Anot ekspertų, ukrainiečiai išlaiko po kontratakų atsikovotas teritorijas šiaurės rytuose ir pietryčiuose nuo Charkivo miesto.

„Vengdamas dar didesnių problemų, agresorius sektoriuje stiprina oro gynybą (perdislokuotos trumpo nuotolio sistemos „Tor“, bei ilgo nuotolio sistemos S300 – S400). Orkai akivaizdžiai baiminasi, kad ukrainiečiai savo kontratakas ims remti oro pajėgomis, o tokiu atveju lokalios kontratakos gali virsti ukrainiečių platesnio masto kontrpuolimu“, – teigia jie.

Nepasiruošė kontratakai

Pasak karybos žinovų, šiauriniame flange tęsiasi mūšiai dėl Kreminos – agresorius čia perėmė iniciatyvą.

Anot jų, panašu, ukrainiečiai tinkamai nepasiruošė ankstesnei kontratakai prie Kreminos ir nors pradžioje pasiekė taktinę sėkmę, tačiau nesugebėjo atlaikyti rusų smūgio ir išlaikyti vietovės.

„Tai gali turėti rimtas pasekmes, kadangi agresorius ne tik įsiveržė į miestelį, bet ir jį apėjo. Orkai pajudėjo 15 km į vakarus ir įžengė į Zarichnę. Jei jiems čia pavyks įsitvirtinti – iki Lymano liks apie 10 km. Tiesa, Zarichnę patogu ginti (Žerebeco upė rytuose bei dirbtiniai tvenkiniai šiaurės rytuose ir šiaurėje apipinti kanalais, tampa natūralia gynybos linija) ir galima tikėtis, kad agresoriui čia lengva nebus“, – teigia jie.

Kituose ruožuose (Slavianskas – Barvinkovė, Popasna, Severodonecko pietūs) agresorius vykdė puolimo operacijas, tačiau tikslų kol kas nepasiekė.

Centre, anot „Locked N’ Loaded“, agresorius užsispyrusiai atakuoja Avdijivką, tačiau be didelių laimėjimų.

Pietų flange intensyviai apšaudoma Huliajpolė ir neatmestina, kad agresorius čia artimiausiu metu pereis į didesnį puolimą.

Mariupolis toliau kaunasi. Pasirodė informacija, kad neva orkai įžengė į „AzovStal“ iš šiaurės, tačiau šią informaciją reikėtų patikrinti, kol kas sunku patvirtinti“, – teigia jie.

Pietų kryptyje agresorius ima aktyviau pulti nuo Chersono į vakarus (viena iš esminių vietų – Oleksandrivka), ketindamas numušti ukrainiečių puolimo tempą ir primesti savo mūšio ritmą.

„Vyksta intensyvūs, tačiau lokalūs mūšiai“, – rašo jie.

„Locked N’ Loaded“ vertinimu, ukrainiečiams kritiškai svarbu vystyti sėkmę Charkivo sektoriuje (netgi Zarichnės ar Lymano sąskaita), kadangi kelio Kupianskas – Iziumas praradimas rusams būtų ženkliai didesnis nuostolis nei ukrainiečiams netekus, kad ir to pačio Lymano.

„Tuo labiau, kad aplink Kreminą – Zarichnę – Lymaną esanti vietovė palanki gynybai. Ukrainiečiai ne kartą įrodė, kad sėkmingai gali stabdyti orkų puolimą išnaudodami savo gynybos gylį, o susidarius palankioms sąlygoms, netgi pereiti į lokalias kontratakas. To ir linkime“, – teigia jie.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)