Luhansko kryptis

Svatovė. Agresoriaus karo propagandistai vis dažniau praneša apie linijoje Charkivas-Kupjanskas telkiamas ukrainiečių pajėgas.

Rusų teigimu, jos gali pulti arba Valuikų link (t.y. atkirsti Svatovės grupuotę nuo tiekimo iš šiaurės) arba pulti Svatovės link.

„Kas gali paneigti, kad jie bus teisūs?“, – klausia ekspertai.

Kremina. Be pakitimų.

Lisičianskas. Rusai toliau bando desperatiškai kaustyti ukrainiečių grupuotę Rozdolivkos – Veslės – Spirnės ruože.

Taip pat fiksuojamas rusų aktyvumas prie Bilohorivkos. Agresorius toliau aktyviai naudoja aviaciją. Viešoje erdvėje pasirodė informacija, kad rusai į sektorių pritraukia rezervus, tad artimiausiu metu čia gali būti neliūdna.

Donecko kryptis

Bachmutas. Agresorius raketomis ir MLRS apšaudė Kramatorską ir Časiv Jarą, yra civilių aukų.

Šiaurinis flangas. Ukrainiečiai persigrupuoja ir neskuba strimgalviais atakuoti. Kaip jiems įprasta, testuoja rusų gynybą, ieško silpnesnių vietų. Savo ruožtu agresorius kontratakuoja Jahidnės – Berhivkos ruože, siekdamas nupjauti čia išsikišusį ukrainiečių pleištą. Tačiau skirtingai nuo rusų, ukrainiečiai į šį pleištą negrūda pajėgų, o teritorijos kontrolę užtikrina gindami svarbiausias pozicijas ir efektyvia artilerijos ugnimi dengdami rusų puolimo maršrutus.

Bachmuto miesto vakarinėse prieigose – be pakitimų.

Pietinis flangas. Ukrainiečiai įsitvirtina trečiadienį atsiimtose pozicijose prie Klišijivkos, bando ją apeiti iš pietvakarių.

Gali būti, siekdami užimti kalvą į pietvakarius nuo Klišijivkos, jie siekia nušauti du zuikius: ugnimi remti žemumoje esančios Klišijivkos puolimą ir į šiaurinį flangą ugnimi atakuoti Kurdiumivkoje ginančias rusų pajėgas (nuo kalvos iki Kurdiumivkos – 5 km, tai darbinis atstumas 120 mm minosvaidžiams, įveikiamas tankams ir PKM, PTRK).

Rusijos karas prieš Ukrainą

Avdijivka – Marijinka. Ukrainiečiams pavyko nežymiai pastumti agresoriaus pozicijas Nevelskės rytuose. Čia rusai apžergę upelį. Keletą dienų lijo, šeštadienį numatoma liūtis, tad rusams čia gali būti ne pyragai. Tupėti vandens pilnuose apkasuose kai dar tave dubasina ukrainiečiai – menkas malonumas. Neatmestina, kad jie paliks šią poziciją.

Rusai suintensyvino Marijinkos puolimą, nepatvirtintais duomenimis, jiems pavyko nežymiai pasistūmėti. Tuo pačiu agresorius pabandė atakuoti prie Novomychailivkos, tačiau be rezultatų.

Vuhledaras. Ukrainiečiai surengė eilę lokalių atakų, jiems pavyko šiek tiek pasistūmėti. Turbūt todėl rusai susktyvėjo Marijinkos ruože.

Zaporižios kryptis

Velyka Novosylka. Tęsiasi abipusės atakos, ukrainiečiai persigrupuoja. Rusai vis dar neišveda pajėgų iš Rivnopilį.

Neatmestina, jog jas laiko ne todėl, kad tikisi kažkokio gynybinio efekto, bet baiminasi, jog judant į gynybos gilumą jas sunaikins ukrainiečiai.

Kelias iš Rivnopilio į Staromajorskę vienas, 2 km atstumu į kairę ir dešinę ribojamas vandens kliūčių, kurios po lietaus greičiausiai ištvino.

Tokiu mirties koridoriumi išvedinėti šarvuotą techniką pavojinga. Gal rusai laukia sausesnių dienų, tačiau toks delsimas rusams gali baigtis tuo, kad atsitraukti bus dar sudėtingiau (artimiausiomis dienomis lietus). Tada teks palikti viską ir bėgti pėsčiomis į „geresnes pozicijas“, arba „apsuptyje priimti nelygų mūšį su sužvėrėjusiais nacistais.“

Orihivas. Ukrainiečiai šiek tiek (apie 1,4 km į gylį ir 3 km į plotį) išplėtė savo pleištą prie Novodanilyvkos ir po truputį stumiasi link Robotinės. Ekspertai primena, kad čia priešakinė ir pagrindinė rusų gynybos linijos sutampa, todėl judėjimas yra metodiškas ir lėtas.

Huliajpolės. Ukrainiečiai nežymiai pasigerino savo taktinę padėti prie Dorožiankos. Ar tai dar viena jų puolimo kryptis (šiuo atveju – link Polohų), ekspertai stebės situaciją. Tačiau bet kokiu atveju įtampos kėlimas Velyka Novosylkos ir Orihivo sektorių sandūroje yra teisingas žingsnis, kuris gali priversti agresorių permetinėti pajėgas ir resursus.

Pietų kryptis

Trečiadienį Kryme vėl aktyviai veikė ukrainiečių dronai. Tikėtina, jie vykdė pirmiausia žvalgybines ir agresoriaus oro gynybos testavimo užduotis. Kaip įprasta, greitu laiku pusiasalyje gali būti „kabūm“ ir „ajajai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją