Donbaso kryptyje, šiauriniame jo flange esančiame Charkivo regione ukrainiečiai iš okupantų atsiėmė vieną kaimą.

„Ukrainiečiai kontroliuoja vakar atsiimtą Molodova kaimą. Panašu, kad mūsų prielaida, jog jis išlaisvintas puolant iš pietų, pasitvirtino. Atrodo, kad teritorija (ir T2104 kelias) nuo Kutuzivka iki Staryi Saltiv iš dalies arba visiškai kontroliuojama orkų.

Agresorius vykdo aktyvią žvalgybą iš oro, neatmestina, kad greitu laiku matysime: 1) bandymus atsiimti prarastas teritorijas arba 2) intensyvius šių teritorijų apšaudymus artilerija/aviacija/raketomis“, – rašė karo eigą stebintys ekspertai.

Iziume, anot Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N Loaded“ ekspertų, agresorius vis mažiau stengiasi, arba nebeturi resursų pulti pagrindinėmis kryptimis.

„Vis daugiau jėgų meta siekdamas užimti Dovhenke, t.y. apsaugoti savo kairįjį (rytinį) flangą. Galime pasidžiaugti, kol kas pastangos nedavė rezultatų“, – trečiadienį socialiniame tinkle rašė jie.

Karas Ukrainoje

Agresorius atnaujino puolimą Lymano regione.

„Šį kartą ne pietuose (Yampil apylinkėse vyksta toliau lokalūs susidūrimai, artilerijos dvikovos), o į šiaurės vakarus nuo Lymano. Nuo Zelena Dolyna puolama Shandryholove link. Tikėtina, kad tokiais veiksmais orkai siekia artėti link Lymano šiaurės vakarų, užimti Drobysheve ir perkirsti kelią Sosnove – Lyman.

Tokiu atveju Lymanas būtų izoliuotas (blokuotas) iš rytų, šiaurės bei vakarų, ukrainiečiams iškiltų reali grėsmė netekti vienintelio kelio Lymanas – Slavianskas. Tokiu atveju, ukrainiečių galimybės atblokuoti miestą būtų komplikuotos, miestas patektų į dalinį apsupimą“, – rašė jie, pridurdami, jog dar nėra aišku, ar toks planas okupantams pavyks.

Severodonetsko kryptyje toliau vyksta intensyvūs mūšiai, agresoriui nepavyksta pralaužti ukrainiečių gynybos.

Pietiniame flange ukrainiečiams pavyko atmušti antradienį vykdytą plieno gamyklos „Azovstal“ šturmą.

„Nepaisant to, visą objekto perimetrą darosi vis sunkiau ginti, tad neatmestina, kad atskiri orkų vienetai gali būti likę objekto teritorijoje ir bandys čia įsitvirtinti. Pasirodė informacija, kad orkai priešpėstinėmis minomis minuoja „Azovstal“ prieigas, o jų žvalgybos grupės stengiasi minuoti pačio objekto viduje.

Tikėtina, kad pirminis to tikslas – minuoti tikėtinas ukrainiečių pozicijas, judėjimo kelius ir taip apsunkinti objekto gynybą“, – situaciją vertino Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N Loaded“ ekspertai.

Pietų kryptyje Rusijos kariuomenė intensyviai apšaudo ukrainiečių pozicijas per visą kontaktinės linijos perimetrą.

„Dirba artilerija, tankai, bet gynėjai skolingi nelieka. Vienas iš karščiausių taškų – Tomyna Balka, apie 20 km į vakarus nuo Chersono“, – feisbuke trečiadienį rašė karo eigą stebintys ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją