berdyčius – Stepovę.

Tačiau, kita vertus, rusų placdarmas vis labiau primena apverstą trikampį, kur pagrindas įsirėmęs į geležinkelį, o užnugaryje flangai siaurėja. Tai atveria ukrainiečiams galimybes atakuoti nuo Keramiko ir eliminuoti grėsmę Berdyčiai – Stepovė.

Tai supranta ir rusai, todėl jie praėjusią savaitę surengė sėkmingą puolimą Kermiko link, įkalė pleištą. Jau kelinta diena okupantai bando išvystyti sėkmę, tačiau jiems to padaryti nepavyksta.

Ar ukrainiečiai ras pajėgų rengti didesnio masto kontratakas nuo Keramiko link Krasnohorivkos – sunku pasakyti. Kita vertus, veiksmai Pervomaiskės ruože rodo, jog tokia galimybė egzistuoja.

Pervomaiske ruožas. Rusai sugebėjo įsitvirtinti tik dalyje per pastarąsias dienas užimtų pozicijų Tonenkėje – Opytnėje. Ukrainos gynėjai sėkmingai kontratakavo ir privertė rusus atsitraukti.

Zaporižios kryptis

Orichivas. Tęsiasi kovinė rutina Robotynės pleišto flanguose. Rusams nepavyksta susigrąžinti prarastų pozicijų, todėl jie kaip įprasta bando kurti įtampos židinius kitose vietose. Fiksuojamas agresoriaus aktyvumas prie Marfopilio.

Velyka Novosylka. Sektoriuje dominuoja pozicinės kautynės.

Pietų kryptis

Tęsiasi sunkūs mūšiai prie Krinkų ir kituose ukrainiečių placdarmuose. Tuo pačiu, siekdamos palengvinti savo kovojančių jūrų pėstininkų dalią, Ukrainos pajėgos įvykdė raketinį smūgį agresoriaus gynybos gilumoje. Atakuoti kariniai objektai Skadovsko prieigose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)