Vakar naktį RLL paskelbė apie operaciją Kursko ir Belgorodo srityse. Kremliaus atstovai dar ryte paskelbė, kad eilinį kartą visus „fošystus“ nugalėjo, tačiau mūšiai Rusijos teritorijoje tęsiasi.

RLL skelbia įžengęs į Tiotkino gyvenvietę (Kursko sritis). Neabejotina, kad antradienio ukrainiečių smūgiai dronais Belgorodo ir Kursko miestuose yra šios operacijos dalis. Pataikyta į civilinės administracijos pastatą bei kitus objektus. Karine prasme svarbiau yra tai, kad sėkmingai smūgiuota prie labai svarbaus logistinio rusų mazgo – Valuikuose esantiems kariniams objektams.

Aidėjo galingi sprogimai.

Sunku prognozuoti, ar RLL reidas turi aiškius karinius tikslus, ar tai visgi labiau į reputacinę žalą Kremliui orientuotas veiksmas. Kuris „rinkimų“ kontekste tampa dar jautresnis.

Taip pat Ukrainos pajėgos tęsia intensyvius ir sėkmingus smūgius agresoriaus gynybos gilumoje. Buvo sėkmingai smūgiuota Oriolo (apie 300 km nuo kontaktinės linijos) ir Nyžnyj Novgorodo (apie 800 km nuo kontaktinės linijos) srityse esančioms degalų gamykloms. Vėl neliūdna ir Taganroge.

Visai neseniai čia atakuota rusų aviacijos gamykla, o šiandien mieste okupantų oro gynyba vėl dirba pilnu pajėgumu.

Luhansko kryptis


Kremina. Ukrainiečiai išlaiko pozicijas prie Ternų. Rusai taip pat suaktyvėjo pietinio flango miškuose, tačiau Ukrainos gynėjai išlaikė pozicijas.

Lysyčanskas. Rusai atakuoja prie Bilohorivkos, jų atakos nebuvo sėkmingos.

Donecko kryptis


Bachmutas. Šiaurinis flangas. Labai sunkios kautynės tęsiasi, situacija yra permaininga. Nepatvirtintais duomenimis, didesnę dalį Ivanivskės kontroliuoja rusai, vakarinė dalis tapo „niekieno žeme“, tad joje ukrainiečių operacijos labai ribotos. Savo ruožtu Ukrainos pajėgos kontratakavo prie Bohdanivkos ir sugebėjo atsiimti keletą pozicijų.

Pietinis flangas. Be pakitimų. Tęsiasi susidūrimai Klišijivkos – Andrijivkos ruože.

Avdijivka – Vuhledaras. Rusai vėl smūgiavo logistiniam ukrainiečių centrui Pokrovske.

Karas Ukrainoje

Šiaurinis flangas. Tęsiasi abipusės atakos, situacija „niekieno“ teritorijoje išlieka dinamiška.

Centras. Agresorius skelbia, jog jam pavyko užimti Nevelskę, tačiau ukrainietiški šaltiniai to nepatvirtina. Tai yra 1 km ilgio kaimas, iš kurio po tiek mėnesių sunkių mūšių turbūt nieko neliko.

Reikia pažymėti, kad nuo Nevelskės okupantai galėtų vystyti puolimą dvejomis kryptimis: į šiaurę link Pervomaiskės arba į vakarus ir pietvakarius, su tikslu blokuoti Krasnohorivką iš šiaurės, ją apeiti bei vystyti puolimą link aukštumų aplink Zorianės.

Tokie veiksmai gerokai palengvintų įstrigusias rusų operacijas pietų flange (Krasnohorivkos – Heorhijivkos ruože).

Pietinis flangas. Agresorius nežymiai išplėtė „niekieno“ teritoriją Heorhijivkos – Pobedos ruože, tačiau įsitvirtinti jam nepavyksta. Taip pat tęsiasi sunkios kautynės ir prie Novomychailivkos.

Zaporižios kryptis


Ukrainos pajėgos atakavo taikinius Berdianske, kaip ir kitais atvejais, greičiausiai dirbo dronai. Agresorius smūgiavo Dnipro miestui.

Kontaktinėje linijoje be pakitimų – tęsiasi rusų nesėkmingi bandymai užsikabinti už „niekieno“ teritorijos, kuri yra Robotynė.

Pietų kryptis – be pakitimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)