Kaip ir prognozavo ekspertai, prasidėjus Ukrainos puolimui, agresorius traukia grūdų susitarimo kortą ir bando šantažuoti Vakarų Europos sostines.

Antradienį V. Putinas apie tai užsiminė savo susitikime su karo propagandistais, trečiadienį šią temą išskleidė D. Peskovas, ji taip pat „masažuojama“ soc. tinkluose.

Pranešama, kad po Ukrainos raketų smūgio Prymorske (Zaporižios kryptis) R. Kadyrovo parankinis A. Delimchanovas yra sunkios būklės.

Jau viešoje erdvėje pasižymėjęs rusų 72-osios brigados vadas pareiškė, kad „kadyrovcų“ koordinates ukrainiečiams perdavė J. Prigožinas. Jei šio teroristo žūtis ar sunkus sužeidimas pasitvirtins, tai bus sunkus smūgis R. Kadyrovui, jis tik pagilins klanų tarpusavio nesutarimus.

Luhansko kryptis

Svatovė. Be pakitimų.

Kremina. Rusiškuose šaltiniuose pasirodė patvirtinimai to, apie ką jau anksčiau skelbė Ukrainos pusė, – agresorius patiria didelių nuostolių, nes susitelkia mūšio rikiuotės formavimo vietose.

Ten kelias valandas laukia aukštesnio vado nurodymo pulti ir tada juos užklumpa Ukrainos pajėgų artilerijos arba HIMARS‘ų smūgiai.

Lysyčanskas. Agresorius intensyvina veiksmus siekdamas apsaugoti Bachmuto šiauriniame flange veikiančią savo grupuotę. Jie ne tik tęsia puolimą Veselėje, tačiau taip pat pradėjo puolimą Rozdolivkoje (šiaurinis Bachmuto flangas). Ukrainos gynėjai išsaugojo pozicijas ir išlaiko kovingas pajėgas šiuose ruožuose.

Donecko kryptis

Bachmutas. Šiaurinis flangas. Kaip minėjo ekspertai, agresorius suaktyvino savo prevencinius veiksmus prie Rozdolivkos, tačiau ukrainiečių operacijų Berhivkoje–Orihovo Vasylivkoje nepaveikė.

Ukrainiečiai ir toliau čia išlaiko iniciatyvą bei atakuoja. Okupantai bando kontratakuoti, tačiau bandymai nustumti Ukrainos vienetus atgal baigėsi nesėkme.

Bachmuto miesto vakarinėse prieigose – be pakitimų.

Pietinis flangas. Ukrainiečiai dar pasistūmėjo link Klišijivkos ir beveik nupjovė rusų pleištą link Časiv Jaro, jų vienetai tęsia operacijas prie Kurdiumivkos.

Kartu Ukrainos gynėjai toliau baksnoja okupantus Mariupolio kapinių link ir čia siekia susikurti placdarmą tolimesnėms operacijoms. Agresorius siekia stabdyti šį puolimą kontratakomis bei aviacijos smūgiais.

Be to, pastarosiomis dienomis okupantai į pietinį flangą pritraukė papildomų pajėgų, tad ukrainiečiams lengva nebus.

Karas Ukrainoje

Avdijivka–Marijinka. Sektoriuje be pakitimų, vyksta pozicinės kautynės aplink Avdijivką, ukrainiečiai atrėmė rusų atakas Marijinkoje.

Vuhledaras. Panašu, antradieninis rusų bandymas atakuoti baigėsi nesėkme. Trečiadienį rusai to pakartoti nebandė, atnaujino smūgius aviacija.

Zaporižios kryptis. Agresorius į Berdianską permetė atakos sraigtasparnių, tikėdamasis paremti savo vienetus, bandančius sulaikyti ukrainiečių puolimą. Berdiansko apylinkės – dažnai Ukrainos pajėgų raketų ir dronų atakuojamos vietos.

Didžioji Novosilka. Atrodo, okupantai sugrįžo į keletą neužimtų pozicijų „niekieno žemėje“ į šiaurę nuo Urožainės. Kartu, tikėtina, nenorėdami gauti į šoną, jie pergrupavo savo pajėgas vakariniame Novodoneckės flange, t. y. paliko dalį pozicijų ir išlygino kontaktinę liniją. Tai mažai keičia situaciją sektoriuje – ukrainiečiai toliau tęsia operacijas.

Soc. tinkluose rusų žinios iš šio sektoriaus nedvelkia stipria motyvacija – kalbama apie intensyvias Ukrainos vienetų atakas ir sunkius mūšius.

Orihivas. Ukrainiečiai išlaiko pozicijas prie Lobkovės, jiems pavyko pasigerinti taktinę situaciją prie Novodanilovės ir taip nežymiai pasistūmėti Robotinės link.

Pietų kryptis. Kryptyje – artilerinė rutina, agresorius raketomis atakavo Odesos mieste esančią civilinę infrastruktūrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)