„Wagner“ likimas


Pirmiausia jie konstatavo, kad „Wagner“ samdinių perkėlimo projektas į Rosgvardiją išsikvėpė.

„Bent jau apie tai praneša agresoriaus karo propagandistai. Priminsime, kad po praeitų metų birželio mėnesio maišto ir „Wagner“ vadovybės eliminavimo, ši grupuotė buvo suskaldyta į tris didesnes dalis:

  • Vieniems pažadėta šviesi ir spalvota ateitis Rosgvardijos sudėtyje;
  • Kiti nelaukė tos šviesios ateities ir įsijungė į Rusijos „gynybos“ ministerijos organizuojamus dalinius bei toliau kariauja Ukrainoje;
  • Treti išvyko uždarbiauti į Afriką ir kviečia prie jų prisijungti kitus bendraminčius.
„Wagner“ samdiniai

Dabar Rosgvardijos sudėtyje turėję veikti samdiniai nesulaukė konkrečių sprendimų ir ėmė skirstytis kas kur (kas į Ukrainą, kas į Afriką). Taigi, ši samdinių grupuotė toliau yra skaldoma ir naikinama, kol bus visiškai likviduota Ukrainoje arba Afrikoje“, – prognozėmis socialiniame tinkle dalijosi karo ekspertai.

Situacija fronte


Luhansko kryptyje esančiame Svatove, pasak karo ekspertų, Ukrainos pajėgos išlaiko pozicijas Tabaivka ruože, o lokalios rusų atakos nebuvo sėkmingos.

Kremina sektoriuje okupantai spaudžia, bet ukrainiečiai apsigynė Terny ruože, rašė jie.

„Agresoriaus užnugaryje toliau fiksuojamas pajėgų judėjimas. Neatmestina, kad kontaktinėje linijoje artimiausiu metu gali būti dar karščiau“, – įžvalgomis socialiniame tinkle dalijosi jie.

Lysyčiansko kryptyje agresoriaus pajėgos toliau intensyviai spaudžia Ukrainos gynėjus prie Bilohorivka, taip pat atnaujino lokalias atakas ir Vesele ruože, ukrainiečiai išlaikė pozicijas.

Donecko kryptyje esančiame Rostove prie Dono net keliose vietose griaudėjo sprogimai.

„Tik priminsime, kad šiame miestas yra agresoriaus vadovavimo ir valdymo bei logistinis karo prieš Ukrainą centras“, – pabrėžė karo ekspertai.

Karas Ukrainoje

Šiauriniame Bachmuto flange toliau verda labai sunkios kautynės, prie Ivanivske.

„Rusams pavyko pasistūmėti rytinėse gyvenvietės prieigose. Tikėtina, prie to prisidėjo tai, kad agresorius kontroliuoja dalį šiauriau esančių aukštumų ir gali tokiu būdu remti savo žemumoje veikiančius vienetus“, – teigė pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N‘ Loaded“ ekspertai.

O pietiniame flange, anot jų, susidūrimai tęsiasi, bet kontaktinėje linijoje pakitimų nėra.

Avdivjikos ir Vuhledaro sektoriuje, šiauriniame jo flange, pasak karo ekspertų, Ukrainos pajėgos persigrupuoja naujose pozicijose ir užiminėja gynybą.

„Agresorius vykdo atakas sektoriaus šiauriniame flange (Novobakhmutivka) ir prie Lastochkine, tačiau operacijų intensyvumas nepalyginamai mažesnis negu tai ką matėme prieš kelias dienas.

Gali būti, kad rusų vienetai yra išsekę bei tikisi ukrainiečių kontratakų, todėl pirmiausia siekia įsitvirtinti jau užimtose pozicijose.

Motyvacijos toliau pulti okupantams neprideda ir pastarosiomis dienomis numušti jau 6 agresoriaus orlaiviai.

Taip pat, Ukrainos gynėjai randa galimybių trikdyti agresoriaus logistiką – smogta degalų saugykloms Makiivka. Sąlyginai šviežių pajėgų šiame flange agresorius turi, tad galimai intensyvesnės atakos atsinaujins artimiausiu metu“, – rašė karo ekspertai.

Ukrainos centre rusai spaudžia Ukrainos vienetus Pervomaiske – Nevelske ruože, bet kontaktinėje linijoje pakitimų nefiksuota.

Karas Ukrainoje

Pietiniame flange susidūrimai tęsiasi, padėtis nėra lengva, bet ukrainiečiai išlaiko pozicijas, pažymėjo karo ekspertai.

Zaporižios kryptyje Ukrainos pajėgos smogė kariniams objektams Mariupolio mieste.

Orihive agresoriaus pajėgos pratęsė puolimo operaciją Ukrainos pajėgų suformuotame Robotyne pleište, sugebėdamas Robotyne – Verbove ruože, nedideliu savo pleištu (apie 1,2 – 1,4 km. gylio) pajudėti į priekį tarp Robotyne ir Verbove gyvenviečių, teigė karo ekspertai.

„Ukrainos pajėgų kontratakos kol kas nebuvo sėkmingos, sunkus mūšis tęsiasi. Taip pat, rusai atakuoja ir Robotyne gyvenvietės prieigose, juda niekieno žemės link, taigi padėtis labai dinamiška. Abi pusės praneša, kad rusų artilerija čia dominuoja“, – konstatavo karo ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)